Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο «ΜΙΣΤΕΡ ΓΚΟΛ» ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ



Αναμφίβολα διανύει την πιο ουσιαστική περίοδο της καριέρας του. Μέσα σε 3 μήνες έχει σημειώσει εννέα γκολ, την στιγμή που την πρώτη του σεζόν με την φανέλα του Παναθηναϊκού το 2009-2010 είχε σημειώσει 8. Με την μόνη διαφορά πως τώρα σπάει όλα τα κοντέρ. Οκτώ γκολ σε έξι αγώνες στην Σούπερ Λίγκα και κορυφή στον πίνακα των σκόρερ.

Τελευταίο θύμα του ο ΠΑΟΚ και η αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ μέσα στην Τούμπα σε ένα πανηγυρικό διπλό. Το όνομα του Αργεντίνου «παίζει» εδώ και καιρό στο Ευρωπαϊκό μεταγραφικό παζάρι και οι ξένοι σκάουτερ πάντα τον έχουν στα υπόψη.

Την περσινή περίοδο ο Λέτο δεν είχε σαν αυτοσκοπό το γκολ και αυτό γιατί οι περισσότερες του πάσες έψαχναν τον Τζιμπρίλ Σισέ. Φέτος οι ισορροπίες άλλαξαν και ο Αργεντίνος εξελίσσεται σε νέο ηγέτη των Πρασίνων.

Πότε μέχρι στιγμής στην καριέρα του δεν είχε τέτοιο ρόλο. Με εξαίρεση στην ομάδα σάλας που πρωτοέπαιξε στον τόπο γέννησης του, το Αλεχάντρο Κορν, ένα προάστιο του Μπουένος Αϊρες.

Εκεί τον εντόπισε ένας σκάουτερ της Λανούς όπου τελικά έπεισε την οικογένεια του και μετακόμισε στον σύλλογο.

Η Μητέρα του, η Νόρμα τον συνόδευε σχεδόν καθημερινά για επτά χρόνια από το 1995 στα ταξίδια του στο κέντρο της πόλης για τις προπονήσεις του στα τμήματα υποδομής της Λανούς.

Στις 25 Ιουνίου του 2005 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα. Στις 10 Δεκεμβρίου του 2006 κάνει ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια. Είναι πρωταγωνιστής στην εκτός έδρας νίκη της Λανούς κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς με 2-1. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να εκτοξεύονται.

Η Λίβερπουλ τον παρακολουθεί στενά και στα μέσα του 2007 τον αποκτά. Η συνέχεια είναι γνωστή με τον ερχομό του στον Ολυμπιακό ένα χρόνο αργότερα. Στις 20 Φεβρουαρίου του 2009 ο Λέτο έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και φεύγει από τον Ολυμπιακό. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τον Παναθηναϊκό άνοιξε με την δικαίωση σιγά σιγά να έρχεται.....

ΝΙΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου