Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 21-10-2011

Με 16 ομάδες θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ όπως αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση του συνεταιρισμού. Ο λόγος που δεν προχώρησε η προηγούμενη απόφαση της για αύξηση των ομάδων σε 18 είχε να κάνει με τις διαφωνίες που υπήρξαν για το πόσες θα υποβιβαζόντουσαν στο τέλος του χρόνου, με την ΕΠΟ να είχε προτείνει 5 ομάδες έτσι ώστε το πρωτάθλημα του χρόνου να άρχιζε πάλι με 16, ενώ αντίθετη με αυτή την πρόταση ήταν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Κέρκυρα, Εργοτέλης, Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός που επιθυμούσαν να υποβιβαστούν 3 ομάδες και να καθιερωθεί πρωτάθλημα με 18. Αύριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συμβούλιο στη Λίγκα για να αποφασιστεί ποιες θα είναι τελικά οι δυο ομάδες από τις Λάρισα, Πανσερραϊκό, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας που θα πάρουν την θέση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας.

Την πρώτη του νίκη στη φάση των ομιλών του EuropaLeague πέτυχε ο ΠΑΟΚ χθες στη Τούμπα. Ο δικέφαλος του βορρά επικράτησε με 2-1 της Σάμροκ Ρόβερς και σε συνδυασμό με την ήττα της Ρουμπίν με 1-0 από την Τόττεναμ στην Αγγλία σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση με 5 βαθμούς, αφήνοντας τους ρώσους στην 3η με 4. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με σουτ του Λαζάρ, όμως ισοφαριστήκαν στο 48 μετά από κεφαλιά του Σέπαρτ. Η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 63 με δυνατό σουτ του Βιειρίνια έκαναν το 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και στο 3ο της παιχνίδι στην φάση των ομίλων του Europaleague , καθώς ηττήθηκε στη Μόσχα με 3-1 από τη Λοκομοτίβ και παρέμεινε τελευταία στον όμιλο της, με την Άντερλεχτ μετά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στη Στούρμ Γκρατς να είναι 1η με 9 βαθμούς, στη δεύτερη θέση η Λοκομοτίβ με 6, 3η με τρεις η Στρούρμ και χωρίς βαθμό η Ένωση. Το σκορ άνοιξε ο Σιτσεφ στο 47, ενώ στο 70 με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης έγινε το 2-0. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο 88 με κεφαλιά του Σιαλμά, ωστόσο η Λοκομοτίβ στις καθυστερήσεις του αγώνα τελείωσε το παιχνίδι με το Καισέδο να γράφει το τελικό 3-1.

Χωρίς τους Τοροσίδη, Φέισα που δεν είναι ακόμα έτοιμοι, τους τραυματίες Γέστε και Φουστέρ και τον τιμωρημένο Μοδέστο θα παραταχθεί την Κυριακή στης 18.15 στη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανιώνιο για την 7η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ. Χωρίς κόσμο οι ερυθρόλευκοι, καθώς οι «κυανέρυθροι» δεν έκαναν δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να δοθούν εισιτήρια. Την ευκαιρία να χαλαρώσουν είχαν οι παίκτες του Πρωταθλητή Ελλάδας το μεσημέρι σε τραπέζι που έκανε ο Πάντελιτς σε εστιατόριο του Αλίμου.

Χωρίς κλασικό επιθετικό θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός το Σάββατο στις 19.30 στο ΟΑΚΑ τον Εργοτέλη, αφού μετά τους Τοτσε και Ρουντολφ , εκτός έμεινε και ο Πετρόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Εκτός πλάνων είναι επίσης οι τραυματίες Βύντρα, Κοτσόλης, Χριστοδουλόπουλος, Νίνης και Σεϊταρίδης, καθώς και ο τιμωρημένος Βιτόλο. Εντολή προς τον Βλάση Τσάκα έδωσε ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ με την οποία του ζητεί να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τελειώσει το θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Με τις αναμετρήσεις Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη και Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννενα το Σάββατο στις 17.15 ανοίγει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ, ενώ την ίδια μέρα στις 19.30 το ματς Παναθηναϊκός-Εργοτέλης. Την Κυριακή στις 18.15 ο ΟΦΗ υποδέχεται την ΑΕΚ και ο Πανιώνιος τον Ολυμπιακό, ενώ η αυλαία κλείνει στις 20.30 με το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ.

Με τιμωρία κινδυνεύει η Εθνική ομάδα για τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη στο παιχνίδι με την Κροατία. Η ΟΥΕΦΑ έστειλε γραπτή κλήση στα γραφεία της ΕΠΟ για όσα έγιναν στις εξέδρες του φαληρικού σταδίου στη μεταξύ τους αναμέτρηση, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2012, με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να καλεί σε απολογία και τις δυο ομοσπονδίες.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να σηκώσει αυλαία στην 1η αγωνιστική της Euroleague στο Μπιλμπάο στις 21:30, με σύμμαχο την παράδοση της τελευταίας 5ετίας, που είναι αήττητος, με τρεις από τις πέντε νίκες να είναι απέναντι σε ισπανικές ομάδες. Δεν θα έχει στη διάθεση του ο Ίβκοβιτς τους τραυματίες Άντιτς και Λούκας.

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του στην Euroleague ο Παναθηναϊκός ο οποίος επικράτησε της Ουνικάχα Μάλαγα με 98-77 στο ΟΑΚΑ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου