Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 26-9-2011

Δεν πάμε στο Εμιρειτς έχοντας στο μυαλό μας ότι θα χάσουμε το ματς. Σκοπός μας είναι να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να είμαστε συγκεντρωμένοι επι 90 λεπτά για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κόντρα στο φαβορί του ομίλου μας τόνισε ο Ερνεστο Βαλβερδε για τον αγώνα της Τετάρτης με την Άρσεναλ. Ο Κοστάνσο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, ο Τζεμπούρ δεν ενθουσιάζει, ο Μιραλάς δεν μπορεί να σταθεί σε Premier League ή Primera Division, ο Ολυμπιακός δεν έχει πλάνο στην επίθεση, είναι μερικές από τις επισημάνσεις του αρχισκάουτερ της Αρσεναλ, που βρέθηκε τις τελευταίες 20 ημέρες στην Ελλάδα προκειμένου να ακτινογραφήσει τον ερχόμενο αντίπαλο για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Έτοιμοι οι Γεστε και Φεισα. Αύριο το πρωί πετάνε για Λονδίνο οι ερυθρόλευκοι.

Στην επίθεση πέρασε ξανά ο Ανδρέας Βγενόπουλος με αφορμή το θέμα του Πρίγκιπα και εξέδωσε ανακοίνωση στην όποια χαρακτήριζε την υπόθεση ως παραμύθια της Χαλιμάς, ενώ τα έβαζε και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τους χειρισμούς του στο θέμα του Σαουδάραβα Κροίσου. Η απάντηση του Τσακα στην ανακοίνωση Βγενόπουλου ήταν πως δεν είμαστε αόρατοι ούτε πουλάμε παραμύθια, τονίζοντας πως ο Mr Mig βιάστηκε και πως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός. Το πληρεξούσιο και τα 20 εκατομμύρια ευρώ περιμένει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σήμερα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματευτείς για την πώληση των μετοχών της οικογενείας του στον Πρίγκιπα. Ανακοίνωση-απάντηση στην ανακοίνωση του Βγενόπουλου για το θέμα της ΓΗΠΕΛ εξέδωσε η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ο Τζίγγερ αφού εξηγεί πως η ΓΗΠΕΛ είναι θυγατρική της ΠΑΕ αναφέρει πως μπορεί να διαχωρίσει την ΓΗΠΕΛ από την ΠΑΕ παίρνοντας ο ίδιος της μετοχές της ΓΗΠΕΛ έναντι ενός ευρώ και στο υστερόγραφό του αναφέρει "ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα".

Απορρίφθηκαν σήμερα από το Πολιτικό Εφετείο τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει ο Ηρακλής κατά της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και άρα ισχύει η απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ περί υποβιβασμού της ομάδας της Θεσσαλονίκης στη Football League 2. Ωστόσο ο γηραιός δεν θα αγωνίζεται ούτε σε αυτή την κατηγορία αλλά στην Δ Εθνική, καθώς δεν κατέθεσε φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής. Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν και τα Τρίκαλα και η Αναγέννηση Καρδίτσας. Αντίθετα κανονικά άδεια συμμετοχής πήραν ο Λεβαδειακός, η Δόξα Δράμας, η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός και θα περιμένουν αύριο την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για να μάθουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται.

Η ΠΑΕ Πανιώνιος κατέθεσε σήμερα αίτημα για πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο λόγος που η ομάδα της Νέας Σμύρνης κατέφυγε στο πρωτοδικείο κατά της Ένωσης ήταν η επιταγή που έχει στα χέρια της η "κυανέρυθρη" ΠΑΕ, ύψους 165.000 ευρώ, από τη μεταγραφή του Γρηγόρη Μάκου και η οποία έχει λήξει από τις 15 Αυγούστου. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 2 Φεβρουαρίου.

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο Σκοπιανός πάουερ φόργουορν Πέρο Αντιτς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο τόνισε πως ήθελε να έρθει στους ερυθρόλευκους και να βρεθεί υπο τις οδηγίες του Ιβκοβιτς και να πανηγυρίζει ένα πρωτάθλημα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τον νοιάζει η πολιτική και πως αγαπάει την Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητή του ντέρμπι δικεφάλων την 4η αγωνιστική, καθώς επικράτησε άνετα στη Τούμπα με 3-0 της ΑΕΚ. Ο Βιεϊρίνια στο 16 άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Αθανασιάδης στο 37 διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Το 3-0 έγραψε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σαλπιγγιδής και με τη νίκη αυτή ο δικέφαλος του βορρά πέταξε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννενα μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Στο 25 ο Θεοδωρίδης για τους γηπεδούχους από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0, όμως ο Μπακαγιόκο στο 30 έφερε το παιχνίδι στα ίσια και 4 λεπτά αργότερα ο Τομας Ντε Βιτσέντι έφερε και την ανατροπή κάνοντας το 2-1 για τον ΠΑΣ. Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε όμως μόλις δυο λεπτά αφού ο Καμαρά έκανε το 2-2 στο 36 και αυτό το σκορ διατηρήθηκε και μέχρι την λήξη του αγώνα. Στην Τρίπολη Αστέρας και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0, ενώ στην Ξάνθη η Σκοντα σημείωσε την πρώτη της νίκη επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-1. Ο Βασιλάκης στο 40 άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες και στο 51 ο Στασιακ έκανε το 2-0. Ο Κάλατζιτς με πέναλτι μείωσε σε 2-1 στο 65 και το τελικό 3-1 το διαμόρφωσε στο 90 ο Σουανης. Το Σάββατο ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα δραπέτευσε από την Κρήτη με τους τρεις βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 1-0 στο 4ο λεπτό με τον Κεβιν Μιραλας να σημειώνει το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Στο 42 ο Φουστερ από το σημείο του πέναλτι ευστόχησε και έκανε το 2-0. Στο 55 ο Ρομάνο με φοβερή εκτέλεση φάουλ μείωσε για τους κρητικούς σε 2-1. Ο Μαρκανο κατάφερε στο 76 να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν μόνο να μειώσουν σε 3-2 στο 85 πάλι με τον Ρομάνο . Άνετη επικράτηση του Πανιωνίου στη Κέρκυρα με 3-0 με τα γκολ για τους κυανέρυθρους να σημειώνουν ο Κουτσι στο 34 και 78 και ο Γουνδουλάκης στο 83.

Στην Αγγλία η Άρσεναλ βρήκε τον καλό της εαυτό στην 6η αγωνιστική της PremierLeague και επιβλήθηκε με 3-0 της Μπολτον στο Εμιρειτς λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί στο ίδιο γήπεδο τον Ολυμπιακό. Τα γκολ για τους κανονιέρηδες σημείωσαν ο συνήθης ύποπτος Φαν Περσι στο 46 και 71 και ο Σονγκ στο 89. Τους πρώτους της βαθμούς έχασε η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ η οποία ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με 1-1 με την Στόουκ. Οι κόκκινοι διάβολοι προηγήθηκαν στο 25 με τον Νανι και ισοφαριστήκαν στο 52 απο τον Κράουτς. Η ισοπαλία της Γιουνάϊτεντ έδωσε την δυνατότητα στην συμπολίτισσα Σιτι να την πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στην Έβερτον με γκολ του Μπαλοτελι στο 68 και Μιλνερ στο 89. Στα υπόλοιπα παιχνίδια Τσέλσι-Σουονσι 4-1, Λίβερπουλ-Γουλβς 2-1, Νιούκαστλ-Μπλάκμπερν 3-1, Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ 0-0, Γουικγαν-Τόττεναμ 1-2 και ΚΠΡ-Αστον Βίλα 1-1.

Λιόν, Παρι Σεν Ζερμέν και Τουλούζ συνέχισαν με νίκες την 8η αγωνιστική του Σαμπιονά και συγκατοικούν στην κορυφή του βαθμολογικού πινάκα. Η Λιόν με δυο γκολ του Γκομίς και ένα του Μπαστός επικράτησε με 3-1 της Μπορντό για την οποία μείωσε ο Μοντεστέ. Η Παρι Σεν Ζερμεν πέρασε σαν σίφουνας απο την έδρα της Μονπελιέ με 3-0 με ένα γκολ να σημειώνει ο Γκαμέιρο και δυο ο Παστόρε, ενώ η Τουλούζ χάρης το τέρμα του Μπουλουτ κέρδισε 1-0 την Νανσι. Από την άλλη η Μαρσέιγ έμεινε στο 1-1 με την Βαλενσιέν, αφού το τέρμα του Ντιαβαρά στο 16 κατάφερε να το ισοφαρίσει ο Σάεθ στο 93. Στα άλλα ματς Εβιάν-Καέν 2-4, Οσέρ-Σοσό 4-1, Λιλ-Λοριάν 1-1, Νις-Ντιζόν 1-1, , Μπρέστ-Αζαξιό 1-1 και Ρεν-Σεντ Ετιέν 1-1.

Με τα γκολ των Μιλερ, Βαν Μπούιτεν και Ρόμπεν η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 3-0 την Λεβερκούζεν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίκγα και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ντόρμουρντ έκανε την ανατροπή και πήρε εκτός έδρας νίκη με 2-1 από την Μάιντς. Στο 33 ο Μιλερ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Πέρισιτς στο 64 να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, ενώ ο Πιστσέκ στο 90 να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα υπόλοιπα παιχνίδια Στουτγάρδη-Αμβούργο 2-1, Σάλκε-Φράιμπουργκ 4-2, Γκλάντμπαχ-Νυρεμβέργη 1-0, Βόλφσμπουργκ-Καϊζερσλάουτερν 1-0, Αουσμπουργκ-Αννόβερο 0-0, Κολωνία-Χόφενχαιμ 2-0 και Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα 2-1.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου