Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πρωταθλήτρια σε ποινές η ΑΕΚ


Η μείωση του προστίμου σε 210.000 ευρώ από τις 292.500 που είχε αρχικά επιβληθεί ήταν το μοναδικό «κέρδος» της ΑΕΚ από την έφεση που κατέθεσε για να μειώσει την πρωτόδικη ποινή για τα επεισόδια στον τελικό του κυπέλλου. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ωστόσο διατήρησε στο ακέραιο την ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Όμως παρά την μείωση της χρηματικής ποινής, τα 210.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει η Ένωση για τα επεισόδια των οπαδών της στον τελικό Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χρηματική ποινή που επιβάλλεται σε ΠΑΕ μετά τα 300.000 ευρώ του Ολυμπιακού την σεζόν 2004-05 για τα όσα είχαν γίνει στη Νέα Σμύρνη στον αγώνα με τον Πανιώνιο.
Αν και φέτος τα σκήπτρα σε ότι αφορά τις ποινές τα είχε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κατάφερε να τιμωρηθεί για την συμπεριφορά των οπαδών του στους 15 από τους 30 αγώνες που έδωσε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τους πράσινους να έχουν κληθεί να πληρώσουν συνολικά 367.500 ευρώ έχοντα μάλιστα δώσει και 4 παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, εντούτοις η ΑΕΚ που στο πρωτάθλημα ερχόταν στην 4η θέση σε τιμωρίες πίσω από τους πράσινους, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, κατάφερε χάρης την συμπεριφορά των οπαδών της στα ματς του Κυπέλλου να ξεπεράσει το τριφύλλι και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση σε πρόστιμα, αλλά και σε κεκλεισμένων των θυρών.
Συγκεκριμένα η Ένωση μέχρι και την λήξη του πρωταθλήματος είχε κληθεί να πληρώσει για τους 21 αγώνες από τους 30 που οι οπαδοί της δεν συμπεριφερθήκαν σωστά, είτε δημιουργώντας επεισόδια, είτε για κροτίδες, βεγγαλικά και υβριστικά συνθήματα, με συνολικά 153.500 ευρώ. Όμως αν συνυπολογίσουμε τα 316.500 ευρώ που της επιβλήθηκαν συνολικά για την συμπεριφορά των οπαδών της στα ματς Κυπέλλου με Παναθηναϊκό στα προημιτελικά, ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και Ατρόμητο στον Τελικό στο ΟΑΚΑ τότε μαζί με τις χρηματικές ποινές στο πρωτάθλημα το ποσό εκτοξεύτηκε στα 470.000 ευρώ. Παράλληλα η ΑΕΚ με τις 3 αγωνιστικές για τα επεισόδια στον τελικό και την μια που της είχε επιβληθεί στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά στα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έφτασε φέτος συνολικά τις 5 αγωνιστικές και πέρασε τον Παναθηναϊκό που έχει τιμωρηθεί φέτος με 4, για επεισόδια των οπαδών του σε Καβάλα, Τρίπολη και ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό Βόλου.
Οι πράσινοι βρίσκονται πίσω από την ΑΕΚ όχι μόνο σε τιμωρίες κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και σε πρόστιμα, αφού έχουν κληθεί να πληρώσουν για την συμπεριφορά των οπαδών τους σε 15 αναμετρήσεις συνολικά με 367.500 ευρώ.
Τρίτος έρχεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος για την συμπεριφορά των οπαδών του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει τιμωρηθεί με 309.000 ευρώ και τρεις αγωνιστικές για τα επεισόδια στη Τούμπα με Άρη, στο Πανθεσσαλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα και με ΑΕΚ στο Κύπελλο. Μάλιστα στον ημιτελικό με την ΑΕΚ στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ αρχικά είχε τιμωρηθεί με 250.000 ευρώ πρόστιμο και μια αγωνιστική, όμως στην εφέσεων έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί των νομικών εκπροσώπων της ομάδας της Θεσσαλονίκης και έτσι το πρόστιμο έπεσε στις 100.000 ευρώ, ενώ παρέμεινε η μια αγωνιστική.
Τέταρτος σε πρόστιμα είναι ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι για την συμπεριφορά των οπαδών τους σε 17 αναμετρήσεις του πρωταθλήματος έχουν κληθεί να βγάλουν από τα ταμεία τους 204.500 ευρώ, ενώ αν μέσα σε αυτά βάλουμε και τα 40.000 ευρώ που πλήρωσε ο Ολυμπιακός για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Θύρα 7 κατά του γενικού γραμματέα αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή τότε το ποσό φτάνει στα 244.500 ευρώ. Ωστόσο μετά τα 292.500 ευρώ της ΑΕΚ για τον τελικό Κυπέλλου τα οποία μειώθηκαν σε 210.000 στην εφέσεων, τα 140.000 ευρώ που επέβαλε στον Ολυμπιακό η Πειθαρχική επιτροπή για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν το επόμενο μεγαλύτερο χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ΠΑΕ για έναν μόνο αγώνα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου