Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η ΕΠΟ και η αστυνομία φταίνε για τον τελικό παρωδία σύμφωνα με Ατρόμητο και ΑΕΚ


Στην ΕΠΟ που ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση του Τελικού Κυπέλλου και στην ελλιπή αστυνόμευση έριξαν τις ευθύνες των επεισοδίων Ατρόμητος και ΑΕΚ κατά την απολογία τους το πρωί της Παρασκευής στην Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Οι δυο ΠΑΕ οι οποίες είχαν κληθεί για ευρείας κλίμακας επεισόδια, στην απολογία τους η οποία είχε διάρκεια τριών ωρών, αποποιηθήκαν τις ευθύνες που τους ανάλογουν και τις επέρριψαν στην ΕΠΟ, τους σεκιούριτι και την αστυνομία, με τον νομικό εκπρόσωπο της Ένωσης να ζητάει να μην ισχύσει η υπότροπη και η ΑΕΚ να τιμωρηθεί βάσει δεδικασμένου με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ο Ατρόμητος από την πλευρά του να ζητάει την απαλλαγή του, αλλά και του Δώνη για τις δηλώσεις που έκανε μετά την λήξη του Τελικού.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την πλευρά του Ατρόμητου να ζητάει αναβολή, καθώς ο Γιώργος Δώνης βρισκόταν στην προπόνηση. Η επιτροπή δεν έκανε δεκτό το αίτημα κι έτσι ο τεχνικός της ομάδας του Περιστερίου μαζί με τον αρχηγό του συλλόγου Κώστα Νεμπεγλέρα και τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, έφτασαν στα γραφεία της ΕΠΟ μια ώρα αργότερα.
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ κατά την απολογία αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να κάνει η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ και ποια θα μπορούσε να ήταν τα μέτρα πρόληψης και καταστολής που θα μπορούσε να πάρει για να αποτρέψει τα όσα έγιναν από τους οπαδούς της ομάδας, τονίζοντας πως δεν θα πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα της αστυνομίας η οποία έχει την ευθύνη για τον σωματικό έλεγχο και η οποία όπως φαίνεται απείχε από τα καθήκοντα της και πως είναι αναξιόπιστη και ανεπαρκής . Παράλληλα επέρριψε ευθύνες στην ΕΠΟ και στους σεκιούριτι που χρησιμοποίησε η ομοσπονδία στον τελικό, τονίζοντας πως η διοργάνωση και ο συντονισμός απέτυχε, ξεκαθαρίζοντας πως η πλειονότητα αυτών που μπήκαν μέσα δεν ανήκουν στον συνδεσμικό χώρο της ΑΕΚ και πως δεν μπορεί η ομάδα να επωμιστεί όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου από εποχής μεσοπολέμου.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ Γιώργος Κωνσταντινίδης, ο οποίος παρουσίασε εισιτήρια που δεν είχαν κοπεί από φιλάθλους που παρακολούθησαν από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ τον αγώνα για να αποδείξει πως δεν έγινε σοβαρός έλεγχος κατά την είσοδο των οπαδών και μέσα έμπαινε όποιος ήθελε, κουβαλώντας μαζί του ότι ήθελε, ενώ αποκάλυψε πως η ΠΑΕ στις συσκέψεις που προηγήθηκαν του Τελικού είχε αιτηθεί να χρησιμοποιήσει δικούς της σεκιούριτι για την περιφρούρηση των οπαδών της, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε που αποδίδει τα έκτροπα ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως τα αποδίδει στην ΕΠΟ που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και στην αστυνομία που είχε την ευθύνη της ασφάλειας και τήρησης της τάξης. Η πλευρά της ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση σχετικά με την υποτροπή, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν υφίσταται, καθώς ο Τελικός Κυπέλλου διεξήχθη εκτός αγωνιστικής περιόδου, ενώ κατέθεσε το δεδικασμένο της τιμωρίας του ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν υπότροπος τιμωρήθηκε μόνο με μια αγωνιστική για τα επεισόδια των οπαδών του στον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στη Τούμπα.

Σε ότι αφορά την θέση του Ατρόμητου για την είσοδο των οπαδών του πριν την έναρξη του αγώνα υποστηρίχτηκε πως αυτή έγινε με σκοπό να πάρουν πίσω τα πανό που τους πήραν οι οπαδοί της ΑΕΚ, ενώ επέρριψε ευθύνες στην ΕΠΟ και στον διαιτητή του αγώνα Τάσο Κακο, ο οποίος είχε εγγυηθεί πως σε περίπτωση εισβολής οπαδών θα διέκοπτε το παιχνίδι και δεν το έκανε.
Από την πλευρά του ο Κώστας Νεμπεγλέρας αποκάλυψε πως δεχτήκαν επίθεση όχι μόνο από τους οπαδούς του δικέφαλου, αλλά και από σεκιούριτι-μπράβους της ΑΕΚ, όπως τους αποκάλεσε και πως η αστυνομία άφηνε ανενόχλητους τους οπαδούς της Ένωσης να κάνουν βόλτες στο περιβάλλοντα χώρο και επιτέθηκε μόνο σε αυτούς του Ατρόμητου επειδή ήταν πιο λίγοι και πιο εύκολοι, ενώ ο Γιώργος Δώνης έκανε λόγο για επίθεση που δέχθηκε από τον Δημητριάδη και από κάτι τύπους με μεγάλα κεφάλια και τεράστιες πλάτες και πως η ομάδα του πήγε σαν πρόβατο στη σφαγή. Επίσης ο προπονητής της ομάδας του Περιστερίου ξεκαθάρισε πως ποτέ ο Κάκος δεν σφύριξε την λήξη του αγώνα και πως ποτέ δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του ότι θα διέκοπτε τον τελικό σε περίπτωση εισβολής οπαδών, ενώ δεν θέλησε να πάρει πίσω την δήλωση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα, γιατί όπως υποστήριξε θεωρεί πως δεν δυσφήμισε αυτός το ποδόσφαιρο, αλλά τα όσα έγιναν πριν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου