Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Τρίτη φορά ο Κάκος σε Τελικό Κυπέλλου


Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε να διευθύνει το τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στις 30 Απριλίου στο ΟΑΚΑ μεταξύ Ατρόμητου και ΑΕΚ. Ο 41χρονος Κερκυραίος ρέφερι καλείται να σφυρίξει για τρίτη σερί φορά τελικό κυπέλλου, καθώς είχε διαιτητεύσει και τους δυο προηγούμενους στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού πρόπερσι και Άρη-Παναθηναϊκού πέρσι. Ο Τάσος Κάκος με αυτό τον ορισμό του γίνεται ο δεύτερος διαιτητής που θα σφυρίξει για 3η φορά σε τελικό κυπέλλου, μετά τον Γιώργο Δούρο που είχε διευθύνει επίσης τρεις τελικού Κυπέλλου και συγκεκριμένα το 1999 ήταν διαιτητής στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 στο ΟΑΚΑ, την επόμενη χρονιά στο ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0 επίσης στο ΟΑΚΑ και το 2003 στη Τούμπα στον τελικό μεταξύ ΠΑΟΚ-Άρη 1-0. Βέβαια υπάρχει διαιτητής ο οποίος έχει σφυρίξει σε 4 τελικούς Κυπέλλου και αυτός είναι ο Γιώργος Κασναφέρης, ο οποίος το 2001 είχε διευθύνει στη Νέα Φιλαδέλφεια το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4, το 2004 στη Νέα Σμύρνη το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1, το 2005 στο Παμπελοπονησιακό το Ολυμπιακός-Άρης 3-0 και το 2008 στο Καυτατζόγλειο το Ολυμπιακός-Άρης 2-0.

Σε ότι αφορά τον διαιτητή του φετινού τελικού, ο Τάσος Κάκος, ονομάστηκε διαιτητής το 1997 και μέσα σε 7 χρόνια κατάφερε να ανέβει στην πρώτη Εθνική κατηγορία, ενώ το 2008 η ΕΠΟ τον τίμησε και με το σήμα της FIFA, κάνοντας τον διεθνή.

Ο Κάκος μπορεί να μην έχει σφυρίξει μέχρι στιγμής αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου, όμως έχει διευθύνει αρκετές αναμετρήσεις των δυο ομάδων. Φέτος τον δικέφαλο τον έχει σφυρίξει σε τέσσερις αγώνες του στη Σουπερ Λιγκ την 4η αγωνιστική στην ήττα του στο Βόλο με 3-1, την 6η στη νίκη του με 4-0 επί του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, την 10η στη Τούμπα στην ήττα του με 2-1 από τον ΠΑΟΚ και την 18η στην Τρίπολη στη νίκη του με 3-0 επί του Αστέρα. Τον Ατρόμητο ο Κάκος τον έχει σφυρίξει αυτή τη σεζόν στην ήττα του με 1-0 από την Λάρισα στο Αλκαζάρ την 1η αγωνιστική και στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικό που είχε λήξει 0-0.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως φέτος είναι ίσως η χειρότερη χρονιά του Κάκου, καθώς από τα 13 παιχνίδια που έχει οριστεί στη Σουπερ Λιγκ στα περισσότερα έχει κάνει πολλά λάθη, ενώ έχει τιμωρηθεί και τρεις φορές για τα λάθη του στα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός και Άρης-Ολυμπιακός Βόλου.

Βοηθοί του Κάκου στο τελικό Κυπέλλου Ατρόμητος-ΑΕΚ θα είναι οι Μπαλτάς και Τρύφων, 4ος ο Σιδηρόπουλος και παρατηρητής ο Τσαχειλίδης.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου