Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Δελτίο Sportnews 27-20-2001

Το «Ύστατο Χαίρε» στον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο που έφυγε την Τρίτη σε ηλικία 100 ετών απέδωσε η οικογένεια του Ολυμπιακού στην νεκρώσιμη ακολουθία που έγινε σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στο Πειραιά. Το παρών στην επικήδεια τελετή έδωσε σύσσωμη η διοίκηση του Ολυμπιακού, παλαίμαχοι του συλλόγου αλλά και πλήθος κόσμου αποτείνοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο, που δημιούργησε αυτή την ομάδα και την μετέτρεψε σε Θρύλο των γηπέδων.

Στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων του Ολυμπιακού επέστρεψε μετά από 3 εβδομάδες ο Λιουμπομιρ Φέισα και πλέον ο Ερνέστο Βαλβέρδε μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Σέρβου μέσου για το ματς με τον ΟΦΗ. Αντίθετα ατομικό συνέχισαν οι Γέστε και Τοροσίδης. Εκτός και ο Φουστέρ που συνεχίζει θεραπεία. Από αντιντόπινγκ κοντρόλ πέρασε σήμερα υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ που βρέθηκε το πρωί στο Ρέντη τους Αμπντούν, Ιμπαγάσα, Φετφατζίδη, Μοδέστο, Ποτουρίδη, Μέλμπεργκ, Κοστάνσο, Μέγερι, Παπάζογλου και Τζιμπούρ. Επιβαρυντική είναι για τους ερυθρόλευκους η έκθεση της αστυνομίας για τα επεισόδια των οπαδών τους στο παιχνίδι της Κρήτης κόντρα στον Εργοτέλη την 4η αγωνιστική. Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα εκδικαστεί η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του την οποία θα εκτίσει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αίτημα στη Σούπερ Λίγκα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ κατέθεσε ο Ολυμπιακός.

Την υπογραφή του μνημονίου μεταξύ του Σαουδάραβα Πρίγκιπα και του Γιάννη Βαρδινογιάννη περιμένουν στον Παναθηναϊκό, για να προχωρήσει η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των πρασίνων και η οποία θα ολοκληρωθεί όταν ο Σουλτάν Αλ Σαούντ καταθέσει τα 15 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, αφού πρώτα διενεργηθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στη ΠΑΕ. Ατομικό συνέχισε ο Κοτσόλης, όπως και οι Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα και Ρούτντολφ, ενώ από τη σημερινή προπόνηση απουσίαζαν λόγω ίωσης οι Καραγκούνης και Πετρόπουλος.

Σε οικονομικό αδιέξοδα οδηγείται η ΑΕΚ μετά την απόφαση του Νίκου Νοτιά να μην δώσει άλλα χρήματα στη ΠΑΕ. Προσπάθεια να τον μεταπείσει θα κάνει ο πρόεδρος των «Supporters», Μάκης Κασνακίδης, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με σκοπό να συναντηθεί με το μεγαλομέτοχο του συλλόγου. Μπορεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Κωστένογλου να κάνει καψώνι στους νέους παίκτες της ΑΕΚ με το να τους βάλει να γυαλίσουν τα παπούτσια των παλαιότερων να λύθηκε, ωστόσο αυτό που δεν έχει λυθεί ακόμα είναι αν υπάρχει πρόθεση αρκετών ποδοσφαιριστών που είναι απλήρωτοι να ξεκινήσουν προσφυγές.

Τους Τζόρβα, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Πέτσο, Τζιόλη, Κονέ, Πλιάτσικα, Γκέκα, Χιώτη, Τζαβέλα, Σαμαρά και Μόρα, που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος για τα δυο φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η Εθνική στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα τελικά του EYRO 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία στις 11 Νοεμβρίου στο Καραϊσκάκη και την Ρουμάνια τέσσερις ημέρες αργότερα στη Γερμανία σε γήπεδο που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Με 5 αναμετρήσεις ξεκινάει το πρωτάθλημα της Football League. Αύριο το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον Διαγόρα. Την Κυριακή η Παναχαϊκή αντιμετωπίζει τον Πλατανιά, η Βέροια τον Βύζα και ο Θρασύβουλος την Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ τη Δευτέρα ο Πανθρακικός φιλοξενεί την Καλλονή. Ρεπό ο Ηρακλής Ψαχνών και ο Πιερικός που παίζουν με τις ομάδες Α και Β αντίστοιχα αλλά και η Αναγέννηση Επανομής, αφού ο Αγροτικός Αστέρας περιμένει την απόφαση της Εφέσεων για τον αν θα παραμείνει στην κατηγορία η θα υποβιβαστεί.

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των 9 ομίλων της Δ Εθνικής, όπου συμμετέχουν 141 ομάδες μεταξύ των οποίων και οι Καβάλα, Ιωνικός, Εθνικός, Τρίκαλα, Ηλιούπολη, Ηρακλής και Αναγέννηση Καρδίτσας που φέτος υποβιβάστηκαν στο περιφερειακό λόγο πλαστών φορολογικών ενημεροτήτων, μη χορήγησης άδειας από την επιτροπή Επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και των στημένων αγώνων. Εκτός κλήρωσης ο Ολυμπιακός Βόλου που δεν δήλωσε συμμέτοχη.

Στην φυλακή θα παραμείνει για την υπόθεση των στημένων αγώνων ο Αχιλλέας Μπέος , καθώς απορρίφθηκε μετά από 84 ημέρες από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών η αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει από τις 4 Αυγούστου ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.

Την πρώτη του νίκη στην Euroleague ζητάει απόψε στις 21.45 ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενεί στο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε Ούλκερ για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης.
Το δυο στα δυο έκανε ο Παναθηναϊκός στην Euroleague καθώς χθες επικράτησε της ΚΚ Ζάγκρεμπ στη Κροατία με 81-62.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου