Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 20-10-2011

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε σε τρεις δόσεις τους Πρωταθλητές Γερμανίας και χάρης τα τέρματα των Χολεμπας, Τζιμπουρ και Μοδέστο επικράτησε χθες στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 3-1 της Μπορούσια Ντόρτμουντ, για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ερυθρόλευκοι με 12 παίκτη τον κόσμο τους που στάθηκε «Ιπποτικά» μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και τραγούδησε στο φινάλε έτσι γλεντάνε αυτοί που σας χρεωστάνε, με την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση ανέβηκε στην 3η θέση του 6ου ομίλου με 3 βαθμούς αφήνοντας τους Γερμανούς στην τελευταία με έναν. Η εμφάνιση της ομάδας του Ερνέστο Βαλβερδε ανάγκασε τον Μπεκεμπαουερ να δηλώσει πως ο Ολυμπιακός κέρδισε τον σεβασμό του, ενώ η Kicker έκανε λόγο για ελληνική χρεοκοπία της Ντόρτμουντ. Αυτή η ομάδα έδωσε χαρά σε όλη την Ελλάδα, τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Πλέον οι ερυθρόλευκοι την 1η Νοεμβρίου στη Γερμανία θα τα δώσουν όλα για να κλειδώσουν αρχικά την 3η θέση που οδηγεί στο EuropaLeague. Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να προσπεράσουν τον Παναθηναϊκό στην ειδική βαθμολογία της UEFA και η οποία καταρτίζεται με βάση τα αποτελέσματα των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία πενταετία, καθώς οι Πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται πλέον στην 35η θέση, αφήνοντας στην 36η τον αιώνιο αντίπαλο τους. Με τους 400 βαθμούς που πήρε ο Ολυμπιακός ανέβασε την Ελλάδα στην 10η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, αφήνοντας την Τουρκιά στην 11η.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς τους Γκαρσία, Φωτάκη, Μπαλάφα, Τσουκαλάς, Κρέσιτς και Κοντρέρας θα επιδιώξει απόψε στις 22.05 να πάρει την πρώτη του νίκη στο EuropaLeague κόντρα στην Σαμροκ Ροβερς στη Τουμπα. «Πρέπει να βρούμε αποφασιστικότητα, έμπνευση και τύχη. Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να κερδίσουμε, δεν προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τον αντίπαλο. Έτσι θα πράξουμε κι αυτήν την φορά» τα λόγια του Λάζλο Μπόλονι στη συνέντευξη τύπου. Με νίκη ο ΠΑΟΚ απόψε και ισοπαλία στο άλλο ματς μεταξύ Τόττεναμ και Ρουμπίν ο δικέφαλος στην πρώτη θέση.

Κόντρα στα προγνωστικά και τα προβλήματα απουσιών η ΑΕΚ θα επιδιώξει απόψε στις 19.00 να κάνει την έκπληξη απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας στο Europa League και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες. Με οδηγό το πώς αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό θα παραταχθεί με στη Μόσχα η ΑΕΚ, όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση ο Νίκος Κωστένογλου. «Θα πρέπει να έχουμε θάρρος και θράσος στην επιθετική μας λειτουργία. Πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση στην αμυντική μας λειτουργία. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις "κλειδιά"» σύμφωνα με τον Έλληνα προπονητή της Ένωσης.

Σε συνάντηση του Βλάση Τσάκα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Σαουδάραβα Πρίγκιπα θα συζητηθούν οι όροι που έθεσε ο πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη στο κομμάτι του τρόπου καταβολής των 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είναι να βάλει ο Αλ Σαούντ. Αισιοδοξία πως θα υπάρξει συμφωνία και το Σάββατο θα έρθει ο Πρίγκιπας στην Ελλάδα για να οριστικοποιηθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Θανάσης Γιάχος ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Ηλίας Σπάθας στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός, ο Στυλιάρας στο ΟΦΗ-ΑΕΚ, ο Μήτσιος στο Παναθηναϊκός-Εργοτέλης, ο Δασκαλόπουλος στο Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννενα και ο Καλογερόπουλος στο Αστέρας Τρίπολη-Ξάνθη, οι διαιτητές των αγώνων του Σαββατοκύριακου.

Εκδικάστηκαν οι αιτήσεις του Βόλου και της Καβάλας το πρωί της Πέμπτης στο Διοικητικό Εφετείο όπου οι δυο ΠΑΕ είχαν προσφύγει προκειμένου να ακυρώσουν τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, κι έτσι να τους χορηγηθεί κανονικά πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ίσως αργήσει η απόφαση. Πάντως στην αυριανή Γενική Συνέλευση της Σουπερ Λιγκ η διοργανώτρια αναμένεται να διαγράψει Βόλο και Καβάλα από μέλη της και να περιμένει την απόφαση της ΕΠΟ την Τρίτη για να εγγράψει τις Λάρισα, Πανσερραϊκό, Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό.

Το ΑΠΟΕΛ μετά την ισοπαλία με 1-1 στην Πορτογαλία κόντρα στην Πόρτο και σε συνδυασμό με το 2-2 στην Ουκρανία μεταξύ των Σαχτάρ και Ζενίτ, ανέβηκε στην 1η θέση του 7ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη της Άρσεναλ στη Γαλλία επί της Μαρσειγ με 1-0 έφερε τους Άγγλους στην κορυφή του 6ου ομίλου στον οποίο βρίσκεται και ο Ολυμπιακός. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης Λεβερκούζεν-Βαλένθια 2-1, Τσέλσι-Γκενκ 5-0, Μπαρτσελόνα-Πλζεν 2-0 και Μίλαν-Μπάτε 2-0.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου