Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σε τρία παιχνίδια τα πιο σοβαρά λάθη


Στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης-Άρης και Κέρκυρα- Πανιώνιος έγιναν τα πιο σοβαρά λάθη από τους διαιτητές που σφύριξαν στην 28η αγωνιστική.
Στο Καραϊσκάκη ο Σιδηρόπουλος θα μπορούσε να είχε δώσει το πέναλτι που ζήτησε ο Μιραλάς στο 6ο λεπτό όταν και ανατράπηκε από τον Ντικρόκ εντός περιοχής, ωστόσο θα μπορούσε να είχε δοθεί και φάουλ, αφού πριν μπει στη περιοχή ο Βέλγος επιθετικός ο Θεοδωρέλης τον βρίσκει στο πόδι. Βέβαια ο Δωδεκανήσιος ρέφερι δεν έδωσε ούτε πέναλτι αλλά ούτε και φάουλ. Στο 38΄ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να διαμαρτυρηθούν για πέναλτι σε χέρι του Ουρτάδο μέσα στη περιοχή μετά από σουτ του Ντικρόκ, όμως ο διεθνής διαιτητής θεώρησε πως λόγο της κοντινής απόστασης ήταν ακούσιο και έδωσε συνεχεία στη φάση. Ένα λάθος έκανε και ο βοηθός Αργυρός που στο 84΄ έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Μιραλάς.
Στην Τρίπολη ο Κωνσταντινέας ακύρωσε λανθασμένα κανονικό τέρμα των γηπεδούχων στο 32΄, θεωρώντας πως ο Μπαρτολίνι έχει κάνει επιθετικό φάουλ, όμως σε κανένα ριπλέι δεν φάνηκε κάτι το επιλήψιμο. Λάθος ήταν και η απόφαση του Καλαματιανού ρέφερι να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών υπέρ του Αστέρα στο 89΄ και να τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα τον Φατι, ενώ λάθος ήταν και η αποβολή του Φράνκου στο 85΄ για θέατρο, αφού υπήρξε παράβαση και θα μπορούσε να δοθεί και πέναλτι. Ωστόσο στο 44΄ ήταν σωστή η απόφαση του να δώσει πέναλτι στην ανατροπή του Κοκε από τον Μπαρτολίνι, όπως σωστή ήταν και η απόφαση του να αποβάλει στο 40΄ με κόκκινη κάρτα τον Κάστιγιο για το αντιαθλητικό φάουλ στον Μπαστία.
Στην Κέρκυρα ο Τριτσώνης είδε στο 62΄ πέναλτι του Ομο στον Γκουστάβο με αποτέλεσμα να αποβάλει τον παίκτη του Πανιωνίου, όμως το ριπλέι δεν δικαιώνει τον Αθηναίο διαιτητή, αφού δεν υπάρχει παράβαση και συνεπώς και αποβολή.
Στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο ο Μάνταλος όπως φάνηκε τα μπέρδεψε κάπως στο 83΄ όταν ο Ολιβέιρα έκανε φάουλ στον Καφέ και ο διαιτητής απέβαλε τον Σαρμιέντο, ο οποίος δεν είχε συμμέτοχη στη φάση. Όμως στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής ξεκαθάρισε τον λόγο που απέβαλε τον Σαρμιεντο, αφού έχει γράψει πως ο παίκτης του Ατρόμητου τον έχει τραβήξει από το χέρι.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής οι διαιτητές δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου