Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Το “Who is who” του Μοντεστό


Ο Φρανσουά Ζόζεφ Μοντεστό, όπως είναι το πλήρες όνομα του γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 1978 στη πόλη Μπαστιά της Γαλλίας και το 1997 σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην τοπική ομάδα και το πρώτο του παιχνίδι ήταν κόντρα στη Μονακό.
Στην Μπαστιά έμεινε για 2 χρόνια και έπαιξε σε 16 παιχνίδια και το 1999 μετακόμισε στην Ιταλία για να φορέσει την φανέλα της Κάλιαρι, οπού σε 150 συμμετοχές του με τον ιταλικό σύλλογο στα 5 χρόνια που αγωνίστηκε στο Καμπιονάτο αν και αμυντικός σημείωσε και 3 τέρματα.
Ο Μοντεστό το 2004 επέστρεψε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί με την Μονακό. Στους Μονεγάσκους ο 31χρονος αμυντικός έπαιξε για 6 χρόνια και σε 148 συμμετοχές του πέτυχε και 6 γκολ, με αυτό κόντρα στην Τουλούζ να ξεχωρίζει, καθώς δεν βλέπεις συχνά έναν αμυντικό να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στα 6 χρόνια του στη Μονακο δεν δέχτηκε ποτέ κόκκινη κάρτα.
Την τελευταία του χρονιά στη Μονακό αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια ως βασικός και σε ένα ως αλλαγή. Το καλό του πόδι είναι το δεξί και μπορεί να παίξει σε όλες της θέσεις της άμυνας. Με την φανέλα της Μονακό ο Μοντεστο έχει 5 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ και 6 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τα στατιστικά του Μοντεστο στη Μονακό εδώ

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου