Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 3-10-2011

Παίκτες του Ολυμπιακού για τα επόμενα δυο χρόνια είναι ο Γιάννης Ζαραδούκας και ο Βιθεντε Μοχνε, όπως ανακοινώσε επίσημα η ΠΑΕ. Στην Αθήνα ο Φραν Γεστε για εξηγήσεις για την απόφαση του να προχωρήσει σε αρθροσκόπηση χωρίς να ενημερώσει το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού. Τη Τρίτη απολογείται ο Μιραλάς για την αντίδραση του στην αλλαγή του στο ματς με την Άρσεναλ. 200.000 ευρώ το πριμ του Μαρινάκη στους παίκτες για τη νίκη με τον ΠΑΟΚ αλλά και την καλή τους εμφάνιση στην Αγγλία.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι η δική του πρωτοβουλία για τον Παναθηναϊκό απέτυχε και προσθέτει ότι εάν υπάρχει σοβαρός επενδυτής, είτε θα παραχωρήσει δωρεάν τις μετοχές του, είτε θα συμπλεύσει μαζί του.

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τον αγώνα με την Κροατία την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη, αλλά και με την Γεωργία στην Τιφλίδα 4 ημέρες αργότερα, για τα προκριματικά του ΕΥΡΟ 2012. Πέρυσι δεν άξιζα να είμαι στην Εθνική, γιατί δεν είχα ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια μου. Οι φετινές εμφανίσεις μου απέδωσαν καρπούς δήλωσε ο Άγγελος Χαριστέας κατά τη συγκέντρωση των διεθνών. Θεωρώ πως αξίζω να είμαι εδώ η τοποθέτηση του Διονύση Χιώτη που επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματα μετά από 9 χρόνια.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ άσκησαν αυτεπάγγελτα έφεση κατά των αθωωτικών αποφάσεων της Πειθαρχικής επιτροπής της Σουπερ Λιγκ για τον ΟΦΗ και της FootballLeague για τον Θρασύβουλο, κρίνοντας ότι υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους αγώνες των δυο ομάδων κόντρα στην Ηλιούπολη και πως θα πρέπει να επανεκδικαστούν. Αντίθετα δέχθηκαν την αθωωτική απόφαση για τον ΠΑΣ Γιάννενα. Έφεση κατά της απόφασης υποβιβασμού του από τη Σούπερ Λίγκα κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Αναβλήθηκαν για την Πέμπτη οι υποθέσεις των Λεβαδειακου, Αγροτικού Αστέρα και Ρόδου από την Πειθαρχική επιτροπή της FootballLeague. Εξασφάλισαν πιστοποιητικό συμμετοχής απο την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η Λάρισα και ο Διαγόρας Ρόδου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής έκανε το 3 στα 3 και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι ερυθρόλευκοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 25 όταν μετά από κόρνερ του Γκαρσια και κακό διώξιμο από τον Κοσταντζο ο Μπαλαφας επωφελήθηκε και έκανε το 0-1, αντέδρασε άμεσα και στο 35 μετά από σέντρα του Τοροσιδη ο Φουστερ με κεφάλια έφερε το ματς στα ίσια. Τη νίκη στους γηπεδούχους χάρισε με κεφαλιά ο Τζιμπουρ στο 42 μετά από σέντρα του Μιραλας. Με γκολ του Μανωλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη φτάνοντας παράλληλα στην 3η της νίκη στο πρωτάθλημα. Στις νίκες επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννενα ο οποίος επιβλήθηκε με 2-1 τη Κέρκυρας στους Ζωσιμάδες. Ο Μπεσέρα στο 8 άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο 44 ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος ισοφάρισε και τους Φαίακες, όμως την τελευταία λέξη στον αγώνα την είπε ο Τζημοπουλος, ο οποίος στο 68 χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Άρης και Ξάνθη έμειναν στο 0-0. Το Σάββατο στο ντέρμπι της Κρήτης ο ΟΦΗ χάρης το τέρμα του Σισιτς στο 30 νίκησε με 1-0 τον Εργοτέλη, ενώ στο Περιστέρι με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού. Ο Μήτρογλου στο 37 έκανε το 1-0 και στο 51 διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του ανεβαίνοντας παράλληλα και στην πρώτη θέση των σκόρερ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 με τον Εντενγκέλε στο 57.

Με τις ομάδες Α και Β πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση για το πρωτάθλημα της FootballLeague, αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν στη δεύτερη κατηγορία θα παραμείνουν ο Λεβαδειακός και η Δοξα Δράμας ή η Λάρισα με τον Πανσερραϊκό. Την Πέμπτη θα γίνει γνωστό και αν η Αναγέννηση Γιαννιτσών θα πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής ή την θέση της θα πάρει η ΑΕ Ποντιων. Σε ότι αφορά την πρώτη αγωνιστική η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 και 16 Οκτωβρίου η Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά, η Βέροια των Βύζα Μεγάρων, ο Πιερικός την ομάδα Β, η Καλλιθέα τον Διαγόρα, η ομάδα Α τον Ηρακλή Ψαχνών, ο Θρασύβουλος την Αναγέννηση Γιαννιτσών η την ΑΕ Ποντίων, ο Εθνικός Αστέρας τον Φωκικο και ο Αγροτικός Αστέρας την Αναγέννηση Επανομής. Βέβαια οι ομάδες μπορεί να αλλάξουν μέχρι τότε καθώς εκκρεμούν ακόμα αποφάσεις για τα στημένα.

Στην Πρεμιερ Λιγκ για την 7η αγωνιστική η Τόττεναμ επικράτησε με 2-1 της Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Οι Πετεινοί προηγήθηκαν στο 40 με τον Φαν Ντε Φααρτ, όμως οι Κανονιέρηδες κατάφεραν στο 51 με τον Ραμσει να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Στο 73 ο Σαντρο έκανε το 2-1 και χάρισε την νίκη στην ομάδα του. Με γκολ των Αντερσον στο 68 και Γουελμπεκ στο 87 η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ επικράτησε με 2-0 της Νοριτς στο Ολτν Τραφορτν και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εκεί όπου συγκατοικεί με την Μάντσεστερ Σιτι που συνέτριψε εκτός έδρας την Μπλακμπερν με 4-0 με τα γκολ να τα σημειώνουν οι Τζονσον στο 57, Μπαλοτέλι στο 59, Νασρί στο 73 και Σαβιτς στο 87. Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Αγγλικού πρωταθλήματος Έβερτον-Λίβερπουλ 0-2, Άστον Βίλα-Γουίγκαν 2-0 , Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ 2-2, Γουλβς-Νιούκαστλ 1-2, Μπόλτον-Τσέλσι 1-5, Φούλαμ - ΚΠΡ 6-0 και Σουόνσι - Στόουκ 2-0.

Με 4 γκολ φιλοδώρησε η Ντόρτμουντ την Αουσμπουργκ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα. Ο Λεβαντοφσκι με τρία προσωπικά τέρματα στο 30, 44 και 78 έκανε το 3-0 για τους γηπεδούχους, ενώ ο Γκέτσε στο 75 ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε η Μπαγερν Μοναχου παρά την λευκή ισοπαλία κόντρα στην Χοφενχαιμ, αφού η Γκλαντμπαχ ηττήθηκε με 1-0 απο την Φράιμπουργκ και η Βερντερ Βρέμης με 3-2 απο το Ανόβερο. Στα υπόλοιπα ματς Καϊζερσλάουτερν-Στουτγάρδη 0-2, Λεβερκούζεν-Βόλφσμπουργκ 3-1 , Νυρεμβέργη-Μάιντς 3-3 και Χέρτα-Κολωνία 3-0.

Ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο φιλικό του επί τουρκικού εδάφους, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και ηττήθηκε με σκορ 87-62 από την Εφές. Σήμερα η ερυθρόλευκη αποστολή επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ήττα και για τον Παναθηναϊκό με 71-61 από την Φενερμπαχτσε. Πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα Α1 Μπάσκετ δόθηκαν στις ΚΑΕ, Καβάλα, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Δράμα και Πανιώνιο. Μόνη εκκρεμότητα παραμένει η εξέταση του φακέλου της ΚΑΕ Πανελλήνιος.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου