Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Απο την αρχή στα δύσκολα


Μπορεί ο Ολυμπιακός να ήταν επικεφαλής στον όμιλο του μετά τις δυο πολύ καλές σεζόν στην Ευρώπη, ωστόσο η κληρωτίδα δεν του έκανε την χάρη μιάς και μετά την κλήρωση της Πέμπτης τον έφερε αντιμέτωπο με την Ρεάλ, τη Μάλαγα, την Ρόμα, τη Μπάμπεργκ και την ομάδα που θα περάσει από το πρώτο γκρουπ των προκριματικών. Σαφής εικόνα για όλες τις ομάδες δε μπορεί να υπάρξει καθώς όλες είναι «υπό κατασκευή» ωστόσο η ήδη πολύ δυνατή Ρεάλ του Μεσίνα είναι σπουδαίος αντίπαλος και από τα φαβορί ενώ και η Μάλαγα έχοντας πλέον και το Μακ Ιντάιρ στο ρόστερ της είναι υπολογίσιμη. Εξ ίσου μεγάλης προσοχής, όμως, πρέπει να τύχουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Όσον αφορά στο πρόγραμμα, είναι δεδομένο ότι το opening game θα ανήκει στον Ολυμπιακό και θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου.

Ο πρωταθλητής Ελλάδος Παναθηναϊκός, όντας στο β' γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε στον δ' όμιλο, επικεφαλής του οποίου τέθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς πλέον. Μαζί τους θα είναι η κάτοχος του EuroCup Βαλένθια, η Εφές Πίλσεν του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο με την οποία βρέθηκε και πέρυσι αντίπαλος στην πρώτη φάση, καθώς κι η Ολίμπια Λιουμπλιάνα.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παραμένει δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κι από φέτος με τον «Ντούλε» στον πάγκο της επιστρέφει σε γνώριμα επίπεδα επικινδυνότητας, η Βαλένθια είναι ομάδα της Ισπανίας κι αυτό από μόνο του την καθιστά υπολογίσιμη, ενώ η Εφές Πίλσεν γνωρίζει τι χρειάζεται για να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο. Η Αρμάνι Τζινς του Μιλάνο κι η σλοβενική Ολίμπια περισσότερο συμπληρώνουν τον όμιλο, παρά αγχώνουν τους «πράσινους».
Η χρονιά θα αρχίσει για το «τριφύλλι» από τη Βαλένθια κόντρα στις «Νυχτερίδες» στις 20 ή 21/10.

Αναλυτικά οι όμιλοι της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα 2010-11:


A' ΟΜΙΛΟΣ: Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τ.Α., Παρτιζάν, Πρόκομ, Ζαλγκίρις Κ., 2η ομάδα προκριματικών

Β' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης, Ουνικάχα, Ρόμα, Μπάμπεργκ, 1η ομάδα προκριματικώ

Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα, Σιένα, Λιέτουβος Ρίτας, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Τσιμπόνα, Σολέ

Δ' ΟΜΙΛΟΣ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Βαλένθια, Εφές Πίλσεν, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Κώστας Έξαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου