Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ακόμα ψάχνουν Πρόεδρο


Η εκλογική μάχη που δόθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Σουπερ Λιγκ δεν είχε νικητή, αλλά μόνο χαμένους. Μπορεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος στήριζε την υποψηφιότητα του Κώστα Τσακίρη να κατάφερε να μην εκλέγει ο Θανάσης Κανελλόπουλος, ο οποίος ήταν το φαβορί για αντικαταστήσει τον Νικόλαο Πατέρα στην προεδρία της διοργανώτριας αρχής, όμως τελικά ούτε ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για να γίνει ο 5ος πρόεδρος της Λίγκας. Μάλιστα μπροστά στο ενδεχόμενο του διχασμού και τις πιθανής διάλυσης του συνεταιρισμού ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ πρότειναν να αναβληθεί η διαδικασία και να γίνουν εκ νέου εκλογές, κάτι που βρήκε σύμφωνες 8 ΠΑΕ και έτσι η μάχη για την εκλογή προέδρου θα συνεχιστεί.
Βέβαια ο Τσακίρης απέσυρε την υποψηφιότητα του, ενώ και η υποψηφιότητα του Θανάση Κανελλόπουλου μετά από αυτή την εξέλιξη αποδυναμώθηκε, με αποτέλεσμα να αναζητείται νέο πρόσωπο το οποίο θα βρίσκει σύμφωνες τουλάχιστον τα 2/3 των ΠΑΕ.
Το ποιος τελικά θα είναι ο νέος πρόεδρος της Σουπερ Λιγκ θα το γνωρίζουμε στις εκλογές που θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα, ωστόσο οι προσπάθειες των μελών του συνεταιρισμού για την εύρεση προσώπου κοινής αποδοχής έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν μέχρι την Πέμπτη οπού θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού της Σουπερ Λιγκ προκειμένου ο νέος πρόεδρος να εκλέγεται από τα 2/3 του σώματος. Αν καταφέρουν οι υπόλοιπες ομάδες να πείσουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Λιγκας, τότε το πιθανότερο είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ να εκλεγεί ομόφωνα από την ολομέλεια της διοργανώτριας, χωρίς να χρειαστεί καν προεκλογικό αγώνα. Όμως θα είναι δύσκολη η περίπτωση να πειστεί ο Ζαγοράκη να κατέβει στις εκλογές και να ασχολείται καθημερινά με τα κοινά της διοργανώτριας αρχής, κάτι που το φανερώνει το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει σε ελάχιστα διοικητικά συμβούλια και δεν δείχνει διατεθειμένος να το κάνει τώρα. Στην περίπτωση που ο Ζαγοράκης δεν θέσει υποψηφιότητα, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Κώστας Πηλαδάκης στον Προεδρικό θώκο του συνεταιρισμού μετά από 2 χρόνια, εφ όσων βέβαια ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας πειστεί ότι θα τύχει της αποδοχής της ολομέλειας, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχουν ομάδες που δεν βλέπουν με καλό μάτι την συγκεκριμένη περίπτωση.
Έκτος από τους Ζαγοράκη και Πηλαδάκη υπάρχει και μια τρίτη λύση αν δεν προχωρήσουν οι δυο προηγούμενες και αυτή ακούει στο όνομα του Γιώργου Σπανού. Ο Πρόεδρος του Ατρόμητου μπορεί να δηλώνει πως δεν σκέφτεται να αναλάβει την προεδρία της Λίγκας, όμως δέχεται πιέσεις από αρκετές ΠΑΕ και προκειμένου ο συνεταιρισμός να μην οδηγηθεί σε διάλυση ο Σπανός μπορεί να μεταπειστεί και να θέσει υποψηφιότητα, κάτι το οποίο θα το γνωρίζουμε την προσεχή Πέμπτη.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου