Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δελτιο Sportnews 22-9-2011

Ανακοινώθηκε το νέο πακέτο πειθαρχικών διώξεων των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων της ΕΠΟ που αφόρα τα στημένα παιχνίδια και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται 14 ομάδες, από τις οποίες οι τρεις είναι της Σουπερ Λιγκ και συγκεκριμένα, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννενα. Διώξεις ασκούνται και στις υποψήφιες για άνοδο Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας αλλά και στους Ιωνικό, Διαγόρα Ρόδου, Θρασύβουλο, Πανθρακικό, Αγροτικό Αστέρα, Δόξα Κρανούλας, Αετό Σκύδρας, ΠΑΕ Ρόδος και Ολυμπιακό Βόλου. Επίσης πειθαρχική δίωξη έχει ασκηθεί σε 35 άτομα μεταξύ των οποίων πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ, ποδοσφαιριστές και διαιτητές. Για όλους θα οριστεί δικάσιμος, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αντίστοιχα με τα περσινά είναι τα πριμ που προβλέπονται και στο φετινό εσωτερικό κανονισμό του Ολυμπιακού. Πέρα από τα πριμ, στον εσωτερικό κανονισμό υπάρχουν «διατάξεις», που υποχρεώνουν τους παίκτες να είναι στα σπίτια τους πριν τα μεσάνυχτα όταν έχουν την άλλη μέρα προπονήσεις η αγώνα, απαγόρευση στοιχηματισμού και πρόστιμα για αποβολές ή ανόητες κίτρινες κάρτες. Στενοχωρημένος για τον παραγκωνισμό του από τον Ζορζ Λέεκενς στις τελευταίες κλήσεις της εθνικής Βελγίου δήλωσε σε μέσα της πατρίδας του ο Κέβιν Μιραλάς. Στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Αλμπερτ Ριερα βρίσκονται οι ερυθρόλευκοι με πληροφορίες να αναφέρουν πως εξετάζεται η περίπτωση του 25χρονου Μεξικανού αριστερού εξρέμ της Ντεπορτιβο Λα Κορουνια Αντρες Γκουαρδάδο.

Παράταση παίρνουν οι εξελίξεις στο ενδιαφέρον του πρίγκιπα Σουλτάν για τον Παναθηναϊκό. Η περιβόητη εξουσιοδότηση του υποψηφίου επενδυτή στον δικηγόρο Παναγιώτη Πετρόπουλο δεν θα έρθει νωρίτερα από τη Δευτέρα, λόγω αργίας στη Σαουδική Αραβία. Ο Βαρδινογιάννης ο οποίος έχει δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα για να ασχοληθεί επιπλέον με την υπόθεση θα πρέπει να φτάσει στα χέρια του η εξουσιοδότηση μαζί με την εγγυητική τραπέζης ύψους 20 εκατ. ευρώ, που έχει υποσχεθεί η πλευρά του Σαουδάραβα Πρίγκιπα. Ατομικό πρόγραμμα συνεχίζουν οι Ρουντολφ, Καραγκουνης, Κοτσόλης και Σειταριδης, οι οποίοι δεν θα αγωνιστούν στο φιλικό του Παναθηναϊκού με την Καλλιθέα στο Ελ Πασο το Σάββατο.

Το δυο στα δυο έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 4-3 της Ξάνθης στα Πηγάδια στο εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής. Η Ένωση αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 13 με τέρμα του Μαρσελινιο, κατάφερε να φέρει το ματς στα ισα στο 23 με εκπληκτικό γκολ του Βαργκας, ενώ στο 38 ο Λυμπεροπουλος με το κεφάλι έστειλε την ομάδα τους τα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-1. Στο 75 ο Γκουντιγιοσεν έκανε το 3-1, ενώ στο 84 οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Μαρσελινιο σε 3-2. Ο Κλωναριδης στο 91 έκανε το 4-2 και το τελικό Ξανθη-ΑΕΚ 3-4 διαμόρφωσε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαρκοβσκι.

Αντίθετος με την κίνηση του Ολυμπιακού Βόλου να κοινοποιήσει στις ομοσπονδίες Κροατίας και Ισραήλ την καταγγελία του στη FIFA για επιρροές της κυβέρνησης στις αποφάσεις κατά της ομάδας είναι ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του συλλόγου με γραπτή του δήλωση ξεκαθάρισε πως «…οι μάχες δίνονται με αρχές και λεβεντιά και πως οι ενέργειες μας δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την αγαπημένη όλων των φιλάθλων Εθνική Ελλάδος». Την προγραμματισμένη συνάντηση του νομικού εκπροσώπου του στη FIFA ανέβαλε το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. «Ουδείς είναι σε θέση να αμφισβητήσει τη λεβεντιά του ΔΣ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Ο Τάσος Κάκος ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο Παππάς στο Εργοτέλης-Ολυμπιακός, ο Θάνος στο Κέρκυρα-Πανιώνιος, ο Δελφάκης στο Παναιτωλικος-ΠΑΣ Γιάννενα, ο Μήτσιος στο Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος και ο Αρετόπουλος στο Ξάνθη-ΟΦΗ.

Την 5η του φιλική νίκη σημειωσε ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο προετοιμασίας του, καθώς χθες επικράτησε στην Ιταλία και της Σάσαρι με σκορ 62-61. Στο μεταξύ η καθυστέρηση που υπάρχει από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού αναφορικά με τα πιστοποιητικά συμμετοχής που είναι σε εκκρεμότητα σε αρκετές ΚΑΕ, αλλά και η έλλειψη τηλεοπτικής στέγης, ανάγκασε τον ΕΣΑΚΕ να αναβάλει την προκαθορισμένη για τις 26 Σεπτεμβρίου κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ ανδρών.

Στο αέρα βρίσκεται η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 Βολει γυναικών που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου, μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής να προχωρήσει στην αναστολή όλων των πρωταθλημάτων που διεξάγονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Βόλεϊ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΠΕ σήμερα, οι λόγοι είναι οικονομικοί.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου