Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Νίκη με 11-5 στο Πόλο για τον Θρύλο επί του ΠΑΟ.


Ο Ολυμπιακός όπως ήταν αναμενόμενο έφτασε σε ακόμα μια εύκολη νίκη για την Α1 κατηγορία πόλο ανδρών με θύμα αυτή τη φορά τον αιώνιο αντίπαλο του τον Παναθηναϊκό.
Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 11-5 σε ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κράτησε ελάχιστα λεπτά, μέχρι ο Ολυμπιακός να προηγηθεί με 3-0, μετά από γκολ των Ντόσκα (2) και Φουντούλη. Το εντυπωσιακό πρώτο οκτάλεπτο των πρωταθλητών ολοκληρώθηκε με τον Φουντούλη, με το δεύτερο τέρμα του στο παιχνίδι, να πετυχαίνει το 4-0.
Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο, που η άμυνα του Ολυμπιακού θύμιζε μπετόν, στο δεύτερο οκτάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν ελαφρώς, δίνοντας το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να επιπλεύσει, εκμεταλλευόμενος τον παίκτη παραπάνω. Στην επίθεση, βέβαια, συνεχίστηκε η άνεση του Ολυμπιακού με τους παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου να κάνουν πλάκα στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, σκοράροντας όπως ήθελαν. Στον παίκτη παραπάνω, από την περιφέρεια, μέχρι και στην κόντρα επίθεση. Έτσι, μετά από το 3-3 του 2ου οκταλέπτου, το ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό μπροστά με το άνετο 7-3.
Στο τρίτο οκτάλεπτο οι ισορροπίες επανήλθαν. Η άμυνα του Θρύλου σοβαρεύτηκε , με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει μόνο με παίκτη παραπάνω. Η επίθεση έκανε την δουλειά της όπως έπρεπε, με τους Πρωταθλητές να φτάνουν στο 3-1, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 10-4.
Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ήταν, πλέον, άνευ σημασίας. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ασχολήθηκαν ελάχιστα με το παιχνίδι, ίσα ίσα για να διατηρήσουν την υπέρ τους διαφορά. Τελικό σκορ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 11-5, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν στον θρίαμβο χωρίς καν να ιδρώσουν.

Τα 8λεπτα: 4-0, 3-3, 3-1, 1-1

Ολυμπιακός: Ντόσκας 5, Φουντούλης 4, Κομάντινα, Μπλάνης.

Παναθηναϊκός: Στελλάτος 2, Καφετζόπουλος 2, Φαναριώτογλου.

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου