Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 27-9-2011

Προφυλακιστέο έκριναν τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας τον Μάκη Ψωμιάδη. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με σχετικό βούλευμα ήρε την διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ εισαγγελέως Αθηνάς Θεοδωροπούλου και 9ου τακτικού ανακριτή, τασσόμενο υπέρ της πρώτης. Στον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργιο Κασίμη, που χειρίζεται την υπόθεση για τα στημένα κατάθεσε σήμερα ο Νικόλας Πατέρας τον οποίο πρότεινε ως μάρτυρα υπεράσπισης του ο Μάκης Ψωμιάδης. Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού αποχώρησε μετά απο μιάμιση ώρα και κατά την έξοδο του δήλωσε πως απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια στις ερωτήσεις του ανακριτή και πως αν τον ξανά χρειαστεί θα είναι στην διάθεση του, ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα διοικητικά των πρασίνων. Πάντως στην απολογία του ο Μάκης Ψωμιάδης, εμπλέκει και τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον οποίο μάλιστα έχει προτείνει να καταθέσει υπέρ του, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ όπως όλα δείχνουν να είναι ο επόμενος που θα κληθεί από τον 9ο ανακριτή να καταθέσει για όσα γνωρίζει για την υπόθεση των στημένων.

Στο Λονδίνο βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Ολυμπιακός ο οποίος αύριο το βράδυ αντιμετωπίζει την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Κανένα πρόβλημα δεν ανιχνεύθηκε στον υπέρηχο που υποβλήθηκε ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στην χθεσινή προπόνηση και έτσι ο Αργεντινός μέσος τίθεται κανονικά στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Εκτός αποστολής έμειναν οι Γεστε, Δασκαλάκης, Χαβίτο, Γκρμπιτς, Βαλεριάνος, Φετφατζίδης και Μανιάτης. Την συμπαράσταση περίπου 3000 οπαδών τους θα έχουν οι ερυθρόλευκοι στο Εμιρειτς. Όπως μετέδωσε το “Skysports”, κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης των «κανονιέρηδων», τέθηκαν οριστικά νοκ-άουτ οι Γουόλκοτ και Μπεναγιούν, οι οποίοι ήταν αμφίβολοι, αλλά και οι Κοσιελνί και Ζερβίνιο, οι οποίοι υπέστησαν μυϊκούς τραυματισμούς.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου συνεχίζεται. Σήμερα ο Mr Μig απάντησε στον Τζίγγερ με νέα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχει προαναγγείλει. Επίσης στο ίδιο κείμενο καλεί τον Βαρδινογιάννη να δώσει εγγυήσεις, αλλά και να δημοσιοποιήσει τα αναλυτικά στοιχεία για το γήπεδο του Βοτανικού. «Συγχαρητήρια, αλλά ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να πηγαίνει, όπως επιθυμεί ο μεγαλομέτοχος, στο Πρωτοδικείο και την πτώχευση», αναφέρει ο «Mr MIG». Την διατήρηση του ενδιαφέροντός του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε γνωστή ο Σαουδάραβας πρίγκιπας μέσω νέας δήλωσής του. Σε αυτή επιβεβαιώνει ότι ο δικηγόρος, κ. Πετρόπουλος είναι νόμιμος αντιπρόσωπος του στις διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και εξέφρασε την πρόθεσή του σύντομα να έρθει στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Τα δυο εκατομμύρια ευρώ από την Petit Chateau περιμένουν στην ΑΕΚ για να διευθετήσουν αρκετές οικονομικές εκκρεμότητες, αφού μετά την αίτηση πτώχευσης από τον Πανιώνιο, η Ένωση κινδυνεύει τώρα και με έξωση από το ΟΑΚΑ. Οι διοικούντες το Ολυμπιακό Στάδιο απέστειλαν την Παρασκευή τελεσίγραφο στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ, με το οποίο ζητούσαν να εξοφληθούν τα 275.000 ευρώ που χρωστάει, αλλά αυτό έληξε τη Δευτέρα. Η διοίκηση της ΑΕΚ το πρωί της Τρίτης κατέβαλε μέρος των οφειλομένων προς το ΟΑΚΑ για την χρήση του σταδίου και υποστηρίζει πως και το υπόλοιπο θα τακτοποιηθεί σύντομα. Καυστική ανακοίνωση εξέδωσε η Ορίτζιναλ μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Με τίτλο, "Συγνώμη "κύριοι", ποιοι νομίζετε ότι είστε;" ο οργανωμένος σύνδεσμος της ΑΕΚ, αναφέρει πως άμεσα όλοι θα πρέπει να αλλάξουν αγωνιστική συμπεριφορά και εικόνα, θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους.

Ο Λάσλο Μπόλονι άφησε εκτός αποστολής για το ματς με την Ρούμπιν τον Σαλπιγγίδη και τον Γκαρσία για να τους έχει φρέσκους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Καζάν, εμφανίστηκε ρεαλιστής για το παιχνίδι με την Ρωσική ομάδα και δήλωσε πως θα συμβιβαζόταν και με ένα ισόπαλο αποτέλεσμα.

Για τις 4 Οκτωβρίου αναβλήθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο η εκδίκαση των αιτημάτων που είχαν καταθέσει Λάρισα και Πανσερραϊκός. Οι δύο ομάδες έχουν προσφύγει ζητώντας να ισχύσει η απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στη Football League και όχι να υπάρξει αφαίρεση βαθμών, ώστε να πάρουν τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία.

Την γνωμοδότηση της UEFA, η οποία αφορά την αντικατάσταση των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν από την ΕΠΟ, έχει στα χέρια του ο Κώστας Πηλαδάκης. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει ξεκάθαρα πως στην περίπτωση που μία ομάδα δεν υποβιβάζεται για αγωνιστικούς λόγους, αλλά επειδή δεν εξασφάλισε την άδειά της, τότε αντικαθίστανται από ομάδα της ίδιας κατηγορίας κι όχι της αμέσως κατώτερης.

Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό που υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι αυτό πρέπει να συμβεί.
Το παιχνίδι της Μπάγερν με την Μάντσεστερ Σιτι δεσπόζει της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσαμπιονς Λιγκ, ενώ τα βλέμματα θα συγκεντρώσει και η μάχη στο Μπερναμπέου μεταξύ Ρεάλ και Άγιαξ. Στους υπόλοιπους σημερινούς αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης η Νάπολι φιλοξένει την Βιγιαρεάλ, η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται στη Μόσχα την Ίντερ, η Τραμζοσπόρτ αντιμετωπίζει την Λιλ, η Ουτελούλ την Μπενφίκα, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ την Βασιλεία και η Λιόν την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο «Αλεξάνδρειο» και ο Παναθηναϊκός το Μαρούσι στο ΟΑΚΑ όπως προέκυψε από την κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Καβάλα-Ηλυσιακός και ΠΑΟΚ-Ίκαρος Καλλιθέας είναι τα άλλα δύο ζευγάρια του θεσμού, στους αγώνες που θα γίνουν την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου και θα είναι νοκ άουτ. Πάντως οι ΚΑΕ Καβάλα, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Πανελλήνιος, Δράμα και Πανιώνιος θα περιμένουν με αγωνία την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού την Δευτέρα για να μάθουν αν θα τους χορηγηθεί άδεια συμμετοχής, κάτι που δεν έγινε χθες σε αντίθεση με τους Ολυμπιακό, Περιστέρι, Κολοσσό Ρόδου και Ηλυσιακό που πήραν.

Την φανέλα του Παναθηναϊκού θα ξαναφορέσει μετά από διάλλειμα ενός χρόνου ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο 35χρονος Λιθουανός γκαρντ συμφώνησε για ένα χρόνο έναντι περίπου 250.000 ευρώ και θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας στα τουρνουά σε Σόφια και Κωνσταντινούπολη.

Μιχαλης Μουσελιμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου