Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η ΑΕΚ στα χέρια του κόσμου της η λύση του Supporters Club


Κάλεσμα στον κόσμο της ΑΕΚ να συμβάλει για την επιβίωση κατ’ αρχήν και ακολούθως την αναγέννηση της ομάδας έκαναν οι Supporters που παρουσίασαν το πλάνο τους για ευρεία συμμετοχή των φιλάθλων στα κοινά το μεσημέρι της Τρίτης σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μάκης Κασνακίδης: « Γνωρίζοντας την κατάσταση της ΑΕΚ αποφασίσαμε να μη μείνουμε άπραγοι και να προτείνουμε λύσεις βιώσιμες. Πρότασή μας είναι η ΑΕΚ να ανήκει στην ΑΕΚ. Κάθε Ενωσίτικη οικογένεια να έχει ένα κομμάτι της ΑΕΚ, που θα πηγαίνει από γονείς σε παιδιά και από παιδιά σε εγγόνια. Συστάθηκε μία ανώνυμη εταιρεία με στόχο την κατοχή μετοχών και την κατασκευή προπονητικού κέντρου για τις ακαδημίες της ΠΑΕ. Για τον πρώτο σκοπό ήδη έχουμε εξασφαλίσει το 23% των μετοχών της ΠΑΕ. Σκέψη είναι να συμμετάσχει κάθε ΑΕΚτζής σε αυτή την προσπάθεια διάσωσης και αναγέννησης της ομάδας. Ή γκρινιάζουμε και περιμένουμε σωτήρες εξ ουρανού ή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Το δεύτερο φαίνεται και είναι εφικτό. Σκεφτείτε τις δυνατότητες μιας ΑΕΚ που θα ανήκει σε 50.000 κόσμο, που θα ενώνει όλο τον κόσμο και θα τον κάνει συμμέτοχο στο μέλλον της. Και η AEK Supporters Club μάς χωρά όλους».

Ο πρόεδρος του κλαμπ, Μάκης Κασνακίδης υποστήριξε πως στόχος είναι τα 50.000 μέλη, όπου θα δώσουν νέα δυναμική στην ομάδα, μέσω των πέντε επιπέδων συμμετοχής, των 10.000 ευρώ, 5.000 ευρώ, 2.000 ευρώ, 1.000 ευρώ και 200 ευρώ, ενώ υποστήριξε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας να αναλάβει την ΑΕΚ, δεν υπάρχει άλλη λύση πλην αυτής των supporters… «Η Supporters Club θα γίνει ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Υπάρχουν πέντε επίπεδα, των 10.000 ευρώ, των 5.000, των 2.000, των 1.000 και των 200. Είναι ετήσια συνδρομή, αλλά δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να βάλει χρήματα στο δεύτερο χρόνο αν για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλει ή δεν μπορεί. Κάθε μετοχή έχει αξία 10 ευρώ. Ήδη έχουμε συγκεντρώσει 565.800€. Γινόμαστε ενεργά μέλη και απολαμβάνουμε τα προνόμια που αντιστοιχούν ανάλογα με το πακέτο που έχουμε διαλέξει. Τι σημαίνει είμαι μέλος του Supporters Club; Έχω λόγο στο μέλλον της ΑΕΚ, παίρνω μέρος στις αποφάσεις, βοηθώ με έργα, ψηφίζω για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, ενημερώνομαι για τα οικονομικά στοιχεία ανά τρίμηνο και εκλέγω τα μέλη του ΔΣ του Supporters Club που ορίζουν μέλη στο ΔΣ».

Τους παίκτες της ΑΕΚ εκπροσώπησαν οι Παντελής Καφές, Νίκος Γεωργέας και Νίκος Λυμπερόπουλος, με τον Μεσσήνιο επιθετικό να τονίζει… «Είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου 18 χρόνια και από τότε που θυμάμαι την ΑΕΚ έχει προβλήματα. Έχουμε φτάσει στο 2011, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού και ζητάμε από τον κόσμο να βάλει πλάτη σε μια στιγμή που το ένα ευρώ παίζει ρόλο. Είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος και αυτό που έχω ανακαλύψει είναι πως η ΑΕΚ είναι μια οικογένεια. Επικροτώ αυτή την κίνηση, γιατί είναι η μοναδική λύση. Δεν βλέπω κάτι άλλο. Επόμενη λύση είναι να πάει η ομάδα στη Δ’ Εθνική. Αν δεν πετύχει, αυτοί οι 50.000 φίλαθλοι τι θα κάνουν; Θέλω να δοθεί μία άμεση λύση για να τελειώνει το απόστημα που υπάρχει στην ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια».

Στο πλευρό των Supporters βρέθηκαν παλαίμαχοι άσοι του «Δικέφαλου», όπως ο Στέλιος Σεραφίδης, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, ο Ανδρέας Σταματιάδης, ο Κώστας Νεστορίδης, ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς. Το «παρών» έδωσε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, γνωστός για τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του, Γιάννης Βούρος.

Γιάννης Βούρος: «Καταλαβαίνω την όποια δυσπιστία απέναντι σε αυτό το εγχείρημα. Ανέκαθεν, όμως, ο κόσμος της ΑΕΚ με τη δική του συμβολή συμμετείχε στο όποιο εγχείρημα, είτε του κυρίου Γενεράκη, είτε του κυρίου Μελισσανίδη, του κ. Νικολαΐδη ή του κ. Παππά και του κ. Νοτιά. Σε όλες τις ιστορικές περιόδους, όταν οι κοινωνίες έβρισκαν αδιέξοδα αντιπροσώπευσαν κάτι καινούριο. Η δυσπιστία είναι κάτι καλό, γιατί θα μας κάνει πιο προσεκτικούς και διαφανείς. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ δεν μπορεί να προσδοκά σε Μεσσίες, όπως τον απίθανο Σκλαβενίτη που είχε έρθει. Η ιστορία και το περιεχόμενο της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της κι όσοι δουλεύουν για αυτή, προσπαθώντας να κρατήσουν όρθιο αυτό το οικοδόμημα. Οι συνθήκες δεν δημιουργούν τον άνθρωπο, αλλά τον αποκαλύπτουν. Ελπίζω σε αυτή την περίπτωση να αποκαλυφθεί ο πραγματικός ΑΕΚτζής».

Την πεποίθηση της ότι το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ολοκληρωθεί εξέφρασε και η Δήμαρχος της περιοχής Ευτυχία Αποστολάκη… «Γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για την ΑΕΚ η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σαν δήμος παραμένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε στη διοίκηση της ΠΑΕ τις δεσμεύσεις μας από την πλευρά του Δήμου. Φαίνεται πως γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια και το έργο θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της ΑΕΚ να υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό έργο».

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου