Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Μπιτσαξής " Στην Εισαγγελία οι καταγγελίες"


Η αδειοδότηση των ομάδων για την συμμέτοχη τους στο πρωτάθλημα είναι ένα μείζον θέμα, αφού όποιος σύλλογος δεν θα καταφέρει να συμπληρώσει τον απαιτούμενο φάκελο θα υποβιβαστεί. Στην συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού με αφορμή την παρουσίαση των διοργανώσεων που θα γίνουν στην χώρα μας σε αθλήματα που δεν είναι προβεβλημένα, εξήγησε πως φέτος το θέμα της αδειοδότησης θα είναι αρκετά αυστηρό, αφού θα χρειαστεί να περάσει από τρεις επιτροπές και συγκεκριμένα από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Π. Μπιτσαξής: «Επανασυστάθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και στα τέλη Ιουνίου με αρχές Αυγούστου θα ελέγξει τις ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΠ με βάση τα κριτήρια του νόμου. Όποια ομάδα δεν πάρει την άδεια της ΕΕΑ δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Προειδοποίησα τις ομάδες που άκουγα από εσάς και ζήτησα ευθέως να μην έρθουν να ζητήσουν από Πολιτεία να τις σωσει επειδή είναι ιστορικές. Η ΕΠΟ θα κάνει την δουλειά της και εμείς θα παρέμβουμε μόνο αν υπάρχει θέμα ισονομίας».

Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ομάδων της football league και τις καταγγελίες της Καλλιθέας για πλαστή έκδοση δελτίων σε ποδοσφαιριστές, o Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε. «Οι μαϊμού ενημερότητες είναι θέμα που αφορά την ΕΠΟ κι όχι τη ΓΓΑ. Έχω λάβει κάποια έγγραφα των καταγγελιών, τα οποία θα τα διαβιβάσω στην Εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών».

Πάντως το βασικό θέμα της συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού ήταν η παρουσίαση δραστηριοτήτων και διοργανώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα και γι αυτό το λόγο είχαν προσκληθεί να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους οι Πρόεδροι των ομοσπονδιών της Ποδηλασίας, της γυμναστικής, του χάντμπολ, του Κρίκετ, της σκοποβολής, της ξιφασκίας, της ορειβασίας και επιτραπέζιας αντισφαίρισης.
Σε ότι αφορά τις συγκεκριμένες διοργανώσεις όπως ανακοινώθηκε από την Γενική γραμματεία αθλητισμού την Τετάρτη θα ξεκινήσει ο Πανελλήνιος ποδηλατικός γύρος, 728 χιλιομέτρων, ενώ από τις 15 έως 17 Απριλίου θα γίνει το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στην Καλαμάτα. Λίγες μέρες αργότερα, στις 25 Απριλίου θα ξεκινήσει το διεθνές σχολικό πρωτάθλημα κρίκετ με την συμμετοχή 800 ομογενών από την Αυστραλία και θα γίνει στην Κέρκυρα και το τριήμερο 27-29 Απριλίου θα λάβει χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο το κύπελλο ξιφασκίας – σπάθης, όπου το «παρών» θα δώσουν όλοι οι μεγάλοι αθλητές του αγωνίσματος, ενω στις 17 Ιουλίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Χάντμπολ. Επίσης στην Πάτρα θα λάβει χώρα το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με αθλητές κοινωνικού αθλητισμού, όπως άστεγοι και πρώην χρήστες ουσιών, ενώ το 2013 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο και έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις.
Στο μεταξύ ιδιαίτερη μνεία έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που έχουν αφεθεί στην τύχη τους μετά το 2004. Ο πρόεδρος του αθλητικού κέντρου, Απόστολος Ρήγας παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη του Άγιου Κοσμά, με στόχο να γίνει ένα εθνικό κέντρο αγωνιστικού αθλητισμού και υψηλών επιδόσεων.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου