Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μένει η ΑΕΚ, πέφτει ο Ηλυσιακός!


Ανατροπή δεδομένων στην Α1! Ο αθλητικός δικαστής έκανε δεκτή την προσφυγή της ΚΑΕ ΑΕΚ κατά του Ηλυσιακού και τις κατηγορίες της πως ουσιαστικό «αφεντικό» στην ομάδα των Ιλισίων είναι ο μάνατζερ Τάσος Δελημπαλταδάκης, αποφασίζοντας την αποβολή του Ηλυσιακού από την Α1. Μετά από την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την παραμονή της «Ένωσης» στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο αναμένονται αντιδράσεις από πλευράς Ηλυσιακού και νέες δικαστικές μάχες ανάμεσα στις δύο ΚΑΕ.

Το δικαστήριο έκρινε ουσιαστικά πως ουσιαστικός ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού είναι ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, που εκπροσωπεί πολλούς παίκτες στην Α1, κι όχι ο Παντελής Γαμπιεράκης. Ο σύλλογος των Ιλισίων έχει δικαίωμα να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα ο Ηλυσιακός αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και η ΑΕΚ παραμένει στην Α1.

Παράλληλα η βαθμολογία, που έφερνε τον Ηλυσιακό πάνω από την ΑΕΚ στην τελική κατάταξη της Α1, δεν μπορεί να επικυρωθεί. Το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην εν εξελίξη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, όπου είναι παρών ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής, αλλά και εκπρόσωπος του Ηλυσιακού. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης, δεν δείχνει ιδιαίτερη βιασύνη και είναι πιθανό να περιμένει την απόφαση και του ΑΣΕΑΔ προτού επικυρώσει τη βαθμολογία ως τελική. Έτσι αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για υποβιβασμό του Ηλυσιακού και παραμονή της ΑΕΚ ή το αντίστροφο.

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφέρει: Αποβάλλεται η Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΚΑΕ από το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης ΕΣΑΚΕ Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (διατάξεις του άρθρου 69 του νόμου 2725/1999 παρ. 8, 9 και 12, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του νόμου 3057/2002).

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου