Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός!


Το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα του Θρύλου, καθώς, σε ένα συγκλονιστικό τελικό, επικράτησε της Βουλιαγμένης με 11-9, φτάνοντας στην 3η πολυπόθητη νίκη σε αυτή τη σειρά των τελικών.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη οφείλουν την σημερινή τους νίκη στην απίστευτη εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, όπου και προηγήθηκαν με 10-2!!! Στην 3η και 4η περίοδο, κάτι η χαλαρότητα, κάτι η μεγάλη κούραση των κοριτσιών, έδωσαν το δικαίωμα στον ΝΟΒ να επιστρέψει στο παιχνίδι, όμως ένα τέρμα της Μανωλιουδάκη λίγο πριν το φινάλε, έβαλε τέλος στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για ανατροπή, με το τελικό 11-9 να χαρίζει τον τίτλο στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα καθώς προηγήθηκε με 3-0, με ισάριθμα τέρματα της Φαν Μπέλκουμ. Η Κόνουκ πέτυχε το πρώτο γκολ από πλευράς Βουλιαγμένης, όμως ακολούθησαν ακόμα δύο «ερυθρόλευκα» τέρματα, με τις Φαν Μπέλκουμ και Αντωνάκου, να γράψουν το 5-2 (σκόραρε και η Βουλιαγμένη), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο.

Και αν στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν επιβλητικός, στην δεύτερη περίοδο οι «ερυθρόλευκες» έκαναν πλάκα, καθώς με ένα απίστευτο (για τελικούς πρωταθλήματος) 5-0, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 10-2 (!!!!), βάζοντας (όπως έδειχνε η μέχρι εκείνη την στιγμή εξέλιξη) τέλος στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη χαλάρωσαν παραπάνω από το επιτρεπτό όριο, δίνοντας το δικαίωμα στην Βουλιαγμένη να επιστρέψει στο παιχνίδι, καθώς με ένα σερί 3-0 μείωσαν σε 10-5.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε υπνωτισμένος αλλά και απίστευτα κουρασμένος, με το σερί της Βουλιαγμένης να φτάνει, πλέον, στο 6-0, καθώς η Ασημάκη με δυο προσωπικά τέρματα, και η Λιόση με ακόμα ένα, έφερε την διαφορά στα 2 γκολ (10-8). Τελικά, το απίστευτο μπλακ άουτ των «ερυθρόλευκων» σταμάτησε η Μανωλιουδάκη που με σουτ (και με την βοήθεια της Ρουμπέση), έδωσε και πάλι προβάδισμα 3 τερμάτων στον Θρύλο (11-8), «τελειώνοντας» οριστικά την Βουλιαγμένη, η οποία, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 11-9 με την Τσουκαλά.

Τίποτα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στην τεράστια νίκη με 11-9, να φτάνει στο 3-1 σε αυτή την τελική σειρά, κατακτώντας το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Απίστευτη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ίφκε Φαν Μπέλκουμ, με την Ολλανδέζα να πετυχαίνει πέντε τέρματα, αλλά και με τις ανεξάντλητες δυνάμεις της να κρατά όρθιο τον Ολυμπιακό στο φινάλε, όταν οι συμπαίκτριες της είχαν λυγίσει από την κούραση. Από πλευράς Βουλιαγμένης, η Ασημάκη ήταν συγκινητική με τέσσερα τέρματα, προσπαθώντας μόνη της να γυρίσει ένα χαμένο παιχνίδι.

Τα οκτάλεκτα: 5-2, 5-0, 0-3, 1-4

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Φαν Μπέλκουμ 5, Αντωνάκου 2, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου,

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Κόνουκ 2, Τσουκαλά 4, Ασημάκη 2, Λιόση,

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου