Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Θρύλος για τίτλο!


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το πρώτο και συμαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου της Α1 κατηγορίας βόλει ανδρών επικρατώντας του Γηραιού με 1-3 εκτός έδρας. Έτσι, μετά από αυτή την τεράστια νίκη, ο Ολυμπιακός πήρε από την πλευρά του το πολυπόθητο πλεονέκτημα της έδρας, ενώ περιμένει με αγωνία το παιχνίδι της Παρασκευής για να κάνει το 2-0.

Στο πρώτο σετ, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονταν κοντά στο σκορ μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-6). Από εκείνο το σημείο, όμως, ο Ηρακλής πάτησε το γκάζι και εξαφανίστηκε, καθώς με ένα σερί 8-3, ξέφυγε με 7 πόντους (16-9), στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός έδειχνε ανήμπορος να επιστρέψει στην διεκδίκηση του σετ, με τον Γηραιό να φτάνει εύκολα στο 25-17 και το 1-0.

Εντελώς αντίθεση, όμως, ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ, καθώς ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, προηγήθηκε με 1-4, φτάνοντας πρώτος στο τεχνικό τάιμ άουτ με 6-8. Μάλιστα, η εικόνα των φιλοξενούμενων βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο στην συνέχεια, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και 6 πόντους (12-18, 14-20, 16-22), με το σετ να ολοκληρώνεται με τον Τζούριτς να γράφει το 21-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του Θρύλου και στο τρίτο σετ, καθώς οι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη με 4-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο γηπεδούχος Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει, μείωσε σε 10-12, με το μπλοκ του Γηραιού να κόβει τον Ντεσπέιν, όμως η συνέχεια ήταν και πάλι «ερυθρόλευκη». 11-16 με τον Τζούριτς, 13-20 με τον Ανδρεάδη, με τον Ολυμπιακό να κάνει «πάρτι» μέσα στην Θεσσαλονίκη και με τον Τζούριτς να φτάνει στο 18-25 και το 1-2.

Δραματική εξέλιξη είχε το τέταρτο σετ, με τον Ηρακλή να παίζει την επιβίωση του στο παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να φτάσει στο brake. Ο Γηραιός, γνωρίζοντας πως αν χάσει το σετ χάνει και το παιχνίδι, ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε με 8-3 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Ο Ολυμπιακός, όμως, όχι μόνο δεν παράτησε το σετ, αλλά κατάφερε να το «γυρίσει», παίρνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Τζούριτς στο 12-13. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο, με τον Ηρακλή να παίρνει προβάδισμα δύο πόντων στο κρίσιμο σημείο του τέταρτου σετ (19-17, 22-20), οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με δύο σερί πόντους, ισοφάρισαν σε 22-22. Ο Ηρακλής έφτασε στο 24-22, ο Τζούριτς με δύο προσωπικούς πόντους, ισοφάρισε εκ νέου σε 24-24, με το σετ να θυμίζει ρουλέτα και την μπίλια να καταλήγει στο μπλε, με τον Κράβαρικ να γράφει το 30-28, οδηγώντας το παιχνίδι στο tie brake.

Έτσι, τα πάντα θα κρίνονταν στο 5ο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός, όπως στο 2ο και 3ο σετ, έτσι και τώρα μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 1-3 kai 3-5, με πρωταγωνιστή τον αρχηγό του, Ανδρέα Ανδρεάδη, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν το υπέρ τους +2 μέχρι και το τεχνικό τάιμ άουτ του 5ου σετ (6-8). Μάλιστα, οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να ξεφύγουν με 3 πόντους (8-11), μετά από άσσο του Ντεσπέιν και όλα έδειχναν πως το πολυπόθητο brake θα γινόταν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Και πράγματι. Οι παικταράδες του Γιάννη Καλμαζίδη διατήρησαν το υπέρ τους προβάδισμα και με άσσο του Τζούριτς και λανθασμένη επίθεση από πλευράς Ηρακλή, έφτασαν στο 10-15 και στην τεράστια νίκη με 1-3, η οποία και φέρνει το πλεονέκτημα έδρας στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να κάνει το τεράστιο άλμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Τα σετ: 25-17, 21-25, 18-25, 30-28

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου