Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Κόβει ο ΟΠΑΠ το πριμ Τελικού σε ΑΕΚ, Ατρόμητο και ΕΠΟ


Το πρώτο μέτρο της Πολιτείας για τα φαινόμενα βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι γεγονός. Ο ΟΠΑΠ θέλοντας να τιμωρήσει με τον δικό του τρόπο την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο για τα όσα έγιναν στον στο ΟΑΚΑ αποφάσισε να μην τους χορηγήσει το πριμ συμμετοχής τους στον τελικό-παρωδία. Το ποσό που θα έπαιρναν οι δυο ΠΑΕ ήταν 200.000 ευρώ για την Ένωση που κατέκτησε το Κύπελλο και 100.000 ευρώ για τον φιναλίστ Ατρόμητο, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να κοπούν και τα 300.000 ευρώ της χορηγίας του στην ΕΠΟ.
Μάλιστα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΠΑΠ ΑΕ έκανε γνωστό πως το ποσό των bonus αποφασίστηκε να διατεθεί άμεσα ως δωρεά σε φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ το Δ. Σ του οργανισμού δεσμεύτηκε προς όλες τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και τις ομάδες, με τις οποίες διατηρεί ή μέλλει να συνάψει συμβάσεις χορηγίας, ότι ανάλογα μέτρα θα ληφθούν στο εξής σε κάθε περίπτωση κατά την οποία θα προσβάλλεται το φίλαθλο πνεύμα και θα διασύρεται τόσο το όνομα της εταιρείας, όσο και η φήμη των προϊόντων της.

Παράλληλα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΟΠΑΠ, θα καλέσει όλες τις διοργανώτριες αρχές αλλά και τις ομάδες με τις οποίες διατηρεί συμβάσεις χορηγίας να υπογράψουν αναθεωρημένες συμβάσεις, στις οποίες θα συμπεριληφθούν αυστηρότεροι όροι διεξαγωγής των αγώνων και μέτρα αποτροπής γεγονότων βίας, ευθέως αντίστοιχων με τα ισχύοντα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και αυξημένες ρήτρες βίας και διαφάνειας, σε σχέση με αυτές που περιλήφθηκαν πριν ένα χρόνο στις συμβάσεις με πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ Α.Ε και πως σε περίπτωση άρνησης των ομάδων τότε θα καταγγείλει τις υφιστάμενες συμβάσεις ή δεν θα προχωρήσει στη σύναψη οποιασδήποτε νέας.

Πάντως μια μέρα νωρίτερα η Σουπερ Λιγκ στη προσπάθεια που καταβάλει για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και με αφορμή τα όσα προηγήθηκαν από την σύσκεψη που έγινε υπο το Πρωθυπουργό στη Βουλή, ανακοίνωσε πως στα πλειοφ δεν θα υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων, πως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ρίψης βεγγαλικών και αντικειμένων, καθώς και στην παρουσία φιλάθλων στον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο και πως σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι η ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα επηρεάζεται καθ οιονδήποτε τρόπο, ο διαιτητής θα κληθεί να προβεί σε προσωρινή ή ακόμα και οριστική διακοπή του αγώνα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου