Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 16-9-2011

Πρόθεση της Σουπερ Λιγκ είναι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με 16 ομάδες κάτι που τόνισε μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου και ο πρόεδρος, Απόστολος Παπουτσάκης. Οι Γιάννης Μώραλης, Γιώργος Χριστοβασίλης και Στέφανος Αθανασιάδης, μαζί με Απόστολο Παπουτσάκη, θα είναι οι εκπρόσωποι της Super League στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ.

Με τη νίκη επί της Σερβίας με σκορ 87-77 η Εθνική ομάδα Μπάσκετ εξασφάλισε θέση στην πρώτη εξάδα και ένα εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά που οδηγεί στους αγώνες του Λονδίνου

Μεγάλη ευκαιρία να μπει με νίκη στην φάση των ομιλών του Europaleague σπατάλησε ο ΠΑΟΚ χθες στην Τούμπα κόντρα στην Τόττεναμ. Ο δικέφαλος του βορρά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την καυτή του έδρα που άφησε άφωνο τον Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος είχε κατεβάσει στο γήπεδο της δεύτερη ομάδα και έμεινε στο 0-0. Οι θεσσαλονικείς στο 31 κέρδισαν πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Λίνο ο οποίος κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όμως οι πανηγυρισμοί κράτησαν λίγο καθώς ο διαιτητής διέταξε επανάληψη και ο Λίνο την δεύτερη φορά ήταν άστοχος. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 91΄ με το Ιβιτς. Πλέον στον ΠΑΟΚ στέφουν την προσεχή τους το ματς με τον Πανιώνιο, με τον Λάζλο Μπόλονι να υπολογίζει στους Λαζάρ και Γεωργιάδη, ενώ η συμμετοχή του Τσιρίλο που σήμερα πήρε μέρος στην προπόνηση της ομάδας θα ξεκαθαρίσει αύριο.

Η ΑΕΚ διασύρθηκε στο Βέλγιο απο την Αντερλεχτι με 4-1 στην πρεμιέρα της φάσης τρων ομιλών του Europaleage. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 16 με τον Σουαρες να εκμεταλλεύεται την αδράνεια Δελλα και Κωσταντοπουλου και πεσμένος στο εδαφος να κάνει το 1-0. Στο 33 οι Βέλγοι πήραν προβάδισμα δυο τερμάτων με τον Γιοβανοβιτς να στέλνε την μπαλά με το κεφάλι στο δίχτυα του Κωνσταντόπουλου μετά απο σέντρα του Φερναντο. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με εκπληκτικό γκολ του Λεονάρντο στο 35, όμως η απάντηση της Αντερλεχτ ήταν άμεση, καθώς 4 λεπτά αργότερα ο Σουαρες δεν συγχώρησε την ολιγωρία της κιτρινόμαυρης άμυνας και με σουτ έκανε το 3-1. Τον θρίαμβο για τους Βέλγους ολοκλήρωσε ο Σουαρες, ο οποίος με το τρίτο προσωπικό του τέρμα έγραψε στο 84 το τελικό Αντερλεχτ-ΑΕΚ 4-1. Η «Ένωση» υποδέχεται τον Εργοτέλη την Κυριακή και οφείλει να ανασυνταχθεί. Ο Μανολο Χιμενεθ μπορεί να υπολογίζει στον Μακο, αλλά όχι και στο τιμωρημένο Δελλα και τον τραυματία Καφε.

Αμφίβολος για το παιχνίδι με την Ξάνθη παραμένει ο Γιάννης Φετφατζιδης, ο οποίος και χθες ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ερνέστο Βαλβερδε έδωσε το οκ και τον Γενάρη ο Ντιογκο θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Την απόφαση της ΕΠΟ θα περιμένουν οι ερυθρόλευκοι την Δευτέρα για να κινηθούν για την απόκτηση του Μονχε, ο οποίος μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου μένει ελεύθερος, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του Ζαραδούκα. Με το ποσό των 11.500 ευρώ, τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ για την συμπεριφορά των οπαδών του, στο φιλικό με την Γουέστ Μπρόμγουιτς.

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλασσε η αποστολή του Ζεσουάλδο Φερέιρα για την αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος προπονητής συμπεριέλαβε για πρώτη φορά τον Ρούντολφ Γκέργκελι, στον οποίο είναι πολύ πιθανό να δώσει χρόνο συμμετοχής στο ματς, αλλά απέκλεισε τους Μαρίνο, Πετρόπουλο, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλο και Ιωαννίδη.

Με την αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον Παναιτωλικό ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Σουπερ Λιγκ το Σαββάτο, ενώ την ίδια μέρα ο Ατρόμητος φιλοξένει τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννενα αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης, η ΑΕΚ τον Εργοτέλη, ο Πανιώνιος τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός την Ξανθη, ενώ ρεπό έχουν οι Άρης και ΟΦΗ. Την ίδια ώρα από την διοργανώτριας αρχή ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του πρώτου γύρου. Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Στις 6 Νοεμβρίου το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου το ντέρμπι αιωνίων στο Καραϊσκάκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα κρίνεται το αν και ποιες ομάδες θα πάρουν τη θέση Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα. Το Διοικητικό Εφετείο έδωσε προθεσμία σε όλες τις πλευρές να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι τη Δευτέρα σχετικά με το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για αναστολή της προσωρινής διαταγής βάσει της οποίας η ΕΕΑ δεν μπορούσε να δώσει πιστοποιητικά σε ομάδες της Football League. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα γίνει γνωστό εάν και ποιες ομάδες θα πάρουν τη θέση των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Σούπερ Λίγκα. Την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η ΕΕΑ, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων της Football League.

Μία ημέρα πριν απολογηθεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο Μάκης Ψωμιάδης πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, αφού σε βάρος του υπάρχουν δύο ερήμην καταδίκες οι οποίες εκκρεμούν από δικαστήρια Αθήνας και Καβάλας. Η πρώτη αφορά ποινή φυλάκισης για χρέη στο Δημόσιο και η δεύτερη, τρίμηνη ποινή που του είχε επιβληθεί λόγω υγειονομικών παραβάσεων που είχαν διαπιστωθεί σε κατάστημα που διατηρούσε στην Καβάλας. Και για τις δύο καταδίκες, ο Μάκης Ψωμιάδης άσκησε έφεση.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου