Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Θετικό το πρώτο τεστ


Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η ΑΕΚ στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους. Η Ένωση επικράτησε με 2-0 της Ουνιρέα, χάρης τα τέρματα των Λεονάρντο στο 30΄ και Δέλλα στο 60΄ και άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια. Οι Αραμπατζής, Γεωργέας, Λαγός, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Γκέντσογλου, Έντερ, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος ήταν οι 11 παίκτες που επέλεξε να ξεκινήσει στο παιχνίδι ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς.
Αν και η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει από την αρχή του αγώνα με δυο σουτ η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε στο 14ο λεπτό με τον Σκόκο να πιάνει την κεφαλιά ψαράκι μετά το κόρνερ του Λεονάρντο, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 18΄ η ΑΕΚ απείλησε ξανά αυτή την φορά με τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Λεονάρντο. Ένα λεπτό αργότερα ο Μεσσήνιος επιθετικός είχε ακόμα μια ευκαιρία να σημειώσει ένα τέρμα, όταν μετά από κλέψιμο του Γεωργέα πήρε την μπάλα και ι προσπάθησε με σουτ να παραβιάσει την αντίπαλη εστία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά το γκολ ήρθε για τον δικέφαλο στο 30΄ όταν ο Σκόκο αρχικά έχασε την μπάλα όμως κυνήγησε την φάση και την ξανακέρδισε, μπήκε από πλαγία στην περιοχή αφού πρώτα απέφυγε δυο παίκτες της Ουνιρέα και με σέντρα βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Λεονάρντο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος ο Μπάγιεβιτς έκανε 10 αλλαγές, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, σε αντίθεση με τον Ρόνι Λέβι που πραγματοποίησε μόνο μια, όμως και πάλι η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και στο 60΄ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της με τον Τραϊανό Δέλλα να αναλαμβάνει να εκτελέσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή με την μπάλα να βρίσκει στο τείχος να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Αρλάουκις.
Η Ουνιρέα προσπάθησε στη συνέχεια με μακρινά σουτ να μειώσει, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα και έτσι το ματς έληξε 2-0 υπέρ της ΑΕΚ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου