Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Στα χαρτία θα διεκδικήσει η ΑΕΚ τον αγώνα με τον Βόλο


Στα χαρτιά θα διεκδικήσει η ΑΕΚ το αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ένωση αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την παράνομη είσοδο του Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού, ο οποίος αν και τιμωρημένος από την Πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας με 15 μέρες απαγόρευσης του στους αγωνιστικούς χώρους, ποινή η οποία του επιβλήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη για τα όσα είχαν γίνει στο ματς με την ΑΕΚ την 1η αγωνιστική των πλειοφ, παρόλα αυτά στο ημίχρονο του αγώνα της ομάδας του με τον δικέφαλο την Κυριακή για την 5η αγωνιστική των αγώνων κατάταξης, ο Πρόεδρος του συλλόγου της Μαγνησίας εισήρθε στα αποδυτήρια και στη συνέχεια μετά από προτροπή του Εισαγγελέα συνελήφθει. Μπορεί αρχικά στην ΑΕΚ να υπήρχαν διαφωνίες τόσο από οπαδούς όσο και από μέλη της διοίκησης, ωστόσο η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αποφάσισε να παρακάμψει το ηθικό κομμάτι στο οποίο στηρίχτηκε το 2008 ότι τα παιχνίδια κερδίζονται τους αγωνιστικούς χώρους και κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο δικέφαλος θα στηριχθεί στην έκθεση του παρατηρητή της Σουπερ Λιγκ , ο οποίος έχει καταγράψει το όσα έγιναν στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου-ΑΕΚ. Ο παρατηρητής της Super League αναφέρει στην έκθεση, την οποία έστειλε στα γραφεία της διοργανώτριας, την είσοδο του Αχιλλέα Μπέου, ότι έσπασε την τζαμαρία για να εισέλθει στα αποδυτήρια στα οποία παρέμεινε μέχρι την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου επικαλούμενος αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο παρέμεινε φρουρούμενος μέχρι και την Δευτέρα. Στη συνέχεια ο Μπέος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα του Βόλου από τον οποίο του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένες φθορές και παράνομη είσοδο στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου ισχυρίστηκε πως η πόρτα που πέρασε ήταν κοινή και για άλλους χώρους, όπως το ιατρείο. Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 29 Ιουνίου από το μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου.
Η είσοδος του Αχιλλέα Μπέου στα αποδυτήρια μπορεί να μην έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Πέτρο Κωνσταντινέα, κάτι που το τόνισε και ο Μπέος, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε πως δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας, όμως στην ΑΕΚ με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει και βασιζόμενοι στο άρθρο 19, παράγραφος 5 του ΚΑΠ το οποίο αναφέρει πως απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα και τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική, το οποίο παραπέμπει για την τιμωρία στο άρθρο 23, παράγραφος 11 του ίδιου κανονισμού που προβλέπει απώλεια του αγώνα με σκορ 3-0, θεωρούν πως θα δικαιωθούν και παρά το γεγονός ότι στο γήπεδο ηττήθηκαν με 1-0 τελικά θα πάρουν τον αγώνα στα χαρτιά.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει την προσεχή Πέμπτη και η απόφαση θα βγει την ίδια μέρα. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ στον τελευταίο της αγώνα για τα πλειοφ δεν θα είναι αδιάφορη κόντρα στον Παναθηναϊκό, αφού αν κερδίσει τους πράσινους, αλλά και το ματς με τον Βόλο στα χαρτιά θα πάρει αυτή το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου