Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Επική νίκη για τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ.


Επική νίκη για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, έδειξαν ψυχή πρωταθλητή στο τάραφλεξ του «Μελίνα Μερκούρη», γύρισαν το εις βάρος τους σκορ και επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ. Έτσι, τα παιδιά του Γιάννη Καλμαζίδη τερμάτισαν στην 2η θέση της βαθμολογίας και στα ημιτελικά αντιμετωπίζουν, με πλεονέκτημα έδρας, τον Παναθηναϊκό.
Και όμως, τίποτα δεν προμήνυε την απίστευτη εξέλιξη που θα έχει το παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το χειρότερο. Ο Τζούριτς, σαφέστατα επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ήταν «εξαφανισμένος», με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να κάνει περίπατο στο κλειστό του Ρέντη, παίρνοντας τα δύο πρώτα σετ με 14-25 και 21-25.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο. Όμως γι αυτό τον ονομάσανε Θρύλο. Γιατί μπορεί να γυρίσει από την κόλαση στον παράδεισο, σε χρόνο dt. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να δουν τον αιώνιο αντίπαλο να περνά χαλαρός από το γήπεδο τους. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 18-16 με μπλοκ του Τζούριτς (που στο μεταξύ είχε περάσει σε θέση κεντρικού). Ο Παναθηναϊκός απάντησε με ένα σερί 3-7, φτάνοντας στο 21-23. Τα πάντα κρέμονταν από μία κλωστή. Οι «πράσινοι» είχαν 7 ευκαιρίες να τελειώσουν το σετ και παράλληλα το παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει. Βρήκε λύσεις και στα 7 match ball του Παναθηναϊκού και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, με δύο πόντους του Ντεσπέιν, έφτασε στο 32-30.
Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε η επική «ερυθρόλευκη» αντεπίθεση. Το κλειστό του Ρέντη είχε πάρει φωτιά από περίπου 1500 οπαδούς του Θρύλου, που σε καμία στιγμή δεν σταμάτησαν να υποστηρίζουν την ομάδα τους.. Το σετ κρίθηκε από το ξεκίνημα του, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 8-1, με την συνέχεια να είναι ανάλογη. 14-3 με μπλοκ του Τζούριτς, 20-12 με καρφί του Γιαμπλόνσκι, με τον Θρύλο να φτάνει άνετα στο 25-17, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Όλα, πλέον, θα κρίνονταν στο tie brake. Το 5ο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ένα λάθος του Φράγκου και ένας πόντος του Πετρέα έφεραν τον Παναθηναϊκό στο 4-6, με την απάντηση του Ολυμπιακού, όμως, να είναι άμεση, καθώς με ένα 5-2, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μπροστά με 9-8. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους πράσινους. 11-9 με μπλοκ του, αναγεννημένου στην θέση του κεντρικού, Τζούριτς, 13-11 με λάθος του Γιορντάνοφ, 14-12 με καρφί του Φράγκου και 15-12, με τον Ρολάντο Ντεσπέιν να καρφώνει τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, με αυτή του την νίκη, την 4η σε ισάριθμες φετινές αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 2η θέση στην βαθμολογία, πίσω από τον Ηρακλή και στα ημιτελικά που ξεκινούν την Τετάρτη, υποδέχεται στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» τον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 14-25, 21-25, 32-30, 25-17, 15-12

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου