Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 21-9-2011

Η ώρα για να γίνουν γνωστές οι ομάδες Α και Β στη Σουπερ Λιγκ πλησιάζει, μετά την απόφαση του διοικητικού εφετείου να κάνει δεκτό το αίτημα της ΓΓΑ για την αναστολή των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ο Ολυμπιακού Βόλου και η Καβάλα. Οι δύο ομάδες υποβιβάζονται οριστικά στη Δ Εθνική και οι Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Λάρισα και Πανσερραϊκός περιμένουν την εξέταση των φακέλων τους από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 26 Σεπτεμβρίου για να τους χορηγηθεί άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Πλέον τον λόγο θα έχει η διοργανώτρια αρχή για να αποφασίσει ποιες θα συμπληρώσουν τον πινάκα της Σουπερ Λιγκ, καθώς ακόμα υπάρχει η εκκρεμότητα με τις προσφυγές Λάρισας και Πανσερραικού στο Διαιτητικό δικαστήριο.

Άγνοια δηλώνει η δικηγορική εταιρεία που έχει ανενεργές τις μετοχές του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, για τον πληρεξούσιο δικηγόρο που φέρεται να έχει ορίσει ο Βλάσης Τσακας για να διαπραγματευτεί την πώληση των μετοχών, την ώρα που ο εκπρόσωπός του Πρίγκιπα στην Ελλάδα, ισχυρίζεται πως φεύγει για την Σαουδική Αραβία για να πάει να βρει τον Σουλτάν Μπιν Νασέρ. Ένα ακόμα πρόβλημα προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα για τν Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος είδε σήμερα και τον Ρουντολφ να μην μπορεί να προπονηθεί. Ο Ούγγρος ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και έμεινε εκτός, ενώ ατομικό έκαναν οι Καραγκούνης, Κοτσόλης και Σειταρίδης.

Ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά γνωστοποιεί το τέλος της ενασχόλησής του με τα δρώμενα του ΠΑΟΚ εξέδωσε ο Βασίλης Φλωρίδης. Στο κείμενο τονίζεται η διαφωνία του με τον Γιάννη Σαχπατζίδη, κυρίως στην πρόταση του για τη σύνθεση του επταμελούς ΔΣ του συλλόγου. Λαζαρ και Γεωργιάδης ανέβασαν σήμερα ρυθμούς στην προπόνηση και αύριο θα δοκιμάσουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ομάδας έτσι ώστε να μπορεί ο Λάζλο Μπολονι να τους υπολογίζει για το Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Αύριο θα κριθεί η συμμέτοχη του Γέστε στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Εργοτέλη, ενώ εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Φέισα, Μανιάτης, Φετφατζίδης και Ποτουρίδης, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δεν θα προλάβουν και τον αγώνα με την Άρσεναλ στο «Εμιρειτς» την ερχόμενη Τετάρτη. Βραζιλιάνικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ντιόγκο μετά τη λήξη του δανεισμού του από τον Ολυμπιακό στη Σάντος τον Δεκέμβριο δεν θα επιστρέψει στο Πειραιά αλλά θα συνεχίσει την καριέρα του πατρίδα του και την Πορτουγκέσα.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Μάκης Ψωμιάδης στον οποίο ορίστηκε εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, ποσό που θα πρέπει να πληρώσει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Καβάλας τακτοποίησε την εκκρεμότητά του για χρέη στο δημόσιο ύψους 300.000 ευρώ από παλαιότερη καταδίκη που είχε ερήμην του και έτσι το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής της ποινής του. Εις βάρος του, ωστόσο, εκκρεμεί έκδοση βουλεύματος του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, για το αν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι για την προφυλάκισή του διαφώνησαν η εισαγγελική λειτουργός που είχε ταχθεί υπέρ και ο ένατος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης που έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA βρίσκεται για το Σεπτέμβριο η Εθνική ομάδα, κερδίζοντας τρεις θέσεις σε σχέση με την αξιολόγηση του προηγούμενου μήνα. Στην πρώτη θέση επανήλθε η Ισπανία, αφήνοντας δεύτερη την Ολλανδία, ενώ τρίτη είναι και πάλι η Γερμανία.

Τον ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός εντός έδρας στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α1 πόλο ανδρών στις 5 η 8 Οκτωβρίου, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση. Η ενισχυμένη Χίος θα αντιμετωπίσει το ΝΟ Καλαμακίου, ο Παναθηναϊκός το Αργοστόλι εκτός έδρας και η Βουλιαγμένη θα ταξιδέψει στα Χανιά. Το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός θα γίνει την ένατη αγωνιστική, το Χίος-Ολυμπιακός την πέμπτη αγωνιστική και το Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη στη δέκατη αγωνιστική.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ίντερ αποτελεί και επίσημα από σήμερα το μεσημέρι, ο Τζιανπιέρο Γκασπερίνι. Η διοίκηση του Ιταλικού συλλόγου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, λίγες ώρες μετά την ήττα των «νερατζούρι» με 3-1 από την Νοβάρα.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου