Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 24-10-2011

Με μια ανεξήγητη απόφαση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δέχθηκε πως το παιχνίδι Χερσόνησος-Παναχαϊκή ήταν στημένο όμως κράτησε τους Πατρινούς στην Football League επιβάλλοντας τους αφαίρεση 5 βαθμών από το νέο πρωτάθλημα, ενώ αθώωσε τον Αλέξη Κούγια και τον Μανώλη Κουβαρά, τιμωρώντας μόνο τον Πέτρο Σταθάκη με απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο για 5 χρόνια.

Αύριο ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα Ολυμπιακός-Άρσεναλ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα εισιτήρια θα διατεθούν μόνο μέσω Internet και οι τιμές τους ξεκινάνε από 25 ευρώ και φτάνουν μέχρι 250.

Στο πάγκο της Εθνικής μέχρι το 2014 αποφάσισε να κρατήσει η ΕΠΟ τον Φερνάντο Σάντος. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ομόφωνα εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Σοφοκλή Πιλάβιο να συζητήσει με τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό προπονητή για την επέκταση του συμβολαίου του.

Η κακή πορεία της ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που δεν φαίνεται να βρίσκουν λύση, ανάγκασαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης μετά και την ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ να ανακοινώσουν τις παραιτήσεις τους. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ οι παραιτήσεις των Σταύρου Αδαμίδη, Χάρη Κοσμάτο, Κωνσταντίνου Καπετανάκη, Δημήτρη Καψή και Μάκη Κασνακίδη είχαν τεθεί στη διάθεση του Νίκου Νοτιά από τις 6 Οκτωβρίου. Πλέον το μπαλάκι πάει στο Νίκο Νοτιά ο οποίος αναμένεται να καθορίσει τις εξελίξει στο δικέφαλο μετά τις μαζικές παραιτήσεις που θα ενεργοποιηθούν στην γενική συνέλευση του συλλόγου την 1η Νοεμβρίου.

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 3ο λεπτό με τον Λαζαρίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια στο 48 με το Παπάζογλου να διαμορφώνει το τελικό 1-1. Την 4η φετινή του νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός στη Νέα Σμύρνη επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-0. Ο Τζιμπούρ άνοιξε το σκορ στο 33 μετά από ασίστ του Ιμπαγάσα, ενώ από το πόδι του Αργεντινού μέσου προήρθε και το δεύτερο γκολ των ερυθρόλευκων το οποίο σημείωσε ο Μιραλας στο 43. Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακό ήταν δημιουργία και εκτέλεση Αλγερινών με τον Αμπτούν να σερβίρει και τον Τζιμπούρ να τελειώνει την φάση κάνοντας το 0-3. Την ίδια ώρα στη Κρήτη ο ΟΦΗ θα επικρατούσε της ΑΕΚ με 3-1, με τον Μάντζιο να σκοράρει στο 12 λεπτό και τον Σουμπίνιο στο 49 να κάνει το 2-0. Ο Μπέλεκ στο 60 κατάφερε να μειώσει σε 2-1, όμως ο Μάντζιος στο 81 πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του. Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ με 4-0. Ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 7ο λεπτό. Ο Λέτο στο 25 διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ενώ στο 32 ο Κατσουράνης με τακουνάκι έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων στους πράσινους. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Λέτο στο 57 μετά από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος, με τον Αργεντινό να φτάνει τα 7 γκολ φέτος και να βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ. Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος νίκησε με 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα χάρης το τέρμα του Γιαννούλη στο 31, ενώ στη Τρίπολη Αστέρας και Ξάνθη αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1 με το σκορ να το ανοίγει ο Αργυρόπουλος με κεφαλιά στην εστία της ομάδας του και να ισοφαρίζει το γκολ του συμπαίκτη του ο Ράγιος στο 28. Στη βαθμολογία Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μοιράζονται την κορυφή με 13 βαθμούς με τους αιώνιους να έχουν δυο παιχνίδια λιγότερα από τους Περιστεριώτες.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Μπάσκετ Ανδρών ο Παναθηναϊκός που επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Άρη με 84-72. Νίκες για Περιστέρι με 73-65 της Δράμας, για Ηλυσιακός με 68-67 της Καβάλας, για Κολοσσό 72-67 του Πανιωνίου και για τον ΑΓΟΡ με 73-63 του Ίκαρου. Σήμερα στις 19.00 το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια σημείωσε ο Πομβαχαικός για την Α1 βόλεϊ ανδρών επικρατώντας με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού. Νίκη και για τον Ηρακλή με 3-0 σετ του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ με 3-2 σετ πήρε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Κηφισιά. Σήμερα στις 19.00 το Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ολυμπιακός.

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την Γιουνάϊτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» με 6-1 και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με 5 βαθμούς διαφορά από τους κόκκινους διαβόλους. Ο Μπαλοτέλι στο 22 άνοιξε το χορό των τερμάτων για τους φιλοξενούμενους, σημειώνοντας και δεύτερο γκολ στο 60. Ο Αγκουέρο στο 69 έκανε το 3-0, με τον Φλέτσερ να μειώνει σε 3-1 στο 81. Όμως ο Τζέκο στο 90, ο Σίλβα στο 91 και πάλι ο Τζέκο στο 92 έγραψαν το τελικό 6-1. Η Άρσεναλ για ακόμα μια φορά χρειάστηκε τον Φαν Πέρσι να την βγάλει από τα δύσκολα στο «Έμιρειτς» κόντρα στην Στόουκ. Ο Ζερβίνιο στο 27 έκανε το 1-0, όμως ο Κράουτς στο 34 έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Τελικά ήρθε ο Ολλανδός από το πάγκο να σημειώσει ένα τέρμα στο 73 και άλλο ένα στο 82 για να δώσει τη νίκη στους κανονιέρηδες με 3-1. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ ΚΠΡ – Τσέλσι 1-0, Μπλάκμπερν – Τότεναμ 1-2, Φούλαμ – Έβερτον 1-3, Λίβερπουλ – Νόριτς 1-1 , Νιούκαστλ – Γουίγκαν 1-0, Μπόλτον – Σάντερλαντ 0-2 , Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ 1-2 , Γουλβς – Σουόνσι 2-2.

Στη Γερμανία η Ντόρτμουντ μετά την ήττα της από τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ ξέσπασε πάνω στην Κολωνία της οποίας επικράτησε με 5-0. Κακγάουα στο 7, Σμέλτσερ στο 25, Λεβαντόφσκι στο 44 και το 50 και Κελ στο 66 τα τέρματα για την Μπορούσια που πέρασε στην 2η θέση της Μπουντεσλικγα. Στην κορυφή με τρεις βαθμούς περισσότερους συνεχίζει να βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου παρά την ήττα της με 2-1 από το Ανόβερο. Στα υπόλοιπα ματς της 10ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 1-1 , Νυρεμβέργη-Στουτγκάρδη 2-2 , Καϊζερσλάουτερν-Φράιμπουργκ 1-0 , Χέρτα -Μάιντς 0-0 , Χόφενχαϊμ-Γκλάντμπαχ 1-0, Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 1-1 και Λεβερκούζεν-Σάλκε 0-1.

Στο Σαμπιονά η Παρί Σεν Ζερμεν χάρης τα δυο γκολ του Νενέ επικράτησε με 2-0 της Ντιζόν και παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με το ίδιο σκορ νίκησε και η Μαρσέιγ στην έδρα της την Αζαξιό με τα τέρματα να τα σημειώνει ο Αντέ Αγιού στο 30 και στο 50. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής του Γαλλικού πρωταθλήματος Καέν-Μονπελιέ 1-3 , Μπορντό-Μπρεστ 1-1 , Νανσί-Νις 1-0 , Σεντ Ετιέν-Βαλανσιέν 1-0 , Σοσό-Εβιάν 1-0 , Λοριάν-Τουλούζ 0-0 , Οσέρ-Ρεν 0-1 και Λιλ-Λιόν 3-1 .

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου