Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 19-10-2011

Το σημαντικότερο παιχνίδι για το μέλλον του στην Ευρώπη δίνει απόψε στις 21.45 ο Ολυμπιακός απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Με αρκετές απουσίες οι ερυθρόλευκοι κόντρα στους Πρωταθλητές Γερμανίας, αφού εκτός έχουν μείνει οι τραυματίες Τοροσίδης, Φουστέρ, Φέισα και Γεστε, ενώ στην αποστολή κανονικά ο Μανιάτης. Σύνθημα νίκης ενόψει της αναμέτρησης με την Ντόρτμουντ έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Καλή και έμπειρη ομάδα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος τόνισε ότι δεν τον φοβίζει το "Γεώργιος Καραϊσκάκης"¨. Κανονικά θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ ο αγώνας, μετά από σχετική άδεια που έδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι Βετεράνοι του Ολυμπιακού επικράτησαν σε φιλικό αγώνα στο Ρέντη με 14-3 των αντιστοιχών της Ντόρτμουντ.

Στην 8η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της ΦΙΦΑ βρίσκεται η Ελλάδα για το μήνα Οκτώβριο βάζοντας μάλιστα από κάτω της την Αργεντινή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τις νίκες της με Κροατία και Γεωργία και την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανέβηκε τρεις θέσεις και από 11η είναι τώρα 8η κάτι που είχε συμβεί και το διάστημα Απριλίου-Ιούνιου του 2008. Φιλικό εντός έδρας με την Ρωσία για της 11 Νοεμβρίου έκλεισε η Εθνική στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα τελικά του ΕΥΡΟ 2012.

Σε πρωτάθλημα 18 ομάδων θέλει να πάει η Σουπερ Λιγκ κατόπιν αιτήματος των ΠΑΕ Λάρισα, Πανσερραϊκού, Λεβαδειακού και Δόξα Δράμας το οποίο έγινε δεκτό από την διοργανώτρια στο χθεσινό διοικητικό της συμβούλιο και θα σταλεί προς έγκριση στην ΕΠΟ. Το συγκεκριμένο αίτημα παραβιάζει τον ΚΑΠ και τον αθλητικό νόμο που αναφέρει πως σε περίπτωση αύξησης η μείωσης των ομάδων η απόφαση αυτή εφαρμόζεται από τη μεθεπόμενη σεζόν. Την Τρίτη η ομοσπονδία θα αποφασίσει για την αύξηση η όχι των 18 ομάδων, ενώ μεθαύριο ορίστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση στη Σουπερ Λιγκ. Για τις 30 Οκτωβρίου μετατίθεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Football League.

Την Παρασκευή αναμένεται στην Ελλάδα ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας για να συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το θέμα της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μέτοχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Προϋπόθεση για να έρθει στη χώρα μας ο Σουλτάν Αλ Σαούντ, ο οποίος έστειλε έναν ακόμα συνεργάτη του στη χώρα μας πέραν του Βλάση Τσάκα, είναι να συνταχθεί το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Στην Μόσχα βρίσκεται από την Τρίτη η ΑΕΚ για τον αγώνα με την Λοκομοτιβ για το Europaleague, χωρίς τους Γκουντγιονσεν, Γεωργέα, Δέλλα, Μάκο και Λυμπερόπουλος. Στην Αθήνα ο Αδαμίδης για να κανονίσει το θέμα των πληρωμών ενός μέρους των οφειλομένων της ΠΑΕ προς τους παίκτες της ομάδας που παραμένουν απλήρωτοι για περίπου 9 μήνες.

Χωρίς τον Πάμπλο Γκαρσία θα αναγκαστεί ο ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει της Σάμροκ Ρόβερς για το Europaleague αλλά και το ντέρμπι με τον Άρη. Ο Ουρουγουανός υπέστη θλάση β' βαθμού στον ορθό μηριαίο και θα μείνει εκτός προπονήσεων για περίπου τέσσερις εβδομάδες. Τα προβλήματα ήρθαν μαζεμένα για τον Λάζλο Μπόλονι, αφού ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει για το παιχνίδι της Πέμπτης και στους Σταύρο Τσουκαλά και Γιώργο Φωτάκη.

Η αναμέτρηση της Μαρσέιγ με την Άρσεναλ στο «Βελοντρόμ» για τον έκτο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, αλλά και η μαχη του ΑΠΟΕΛ στο «Ντραγκάο» κόντρα στην Πόρτο τραβούν τα ελληνικά βλέμματα στο αποψινό μενού του Champions League . Μεγάλο το ενδιαφέρον και στα ματς Σαχτάρ-Ζενίτ και Λεβερκούζεν-Βαλένθια. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Μπάτε φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα, η Πλζεν την Μίλαν και η Γκενκ την Τσέλσι. Χθες η Ρεάλ συνέτριψε με 4-0 την Λιον στο Μπερναμπέου. Η Ντιναμό ηττήθηκε στο Ζάγκρεμπ με 2-0 από τον Άγιαξ, η ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα επικράτησε με 3-0 της Τραμπζοσπόρτ και η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ με 2-0 εκτός έδρας της Ουτελούλ. Η Βασιλεία γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπενφίκα. Η Ίντερ στη Γαλλία κέρδισε την Λιλ με 1-0, ενώ σημαντική νίκη πήρε η Μάντσεστερ Σιτι με 2-1 κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Ισόπαλο με 1-1 έληξε το Νάπολι –Μπάγερν.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου