Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Βαρύ το πρόστιμο για ΠΑΟΚ μικρή όμως η ποινή


Η ποινή των 250.000 που επέβαλε η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί του στο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ στη Τούμπα είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στον δικέφαλο του βορρά. Οι Θεσσαλονικείς μπορεί να γλίτωσαν τις δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και παρόλο που ήταν υπότροποι και για ευρείας κλίμακας επεισόδια άλλα και για εκτεταμένα να τιμωρήθηκαν μόνο με μια, όμως το χρηματικό πρόστιμο που τους επιβλήθηκε ήταν πραγματικά εξοντωτικό για τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου. Μάλιστα πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ΠΑΕ μετά από αυτό στον Ολυμπιακό για τα όσα είχαν γίνει στη Νέα Σμύρνη πριν από 6 χρόνια, οπού οι ερυθρόλευκοι είχαν τιμωρηθεί με 300.000 ευρώ και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
Μπορεί στη Θεσσαλονίκη να διατυμπανίζουν πως η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του και πως η Τούμπα είναι από τις πιο καυτές έδρες, ωστόσο αυτό όπως φαίνεται από τα στοιχειά της Σουπερ Λιγκ έχει κοστίσει στον δικέφαλο του βορρά πολύ ακριβά. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ από το 2005 μέχρι και το 2010 για την συμπεριφορά των φιλάθλων του έχει αναγκαστεί να βγάλει από τα ταμεία του για πρόστιμα συνολικά 1.240.540 ευρώ. Αυτό το πόσο τον έχει φέρει στην δεύτερη θέση των ΠΑΕ σε πρόστιμα, καθώς στη πρώτη βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την τελευταία πενταετία έχει πληρώσει 1.317.000 και τρίτος είναι ο Ολυμπιακός με 972.000 ευρώ.
Σε ότι αφορά την φετινή σεζόν ο ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των οπαδών του σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει τιμωρηθεί συνολικά με περίπου 530.000 ευρώ. Δηλαδή μέσα σε μια χρονιά έχει καταφέρει να πληρώσει σχεδόν τα μισά από ότι έχει πληρώσει μέσα σε μια πενταετία σε πρόστιμα, ενώ αν μέσα σε αυτά συνυπολογίσουμε και τους τρεις αγώνες που έχει κληθεί να δώσει κεκλισμένων των θυρών τότε η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων του είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Πάντως στον δικέφαλο του βορρά θα υποβάλλουν έφεση για την ποινή των 250.000 ευρώ που του επιβλήθηκε για τα επεισόδια των οπαδών του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και στη Θεσσαλονίκη αισιοδοξούν πως το ποσό θα μειωθεί.
Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουν οι νομικοί του ΠΑΟΚ για μείωση της ποινής, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ θεωρεί πως η τιμωρία του δικέφαλου του βορρά ήταν μικρή. Ο Ανδρέας Φάκος το μεσημέρι της Τρίτης άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ομοσπονδίας που επέβαλε μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, καθώς θεωρεί πως από τη στιγμή που τα όσα έγιναν στη Τούμπα κριθήκαν πρωτόδικα ως εκτεταμένα επεισόδια και αφού ο ΠΑΟΚ έχει ήδη τιμωρηθεί για τον ίδιο λόγο με μια αγωνιστική στο ματς με τον Άρη στις 3 Οκτωβρίου, τότε η ποινή του βάσει υποτροπής θα έπρεπε να διπλασιαστεί. Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Μανωλης Αντωνακάκης, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΑΕΚ για «εκτεταμένα» επεισόδια οπαδών της στον αγώνα της περασμένης Κυριακής με τον Ατρόμητο. Η δίωξη βασίζεται στην έκθεση της αστυνομίας, που αναφέρει ότι υπήρξαν απρόκλητα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομικών.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου