Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αθώος ο Μαρινάκης πρόστιμο για τη Θύρα 7


Με πρόστιμο 40.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για την ανακοίνωση της «Θύρας 7» που έκανε επίθεση στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, αφού η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έκρινε την ερυθρόλευκη ΠΑΕ ελεγκτέα, για δυσμενείς κρίσεις κατά του Πάνου Μπιτσαξης.

Ο Ολυμπιακός είχε απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 31 Μαρτίου, μετά από πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Μανώλης Αντωνακάκης, ο όποιος είχε θεωρήσει συνυπεύθυνη της ΠΑΕ για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Θύρα 7, με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού για την επίθεση που είχε γίνει από αγνώστους στις αρχές Φλεβάρη στο Θέατρο τέχνης οπού παιζόταν το έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ». Τότε ο Πάνος Μπιτσαξής σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε ζητήσει από τον Ολυμπιακό να βγάλει ανακοίνωση καταδίκης των επεισοδίων στο Θέατρο παρόλο που δεν είχαν γίνει συλλήψεις για να αποδειχτεί ότι σε αυτό το περιστατικό συμμετείχαν οπαδοί των ερυθρόλευκων.

Μάλιστα η συγκεκριμένη τοποθέτηση του γενικού γραμματέα είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα την ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία με την σειρά της εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο κ. Μπιτσαξής, οφείλει να μην ασκεί εξουσία με δύο μέτρα και δύο σταθμά ούτε να παρασύρεται τόσο εύκολα, ενώ παράλληλα αναρωτιόταν πως αποκλείει ο γγΑ την οποιαδήποτε μορφή προβοκάτσιας και βγάζει το συμπέρασμα ότι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τα επεισόδια, όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ουσιαστική ένδειξη ή απόδειξη για αυτό.

Μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και η Θύρα 7 θέλησε να δώσει απάντηση στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα με ανακοίνωση της στην οποία χρησιμοποιούσε σκληρή γλώσσα, αφού μεταξύ άλλων χαρακτήριζε τον κ. Μπιτσαξη άσχετο με το αντικείμενο που έχει επιφορτιστεί, εμπαθή με τον Ολυμπιακό αλλά και επικίνδυνο, καθώς οι δηλώσεις του, αλλά και η γενικότερη στάση-θητεία του, μόνο την βία προκαλούν.
Όπως φάνηκε η ανακοίνωση της Θύρας 7 ενόχλησε πολλούς μεταξύ των οποίων ήταν και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, που αποφάσισε να ασκήσει για πρώτη φορά πειθαρχική δίωξη σε ΠΑΕ για ανακοίνωση που εκδίδει σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της, θεωρώντας πως υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ τους.

Βέβαια κατά την απολογία του Ολυμπιακού στην Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ οι νομικοί εκπρόσωποι των ερυθρόλευκων είχαν υποστηρίξει πως η Θύρα 7 είναι ένα σωματείο με σφραγίδα, έγκυρο, δεμένο συναισθηματικά με τον Ολυμπιακό αλλά δεν πρόσκειται στον επίσημο Ολυμπιακό και πως η ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει προσωπικές απόψεις οργανωμένων οπαδών και όχι την επίσημη γνώμη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Αυτό όπως φάνηκε δεν έγινε δεκτό από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ η οποία κατόπιν δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, θεώρησε την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ελεγκτέα για τις δυσμενείς κρίσεις κατά του κ. Μπιτσαξή και έτσι της επέβαλε χρηματική ποινή 40.000 ευρώ.

Στο μεταξύ το πρωί της Πέμπτης κατά την απολογία του στην Πειθαρχική επιτροπή της Σουπερ Λιγκ το νομικό επιτελείο των ερυθρόλευκων ζήτησε την απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου με βάση τη συμπεριφορά του στο προ 2,5 μηνών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Οι κύριοι Βούλτσης και Γιαννίκος, ισχυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της απολογίας για τις κατηγορίες στις οποίες έχει θεωρηθεί συνυπεύθυνη η ΠΑΕ πως ο Ολυμπιακός έχει ήδη κριθεί, και πως από τη στιγμή που υπάρχει αντικειμενική ευθύνη, δεν μπορεί να τιμωρηθεί μόνο ο Πρόεδρος της ομάδας ή μόνο η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ από τη στιγμή που η ομάδα έχει ήδη τιμωρηθεί με μια αγωνιστική, υπάρχει ήδη δεδικασμένο. Έτσι η Πειθαρχική επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα των ερυθρόλευκων και αποφάσισε να κηρύξει απαράδεκτη την πειθαρχική δίωξη λόγω της ύπαρξης δεδικασμένου.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου