Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Να πάμε το Κύπελλο στο Περιστέρι


Την πιο μεγάλη στιγμή στην ιστορία του είναι έτοιμος να ζήσει ο Ατρόμητος, ο οποίος το Σαββάτο στις 20.30 στο ΟΑΚΑ υποδέχεται ως τυπικά γηπεδούχος την ΑΕΚ με φόντο το Κύπελλο Ελλάδας. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Γιώργος Δώνης μαζί με τον Μανόλο Χιμένεθ το πρωί της Παρασκευής, ο προπονητής της ομάδας του Περιστεριού δήλωσε σίγουρος πως οι παίκτες του θα τα δώσουν όλα για την κούπα… "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στον τελικό, είναι ιστορική στιγμή για τον Ατρόμητο, για πρώτη φορά στην ιστορία του βρίσκεται σε τελικό και θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Ο αντίπαλος είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα, είμαστε αουτσάιντερ, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα κάνουν αυτό που μπορούν και θα διεκδικήσουμε το 100%. Θα ξεπεράσουμε τα όριά μας. Υπάρχουν στιγμές που δεν κερδίζει ο καλύτερος. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένο να μπορέσουμε να δείξουμε τη φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε, να είμαστε οι καλύτεροι στις λεπτομέρειες και να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας"

Ο προπονητής του Ατρόμητου έχει καταλήξει στους 11 που θα παρατάξει αύριο στο ΟΑΚΑ, όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιοι είναι, ενώ αποκάλυψε ποιο θα είναι και το μυστικό για να φτάσει η ομάδα του στην κατάκτηση του Κυπέλλου... "Την 11άδα την έχω αποφασίσει μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σίγουρα η ΑΕΚ έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες. Εμείς έχουμε τη δική μας φιλοσοφία που την εφαρμόζουμε άψογα. Επειδή οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά, θα παίξει ρόλο ποιος θα περιορίσει περισσότερο τον άλλον. Αυτά τα ματς ωστόσο κρίνονται στις λεπτομέρειες και μπορούν να καθοριστούν από μια φάση. Αν ήξερα το κλειδί του τελικού 100%, θα το είχα κλειδώσει από πριν! Ξέρουμε καλά τον αντίπαλό μας, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα. Καλύτερη προετοιμασία σε όλες τις παραμέτρους, δε μπορούσε να γίνει. Πιστεύω ότι αυτό που θα μετρήσει περισσότερο, είναι αυτός που θα το θέλει περισσότερο. Το κλειδί για εμάς είναι να μπούμε σαν μεγάλη ομάδα. Σαν να έχουμε 15 τίτλους ήδη στην τροπαιοθήκη μας. Αυτό είναι το μυστικό, να μην έχουμε κανένα κόμπλεξ".

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει αύριο στο ΟΑΚΑ τον διπλάσιο κόσμο από τον Ατρόμητο, όμως αυτό σύμφωνα με τον Γιώργο Δώνη δεν θα επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές του…. "Η ομάδα μου έχει δείξει ότι σε συνθήκες πίεσης, σε ότι αφορά αποτέλεσμα και έδρες, τα έχει καταφέρει περίφημα. Μπορώ να θυμηθώ το παιχνίδι της Τούμπας που ήμασταν στις θέσεις του υποβιβασμού και πήραμε τη νίκη με καλή εμφάνιση και μας χειροκρότησαν. Για όλους μας, είναι απόλαυση το γεμάτο γήπεδο. Είναι το μοναδικό κομμάτι που δε φοβάμαι. Αυτό θα κάνει καλό στους παίκτες μου. Πολλοί παρουσιάζουν τον Ατρόμητο σαν ομάδα που δεν έχει κατακτήσει τίτλους και δεν έχει εμπειρία. Ατομικά όμως έχουμε πολλή εμπειρία. Ο Σαγκανόφσκι, ο Μπαζίνσκι, ο Καμαρά, ο Σφακιανάκης, ο Νεμπεγλέρας, έχουν μεγάλη εμπειρία και βοηθούν και τους νεαρούς μαζί με εμένα. Στους νεαρούς έχουμε πει να καταλάβουν τι θα σημαίνει για την καριέρα τους ένας τίτλος".

Τα οφέλη για τον Ατρόμητο σε περίπτωση που κατακτήσει το Σάββατο το Κύπελλο θα είναι δίπλα γιατί εκτός από ένα τίτλο που θα βάλει στην τροπαιοθήκη του θα πάρει και ένα εισιτήριο για το Europaleague…. "Δε θα έλεγα ότι σκεφτόμαστε μόνο αυτό. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας μας, πάντα φροντίζει να κάνει προγραμματισμό τέτοιο που να μη μας δημιουργεί άλλα προβλήματα στην πορεία. Είναι διαφορετικός ο προγραμματισμός που κάνεις με συμμετοχή στην Ευρώπη. Εγώ αν δε συνεχίσω στον Ατρόμητο, αυτό που θα ήθελα είναι να υπάρχουν πέντε νέοι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου στην ενδεκάδα τη νέα χρονιά. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ο Ατρόμητος θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος αυτού του τελικού και να δώσει χαρά στον κόσμο. Για αυτό που είμαι χαρούμενος είναι ότι καταφέραμε να βγάλουμε τον κόσμο στα διόδια μετά τον ημιτελικό και να εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια που είχαμε στη διάθεσή μας. Για την ΑΕΚ δεν είναι τόσο φοβερό να μαζέψει αυτό τον αριθμό φιλάθλων. Για εμάς είναι κάτι μεγάλο και θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο"

Τους παίκτες του Ατρόμητου στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, εκπροσώπησε ο Κώστας Νεμπεγλέρας, που στάθηκε στη δυσκολία της αποστολής τους, αλλά και στην προσπάθεια που θα κάνουν για να πάνε το τρόπαιο στο Περιστέρι…. "Η αυριανή μέρα είναι η σημαντικότερη μέρα στην ιστορία του Ατρόμητου. Θέλουμε να φανούμε αντάξιοι του αγώνα και να καταφέρουμε να φέρουμε το Κύπελλο στο Περιστέρι. Δουλέψαμε πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα για να είμαστε έτοιμοι για τις συνθήκες αυτού του αγώνα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο όλοι πρέπει να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ελπίζω να τα καταφέρουμε".

Ο αρχηγός της ομάδας του Περιστερίου δεν έκρυψε πως υπάρχει πίεση και άγχος, όμως στο γήπεδο θα πρέπει να το ξεπεράσουν γιατί ίσως να μην έχουν ξανά παρόμοια ευκαιρία…. "Είναι μια ευκαιρία για εμάς να κατακτήσουμε αυτόν τον τίτλο. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε γιατί δεν έχουμε κάθε χρόνο τέτοιες ευκαιρίες. Πίεση και άγχος υπάρχουν, εμείς θα πρέπει να βάλουμε τις ικανότητές μας απέναντι στην εμπειρία της ΑΕΚ και να τα καταφέρουμε".

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου