Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σιδηρόπουλος στο Άρης-ΟΣΦΠ και Παμπορίδης στο ΟΑΚΑ


Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε για να διευθύνει το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό το Σάββατο το απόγευμα στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 22η αγωνιστική. Ο 32χρονος Δωδεκανήσιος ρέφερι, αστυνομικός στο επάγγελμα, ο οποίος φέτος έγινε και διεθνής, καλείται να σφυρίξει για πρώτη φορά αγώνα μεταξύ των δυο συλλόγων. Είναι το τρίτο μεγάλο παιχνίδι που του εμπιστεύεται φέτος η ΚΕΔ μετά από το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός την 7ης αγωνιστικής στο οποίο ο δικέφαλος είχε επικρατήσει με 1-0 στο ΟΑΚΑ χάρης το τέρμα του Τζιμπούρ, αλλά και αυτό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό της 12ης αγωνιστικής, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι είχαν ηττηθεί με 1-0 χάρης το τέρμα του Μπλάνκο στο 90. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι Πειραιώτες είχαν παράπονα από τον διεθνή ρέφερι επειδή δεν διέκοψε το ματς λόγο του καπνογόνου που είχε πέσει στην περιοχή του Πάρντο και το οποίο έδωσε πλεονέκτημα στους γηπεδούχους στο τέρμα που σημείωσαν. Ο Σιδηρόπουλος στα δυο χρόνια που σφυρίζει στη Σουπερ Λιγκ έχει διαιτητεύσει συνολικά 4 παιχνίδια του Ολυμπιακού, φέτος το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 και Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1 και πέρσι τα Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 5-1 και Ολυμπιακός-Πανθρακικός 3-0. Τον Άρη ο Δωδεκανήσιος διαιτητής τον έχει σφυρίξει μόλις δυο φορές και συγκεκριμένα φέτος στην ισοπαλία του κόντρα στη Λάρισα με 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης και πέρσι στην εκτός έδρας νίκη του με 3-0 κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Σιδηρόπουλος φέτος έχει τιμωρηθεί μια φορά για τα λάθη του στο παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και ΠΑΟΚ και από τότε δεν είχε οριστεί ξανά σε κάποιο ματς, ενώ κατά την διάρκεια τον τεστ που είχαν δώσει οι διαιτητές στον Άγιο Κοσμά είχε δεχτεί επίθεση από αγνώστους. Βοηθοί του Σιδηρόπουλου στο Άρης-Ολυμπιακός θα είναι οι Πάνου και Αλεξέας, 4ος ο Κωνσταντινέας και παρατηρητής ο Σωμαρακάκης.

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής αυτό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ διαιτητής θα είναι ο Βασίλης Παμπορίδης, ο οποίος πριν από λίγες μέρες είχε δεχθεί επίθεση από οπαδούς του Άρη, οι οποίοι του είχαν προκαλέσει και σοβαρές υλικές ζημίες στο αυτοκίνητο του. Ο 38χρονος ρέφερι από το Κιλκίς, γυμναστής στο επάγγελμα, πρόκειται να σφυρίξει για δεύτερη φορά στην καριέρα το Αθηναϊκό ντέρμπι, με την πρώτη να ήταν το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1 πριν από τρία χρόνια. Από το 2005 που σφυρίζει στη μεγάλη κατηγορία ο Παμπορίδης έχει διευθύνει τους πρασίνους συνολικά σε 10 αναμετρήσεις τους στις οποίες μετρούν 9 νίκες και μια ισοπαλία, ενώ την Ένωση της έχει διευθύνει σε 9 παιχνίδια της στα όποια μετράει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες, οπότε και ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με διαιτητή τον Παμπορίδη είναι αήττητες μέχρι στιγμής. Φέτος ο διεθνής ρέφερι από τα 6 ματς που έχει οριστεί κανένα δεν ήταν του δικέφαλου, σε αντίθεση με το τριφύλλι το οποίο το διαιτήτευσε στη νίκη του με 2-0 στην Κέρκυρα, ενώ έχει τιμωρηθεί και δυο φορές για τα λάθη του στο Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-0 και στο Εργοτέλης-Ολυμπιακός Βόλου 0-0. Βοηθοί του Παμπορίδη στο Παναθηναϊκός –ΑΕΚ θα είναι οι Γκάγκας και Σωτηρόπουλος, 4ος ο Μάνταλος και παρατηρητής ο Μπίκας.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής ο Θάνος ορίστηκε στο Εργοτέλης-Καβάλα, ο Αρετόπουλος στο Κέρκυρα-Πανσερραϊκός, ο Σταθόπουλος στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, ο Τσινιάρης στο Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης, ο Τριτσώνης στο Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου και ο Σπάθας στο Ξάνθη-Ατρόμητος.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου