Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 28-10-2011

Την ελληνική υπηκοότητα απέκτησε ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος πήγε στο Δημαρχείο του Πειραιά και υπέγραψε τα απαιτούμενα έγγραφα για να γίνει Χολέβας. Από την Τετάρτη που θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τυπικές διαδικασίες ο 27χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού θα μπορεί να κληθεί και στην Εθνική ομάδα. Στην σημερινή και τελευταία προπόνηση θα αποφασίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το αν είναι σε θέση ο Λιούμπομιρ Φέισα να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ. Παράλληλα, ο τεχνικός των πρωταθλητών περιμένει να δει και σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος ήταν να μπει στους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας την Πέμπτη, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Σήμερα θα δοκιμάσει να προπονηθεί κανονικά με την ομάδα και ο Αβρααμ Παπαδόπουλος, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

Σε συμφωνία για το μνημόνιο συνεργασίας ήρθαν οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας Βαρδινογιάννη με τον νομικό εκπρόσωπο του Πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ και πλέον απομένουν μόνο οι υπόγραφες, οι οποίες θα πέσουν την Δευτέρα. Παράλληλα, οι δύο πλευρές αποφάσισαν από κοινού πως η προγραμματισμένη για τις 4 Νοεμβρίου Γενική Συνέλευση θα μεταφερθεί για τις 24 του μήνα με σκοπό η πλευρά του Σουλτάν Αλ Σαούντ να έχει προλάβει τον οικονομικό έλεγχο στην ΠΑΕ. Την ίδια ώρα ο Βλάσης Τσακας, ο οποίος έφαγε πόρτα από την διοίκηση του ΠΑΟΚ προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού στη Τούμπα από την σουίτα που θα φιλοξενηθούν τα μέλη της διοίκησης των πρασίνων, υποσχέθηκε πριμ στους παίκτες του Παναθηναϊκού σε περίπτωση νίκης τους στο ντέρμπι αιωνίων στο Καραϊσκάκη. Χωρίς πέντε παίκτες θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη το τριφύλλι, αφού εκτός θα μείνουν οι Καραγκούνης, Πετρόπουλος, Κοτσόλης, Βύντρα και Ρουντολφ.

Τον δρόμο που ακολούθησε ο Βαρδινογιάννης στον Παναθηναϊκό φαίνεται πως θα ακολουθήσει και ο Νίκος Νοτιάς στην ΑΕΚ, αφού προτίθεται να παραχωρήσει τις μετοχές του σε δικηγορικό γραφείο και αν δεν βρεθεί κάποιος να τις αγοράσει τότε η ομάδα θα οδηγηθεί σε διοίκηση πρωτοδίκου. Ωστόσο το πρόβλημα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα ο Νοτιάς φέρεται να αναζητεί τρόπους ώστε να πουλήσει και το προπονητικό κέντρο στα Σπάρτα, απεγκλωβίζοντας εντελώς τον εαυτό του από την Ένωση. Μανωλάς και Λάγος ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, πήραν μέρος στο σημερινό πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας και ο Κωστένογλου τους υπολογίζει για το παιχνίδι με τον Άρη.

Στη διάθεση του Λαζλο Μπολονι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τέθηκαν οι Φωτάκης και Λαζάρ, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Αντίθετα κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση ο Βλάνταν Ίβιτς και η κατάσταση του θα εκτιμηθεί το Σάββατο. Εκτός ντέρμπι οι τραυματίες Γκαρσία, Λίνο και Τσουκαλάς.

Χωρίς κόσμο, όπως όλα δείχνουν, θα δώσει ο Άρης το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 12η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας βασιζόμενος στην έκθεση της αστυνομίας η οποία κάνει λόγο για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και βόμβες μολότοφ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, άσκησε πειθαρχική δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια η οποία θα εκδικαστεί στις 2 Νοεμβρίου. Στη διάθεση του Τσιώλη για το παιχνίδι με την ΑΕΚ τέθηκε ο Σάκης Πρίτας, ενώ εκτός από το Κυριακάτικο ματς στο ΟΑΚΑ θα μείνουν οι τραυματίες Σολτάνι, Τσέζαρεκ και Γκαρσία.

Με την αναμέτρηση Ατρόμητος-Πανιώνιος στις 17.15 ανοίγει αύριο η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός φιλοξένει την Ξάνθη, ενώ στις 19.30 ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο Καραϊσκάκη τον ΟΦΗ. Την Κυριακή στις 15.00 ο Εργοτέλης αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, στις 17.15 η ΑΕΚ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Άρη, ενώ στις 19.30 το ντέρμπυ της αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στη Τούμπα.

Την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα σημείωσε ο Ολυμπιακός χθες στο ΣΕΦ επικρατώντας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της διοργάνωσης της Φενέρμπαχτσε Ούλκερ με 81-74 έχοντας σε καλή μέρα του Σπανούλη και Πρίντεζη.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου