Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μεγάλη η δίψα της ΑΕΚ για το Κύπελλο


Η δίψα της ΑΕΚ για έναν τίτλο είναι μεγάλη. Η Ένωση το Σαββάτο στην 21η συμμέτοχη της σε τελικό Κυπέλλου θέλει να σηκώσει για 14η φόρα το τρόπαιο και να προσφέρει χαρά στους οπαδούς της, οι οποίοι τελευταία φόρα που είδαν την ομάδα τους να κατακτάει τίτλο ήταν το 2002 στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών, πριν τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να μην θέλησε να αποκαλύψει τα σχέδια του για τον μεγάλο αγώνα του Σαββάτου, όμως έδωσε υπόσχεση στον κόσμο του δικεφάλου για την κατάκτηση του τροπαίου…. "Θα παίξουμε με όλη την ένταση, τον ενθουσιασμό, τη διάθεση και την όρεξη που θα έχουμε. Θα παίξουμε και με την καρδιά και τον ενθουσιασμό των πάνω από 40.000 φίλων μας. Ό,τι δουλειά θέλαμε να κάνουμε στην τακτική και τη φυσική κατάσταση την κάναμε. Δεν μας ενδιαφέρει ο τρόπος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία μεγάλη ικανοποίηση μετά από πολλά χρόνια. Να χαρεί ο κόσμος της ΑΕΚ έναν τίτλο. Ήταν μία χρονιά που θα προσπαθούσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, και όπως είπε και ο αρχηγός ήταν μία χρονιά πολύ δύσκολη. Υποφέραμε πολλές φορές, δουλέψαμε και το μόνο που δεν μας απασχολεί τώρα είναι αν θα παίξουμε με... ρόμβο. Αυτό που θέλω είναι να αφιερώσουμε σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ αυτό το Κύπελλο. Θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο, για να δώσουμε κάτι παραπάνω στην ΑΕΚ. Με ρόμβο ή χωρίς ρόμβο".

Για τον χαρακτηρισμό του φαβορί που έχουν αποδώσει στην ομάδα του ο Ισπανός προπονητής τόνισε… "Το να είναι φαβορί μία ομάδα, λέγεται εκτός αποδυτηρίων. Εμείς είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στον τελικό και με τον τρόπο που φτάσαμε. Αποκλείσαμε τρεις καλές ομάδες από το πρωτάθλημα και δύο από τις καλύτερες. Είναι αλήθεια ότι και με τη βαθμολογία και με την ιστορία της ΑΕΚ μπορεί να θεωρηθούμε φαβορί. Όμως δεν σου δίνει κανένα πλεονέκτημα. Θα πρέπει να το αποδείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε ότι είναι ένα παιχνίδι 90 λεπτά. Ή το κερδίζεις ή το χάνεις".

Ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε περήφανος που σε μια δύσκολη χρονιά για την Ένωση θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Σάββατο ένα Κύπελλο, ενώ όταν ρωτήθηκε πως ένιωσε όταν μπήκε στην αίθουσα και είδε την κούπα απάντησε…. "Είναι όμορφο. Είναι υπερηφάνεια. Όπως λένε κάποιοι φίλοι μου από την Ισπανία, έχει γίνει ειδικότητά μου να διεκδικώ τέτοια Κύπελλα. Πέρυσι ήμουν στη Σεβίλλη και για μία εβδομάδα πριν δεν μπόρεσα να ακουμπήσω το Κύπελλο. Ελπίζω αύριο ο Θεός να μου δώσει την ευκαιρία να το κρατήσω στα χέρια μου".

Από την πλευρά των παικτών του δικέφαλου μίλησε ο Παντελής Καφές, ο οποίος γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα και τον κόσμο η κατάκτηση του Κυπέλλου…."Για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε το Κυπέλλου που σημαίνει πολλά για την οικογένεια τη ΑΕΚ, να γίνει ένα σκαλοπάτι για να πάει η ΑΕΚ ψηλότερα. Είμαστε ήρεμοι, έχουμε προπονηθεί καλά όλο αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι".

Ο Καφές μπορεί να έχει κατακτήσει και στο παρελθόν τίτλους ως παίκτης του Ολυμπιακού αλλά και του ΠΑΟΚ, όμως από το 2006 που αγωνίζεται στην ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να δει την χαρά της κούπας, όπως άλλωστε και ένας συμπαίκτης του ο Νίκος Λυμπερόπουλος…. "Ο Νίκος είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Έχει πετύχει πολλά πράγματα στην καριέρα του. Αύριο θα είμαστε ενωμένοι. Για την ΑΕΚ θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές φέτος και θέλουμε αυτό το Κύπελλο για να προχωρήσει η ΑΕΚ σε καλύτερα μονοπάτια".

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου