Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι καλύτερες στιγμές του Θρύλου


Η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε όπως την περίμεναν διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές και κόσμος, με την επιστροφή των ερυθρόλευκων στην φυσική τους θέση και την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους. Για να επιτευχθεί όμως ο βασικός στόχος που είχε θέσει ο νέος Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος το καλοκαίρι ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από τον Σωκράτη Κόκκαλη έπρεπε να ξεπεράσει αρκετούς σκοπέλους και να δημιουργήσει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια ομάδα ικανή να αντιμετωπίσει τα πάντα. Για να το πετύχει χρειάστηκε αρκετή δουλειά, χρήμα, υπομονή, πάθος και αγάπη προς την ομάδα. Έφερε πίσω τον Ερνέστο Βαλβέρδε, του έδωσε τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και 14 νέους ποιοτικούς παίκτες και στο τέλος ο νέος διοικητικός ηγέτης των ερυθρόλευκων, κατάφερε να δικαιωθεί όχι μόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και να γίνει ο πρώτος Πρόεδρος του Ολυμπιακού που η ομάδα που δημιούργησε σημείωσε το απόλυτο των νικών στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Το SPORT TV θυμάται τις 10 καλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα και σας τις παρουσιάζει.

Ξεκινώντας αντίστροφα στο νούμερο 10… είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του βορρά στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής έχει έρθει στον Πειραιά με σκοπό να κάνει ότι και πέρσι, όμως βρίσκει απέναντι του έναν διαφορετικό Ολυμπιακό, ο οποίος έχοντας τον Μιραλάς σε μεγάλη μέρα, με τον Βέλγο να σημειώνει δυο τέρματα, επικρατεί του ΠΑΟΚ με 3-0 με το 3ο γκολ να το πετυχαίνει ο Ρόμενταλ.

Στο νούμερο 9… η πρώτη ανατροπή των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα χρειάστηκε να γίνει στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Πανσερραϊκό. Ο Ολυμπιακός αν και προηγήθηκε με τέρμα του Πάντελιτς στο 52΄βρεθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 χάρης τα δυο τέρματα που σημείωσε ο Γεωργιάδης στο 65 στο 67. Και ενώ όλα έδειχναν πως οι Πειραιώτες θα έχαναν τους πρώτους βαθμούς τους στην έδρα τους, ο Ολυμπιακός άναψε τις μηχανές του ισοφάρισε με τον Ριέρα στο 70, πήρε προβάδισμα στο 85 με τον Πάντελιτς και σφράγισε την νίκη με τον Ριέρα να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 89΄ κάνοντας το 4-2.

Στο νούμερο 8… βρίσκεται το 45λεπτο της νίκης κόντρα στον Εργοτέλη στη Κρήτη. Σε ένα παιχνίδι που για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν 11 μέρες και δυο 45λεπτα, αφού το πρώτο ημίχρονο διακόπηκε λόγω καιρικών συνθηκών στο 0-0 στις 13 Νοέμβριου και στο δεύτερο που άρχισε στις 24 του ίδιου μήνα ο Ολυμπιακός μπήκε αφιονισμένος και χάρης τους Πάντελιτς και Φουστέρ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Στο νούμερο 7… η πρώτη 5αρα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Στην 9η αγωνιστική ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο Φάληρο και ο Κέβιν Μιραλάς κάνει ότι θέλει… Ανοίγει τον χορό των γκολ στο 34 με ένα τέρμα ποίημα, το οποίο μάλιστα στο τέλος της χρονιάς θα ψηφιστεί και ως το καλύτερο που σημείωσε παίκτης του Ολυμπιακού σε όλη τη σεζόν. Ο Τοροσίδη θα κάνει το 2-0, ο Μιραλάς το 3-0, ο Πάντελιτς που μόλις έχει μπει αλλαγή θα πετύχει το 4ο τέρμα των ερυθρόλευκων και το 5-0 θα διαμορφωθεί από τον Αλμπερτ Ριερα.

Στο νούμερο 6… δεν είναι ένα αλλά τέσσερα παιχνίδια που κριθήκαν στο 1-0 με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίκτη. Ο Νταβιντ Φουστερ, που όταν ήρθε στην χώρα μας όλοι τον χαρακτήρισαν ως νέο Οσκαρ, όχι μόνο ανάγκασε με την απόδοση του πολλούς να δαγκώσουν την γλώσσα τους, αλλά όταν χρειάστηκε πήρε την ομάδα από το χέρι και την έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Την 13η αγωνιστική το έκανε στην Καβάλα, όπου αποφάσισε να εκτελέσει για πρώτη φόρα πέναλτι, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες που είχαν σε αλλά ματς οι Ιμπαγάσα, Ριέρα και Ντουντού και να κάνει το τελικό 0-1. Την 19η αγωνιστική στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα όπου πάλι χρειάστηκε να στήσει την μπάλα στα 11 βήματα για να γράψει το τελικό 0-1. Την 20η αγωνιστική στον Βόλο οπού πάλι με δικό του τέρμα η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς και την 21η κόντρα στη Ξάνθη στο Καραϊσκάκη να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Στο νούμερο 5… είναι η μεγάλη ανατροπή στο Κλεάνθης Βικελίδης κόντρα στον Άρη. Η 10η συνεχόμενη νίκη της ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν και η πιο καθοριστική, αφού οι Πειραιώτες παρά το γεγονός ότι βρεθήκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Νέτο στο 17΄ κατάφεραν με τον Τζεμπούρ να ισοφαρίσουν στο 39΄και για εμάς με το καλύτερο και σημαντικότερο τέρμα του Φουστέρ μέσα στη χρονιά με ανάποδο ψαλίδι στο 75΄να πάρουν το τρίποντο από την έδρα του Άρη μετά από περίπου 4μιση χρόνια και να πάνε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με αέρα 7 βαθμών.

Στο νούμερο 4… δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ντέρμπι αιωνίων στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί του Παναθηναϊκού με γκολ του Μιραλάς μετά από έξυπνη κομπίνα σε φάουλ του Ιμπαγάσα. Θα ισοφαριστεί από τον Λέτο και στην 91 ο Τζεμπούρ θα χαρίσει μια σπουδαία νίκη για τους ερυθρόλευκους που ουσιαστικά θα κλειδώσει και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο νούμερο 3… θα βάλουμε το αντίο του Αντώνη Νικοπολίδης. Ο 40χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μετά από 7 χρόνια με την ερυθρόλευκη φανέλα και 369 συμμετοχές στην πρώτη Εθνική θα αποφασίσει να κρεμάσει τα γάντια του και στο παιχνίδι με την Λάρισα όπου θα γίνει αλλαγή στο 68΄ θα αποθεωθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την προσφορά του στον σύλλογο, στον οποίο κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 4 νταμπλ και 4 κύπελλα.

Στο νούμερο 2… θα επιλέξουμε τις δυο 6αρες που έριξε ο Ολυμπιακός μέσα στη χρονιά σε ΑΕΚ και Λάρισα. Την 27η αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν πάρτι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης απέναντι στην ΑΕΚ την οποία και θα συντρίψουν με 6-0, κάτι που είχε να συμβεί από εκείνη την αποφράδα μέρα στις 8 Φεβρουαρίου του 1981. Ο χορός των τερμάτων θα ανοίξει από το 2ο λεπτό με τον Τζεμπούρ, ο οποίος θα πετύχει και δεύτερο γκολ, το οποίο ήταν και το πιο όμορφο τέρμα του φέτος με τα ερυθρόλευκα. Μέλμπεργκ, Φουστέρ και Μιραλάς θα κάνουν το 5-0 και η υπέροχη βραδιά θα κλείσει με το 6-0 του Χολέμπας, στέλνοντας τους παίκτες της ΑΕΚ ταξί στο σπίτι τους. Η δεύτερη φετινή εξάρα ήρθε την τελευταία αγωνιστική πάλι στο Φάληρο αυτή τη φορά κόντρα στη Λάρισα με τον Τζεμπούρ να ανοίγει πάλι τον χορό των γκολ, τον Φουστέρ να σημειώνει δυο τέρματα με αυτό στο 3-0 να είναι πραγματικά φανταστικό και οι Μέλμπεργκ, Πάντελιτς και Φετφατζίδης να ολοκληρώνουν τον θρίαμβο.

Τέλος στο νούμερο 1… η μεγαλύτερη στιγμή για τους ερυθρόλευκους και η δικαίωση διοίκησης, προπονητικού τιμ και παικτών. Η επιστροφή του Βασιλιά στον θρόνο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του 38ου όσα δεν έχουν όλες οι άλλες ομάδες μαζί….. και η ερυθρόλευκη δυναστεία συνεχίζεται…..

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου