Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Προανήγγειλαν ότι είχαν προαναγγείλλει


Τα ίδια μέτρα που έχει προτείνει κατά το παρελθόν για τα φαινόμενα βίας επανέλαβε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μετά την σύσκεψη που είχε στο γραφείο του με τον γενικό Γραμματέα αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή και τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο με αφορμή τα όσα έγιναν το Σάββατο στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ατρόμητου και ΑΕΚ. Ο κ. Νικητιάδης για ακόμα μια φορά προανήγγειλε βαριές καμπάνες για τα κρούσματα βίας από το μηδενισμό ομάδων και αφαίρεση βαθμών έως και αναστολή της χρηματοδότησης στο ποδόσφαιρο αν δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο της Ομοσπονδίας, ενώ το μόνο νέο μέτρο που αποφασίστηκε ήταν να έρθει άμεσα σε επαφή με τους προέδρους που μισθώνουν γήπεδα υπό τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας, ώστε να τους γνωστοποιήσει ότι αν συμβούν επεισόδια θα γίνει καταγγελίας της σύμβασης.

Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ… «Σπαταλούνται τα λεφτά του ελληνικού λαού. Πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για τη ρίψη κροτίδων και για την οποιαδήποτε είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Για επεισόδια που γίνονται είτε στις κερκίδες, είτε στις φισούνες, είτε μέσα στο γήπεδο. Θα πρέπει να προβλέπονται ποινές που θα ξεκινούν, από τον μηδενισμό, θα μειώνουν τη βαθμολογία μιας ομάδας, θα αποκλείουν ομάδες από το πρωτάθλημα. Να υπάρξουν ποινές με τις οποίες οι ομάδες θα πέφτουν 6 και 9 βαθμούς, αν υπάρχει υποτροπή, ενώ θα πρέπει να προβλέπεται μέχρι και υποβιβασμός. Η Πολιτεία έχει προγραμματίσει να έρθει άμεσα σε επαφή με τους προέδρους που έχουν μισθώσει γήπεδο υπό τον έλεγχο της ΓΓΑ και θα τους τονίσει ότι με το παραμικρό επεισόδιο θα καταγγέλλεται η σύμβαση και να πάνε να βρουν γήπεδο να παίζουν. Ο κ. Γερουλάνος θα έρθει σε επαφή με τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ για να γίνει ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρχουν από καμία πηγή έσοδα, ώστε να γίνονται επεισόδια εις βάρος του ποδοσφαίρου. Αν δεν αλλάξει η ΕΠΟ το πειθαρχικό Δίκαιο, θα ενημερωθούν όλοι οι κρατικοί φορείς που την ενισχύουν και θα κλείσει η κάνουλα. Γιατί να χρηματοδοτούμε ένα ποδόσφαιρο που μας ντροπιάζει; Με όλες αυτές τις κινήσεις, μέσα στον Ιούνιο, θα δοθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπου προβλέπονται μια σειρά από αρμοδιότητες και αφορούν τα επεισόδια. Με αυτό θα μπουν τα θεμέλια για καθαρίσουμε τη γάγγραινα που λέγεται βία από τα γήπεδα. Δεν γίνεται ελάχιστοι να μην αφήνουν χιλιάδες οπαδούς να μην πλησιάζουν στο γήπεδο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΟ επανέλαβε τους τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ομοσπονδία, οι οποίοι είναι γνωστοί εδώ και καιρό από άλλες συσκέψεις που έχουν προηγηθεί.

Σ. ΠΙΛΑΒΙΟΣ… «Πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μείνουν εκτός γηπέδων οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά. Να υπάρχει κοινή τιμωρία για τα επεισόδια που χαρακτηρίζονται είτε ευρείας κλίμακας, είτε εκτεταμένα και να υπάρχουν αυτόματοι κανονιστικοί μηχανισμοί στο θέμα διακοπής αγώνων»

Ο κ. Πιλάβιος απέφυγε να αναλάβει την ευθύνη για τα όσα έγιναν και προσπάθησε να την μοιράσει σε αστυνομία και Πολιτεία.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου