Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πανιώνιος και Ηρακλής τρέχουν να σωθούν


Τρεις ομάδες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν σε πρώτο βαθμό αδεία από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και πλέον τρέχουν να προλάβουν έτσι ώστε μέχρι την επόμενη εβδομάδα να έχουν ετοιμάσει τους φακέλους τους για να μπορέσουν μέσω την δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ να εξασφαλίσουν την συμμέτοχη τους στο επόμενο πρωτάθλημα. Ο λόγος για της ΠΑΕ Ηρακλής, Πανιώνιος και Πανσερραϊκός, ο οποίος όμως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, αφού ήδη του χρόνου θα αγωνίζεται στην football league. Το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ομοσπονδίας μετά από εξέταση των φακέλων των 6 ομάδων που κατέθεσαν τα στοιχεία τους μια μέρα νωρίτερα αποφάσισε να μην χορηγήσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας της νέας αγωνιστικής περιόδου σε Ηρακλή και Πανιώνιο, καθώς οι φάκελοι που κατέθεσαν δεν συγκέντρωναν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Με αυτό το δεδομένο και αν η απόφαση διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, οι Θεσσαλονικείς και οι Νεοσμυρνιώτες θα αγωνίζονται του χρόνου στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.
Πάντως και οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσβάλουν την απόφαση της Επιτροπής καταθέτοντας έφεση μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες. Αντίθετα, άδεια συμμετοχής για το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μετα τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Άρη, Καβάλα, Εργοτέλη, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητο, Κέρκυρα, Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα έλαβαν και οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου, αλλά τιμωρήθηκαν με πρόστιμο για καθυστερήσεις στην κατάθεση των σχετικών εγγράφων. Η μεγαλύτερη "καμπάνα" έπεσε στην ΑΕΚ, η οποία καλείται να πληρώσει 25.000 ευρώ. Στον "δικέφαλο του Βορρά" επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ, ενώ στους Βολιώτες 8.000 ευρώ.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε από την Σουπερ Λιγκ πως η κλήρωση για τα playoffs θα διενεργηθεί την Παρασκευή στις 29 Απριλίου, ενώ η διοργανώτρια αρχή με αφορμή την έναρξη των αγώνων κατάταξης, στις 8 Μαΐου και προκειμένου να ενημερωθούν οι φίλαθλοι για το τι ακριβώς ισχύει για τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», παρουσίασε τις περιπτώσεις συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA. Συγκεκριμένα σε περίπτωση που ο Ατρόμητος κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, τότε θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα play off του Europa League και την ίδια ώρα η ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση στα play off ΟΠΑΠ 2011, δε θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στη περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και καταλάβει την 1η θέση στα play off ΟΠΑΠ 2011, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ατρόμητος ως φιναλίστ του κυπέλλου θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Europa League και η ομάδα που θα καταλάβει την 4η θέση στα play off, δε θα συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πέραν των δυο που αναφέραμε δηλαδή αν η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο όμως δεν τερματίσει στην πρώτη θέση των αγώνων κατάταξης τότε η πρώτη ομάδα στα playoffs παίρνει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσαμπιονς Λιγκ, η 2η βγαίνει στα playoffs του Europaleague, η 3η στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και η 4η στον 2ο προκριματικό γύρο του Europaleague.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου