Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ο ΟΠΑΠ, το ποδοσφαιρο και ο Μαραθώνιος


Διευκρινήσεις για την αναστολή ισχύος των συμβάσεων της ΟΠΑΠ ΑΕ, τόσο με τις ποδοσφαιρικές ομάδες όσο και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Σπανουδάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη χορηγία προς το ΣΕΓΑΣ και τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Γιάννης Σπανουδάκης… «Όλες οι συμβάσεις, τόσο αυτές που έχουν λήξει, όπως η τριετής με τη Super League, όσο και αυτές που είναι μεγαλύτερης διάρκειας, θα αναθεωρηθούν και θα επαναδιαπραγματευτούν από την αρχή σε νέα βάση. Και όλα αυτά αφού υπάρξει διαφάνεια και εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η ανακοίνωση που έχουμε βγάλει σαφώς ορίζει ότι υπάρχει μια αναστολή χορηγικής δραστηριότητας ή συμφωνίας με το χώρο του ποδοσφαίρου μέχρι να ξεκαθαρίσει όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε κι ελπίζω να είναι μια σύντομη διαδικασία κι επίσης έχουμε αναστείλει οποιεσδήποτε πληρωμές εκκρεμούσαν και εκκρεμούν αυτή την περίοδο με βάση χορηγικές συμφωνίες που έχουμε υπογράψει και οι οποίες είναι προς τη λήξη τους. Ορισμένες συμφωνίες έχουν ισχύ και του χρόνου. Όλες αυτές όμως μπαίνουν αυτή τη στιγμή στη διαδικασία αναθεώρησης. Η σχέση μας με τη Super League και με τη διοργανώτρια αρχή, γιατί όπως ακούω τη νέα περίοδο θα είναι η ΕΠΟ, έληξε αυτή την περίοδο (Ιούνιο) το μνημόνιο που ήταν τριετούς διαρκείας και προφανές είναι ότι αφού ξεκαθαριστεί όλη αυτή η διαδικασία θα επαναδιαπραγματευούμε, γιατί θεωρούμε ότι ένα ποδόσφαιρο και μια διοργανώτρια αρχή που έχει εξυγιανθεί από αυτά που τη βαρύνουν αυτή τη περίοδο θα είναι μέλος του αθλητικού παζλ της Ελλάδας, το οποίο εμείς θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε».

Ο Γιάννης Σπανουδάκης παράλληλα τόνισε πως από του χρόνου θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο να είναι ξεκάθαρη η παρουσία του ποδοσφαίρου στο στοιχηματικό κουπόνι και γι αυτό το λόγο θα υπάρξει συντονισμός όλων των ευρωπαϊκών λοταριών, της ΟΥΕΦΑ και της Ιντερπολ ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα ALERT, για να εντοπίζεται η παράνομη δραστηριότητα.

Γιάννης Σπανουδάκης… «Θέλουμε να υπάρξει ένας συντονισμός όλων των ευρωπαϊκών λοταριών, που είναι 78 στον αριθμό και έχουμε αποφασίσει μέσω της συνεργασίας με την UEFA, τη ΔΟΕ και την Ιντερπόλ, να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ALERT. Θέλουμε να ανακαλύπτουμε όλη την παράνομη δραστηριότητα όλες οι λοταρίες με τους φορείς που διοργανώνουν τους αγώνες. Η μεγάλη μας έμφαση θα δοθεί στο να είναι ξεκάθαρη η παρουσία του ποδοσφαίρου στο στοιχηματικό μας κουπόνι του χρόνου».

Σε ότι αφορά τη νέα χορηγική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ ΟΠΑΠ και ΣΕΓΑΣ, για τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών Κώστας Παναγόπουλος, τόνισαν.

Γιάννης Σπανουδάκης… «Ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός παγκόσμιας ακτινοβολίας, μια διοργάνωση που διαφημίζει διεθνώς τον Αθλητισμό και τη χώρα μας. Η καταξίωση αποτυπώνεται στον αριθμό των συμμετοχών: 22.000 πέρσι, αριθμός ρεκόρ. Θα προσπαθήσουμε, από κοινού με τον ΣΕΓΑΣ, να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτό το κορυφαίο διεθνές αθλητικό γεγονός. Να το εμπλουτίσουμε με πολλές άλλες διοργανώσεις, αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, σε όλη την Ελλάδα. Ειδική ομάδα εργασίας ήδη έχει συγκροτηθεί και μελετά μια σειρά από προωθητικές ενέργειες και προτάσεις καλύτερης ανάδειξης του διεθνώς. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να τις εξειδικεύσουμε και να τις ανακοινώσουμε. Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι στην προσπάθειά αυτή θα είμαστε μαζί με τον ΣΕΓΑΣ σύμβουλο και συμπαραστάτη με την μακρόχρονη επιτυχημένη εμπειρία του. Το ΔΣ του ΟΠΑΠ αποφάσισε να συνάψει χορηγία με τον ΣΕΓΑΣ και τον Κλασσικό Μαραθώνιο για 6 χρόνια με το ετήσιο ποσό των 400.000 ευρώ

Βασίλης Σεβαστης… «Νομίζω ότι αν για τον ΟΠΑΠ είναι ενδιαφέρουσα αυτή η συνεργασία και συνάδει με τις επιδιώξεις του σε ότι αφορά το πρόγραμμα χορηγιών και συνεργασίας στον αθλητικό χώρο, για μας, για τον ΣΕΓΑΣ, είναι μια ιστορική στιγμή με όλη τη σημασία της λέξης. Γιατί ο ΟΠΑΠ, μας δίνει τη δύναμη και τα φτερά να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να καταστήσουμε τον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, αλλά και γιατί σήμερα επανασυνδέεται το νήμα που ένωνε τον ΟΠΑΠ και το ΣΕΓΑΣ από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του Οργανισμού. Γιατί είναι γνωστό στους περισσότερους από εσάς, ότι από το καταστατικό του οργανισμού το 1958, ο ΣΕΓΑΣ έπαιρνε ποσοστό από τις εισπράξεις του ΟΠΑΠ κι έτσι μπόρεσε να διευρύνει τις δραστηριότητές του. Θυμίζω ότι για πάρα πολλά χρόνια από την ημερομηνία δημιουργίας του ΟΠΑΠ, ο ΣΕΓΑΣ είχε στη δύναμή του όλα τα γνωστά καλλιεργούμενα τότε αθλήματα στη χώρα, πλην του ποδοσφαίρου. Κι έτσι μπόρεσε ο ελληνικός αθλητισμός σε δύσκολα χρόνια, από τη δεκαετία του 1950 μέχρι και του ΄90, έως που κόπηκε αυτό το προνόμιο προς την ΕΟΕ και το ΣΕΓΑΣ, να αξιοποιήσει αυτά τα χρήματα για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού».

Κωστας Παναγόπουλος… «Σε μια στιγμή λοιπόν κρίσιμη για τον ΚΜΑ, μετά την επιτυχία της περσινής διοργάνωσης που άφησε σε όλους μας βαριά κληρονομιά και σε ότι αφορά τη σχέση του αγώνα με την ελληνική κοινωνία, αλλά και σε ότι αφορά τη σχέση του με το παγκόσμιο κίνημα των δρομέων και παράλληλα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα με την οικονομία και την αγορά σε πρωτόγνωρη ύφεση, ο ΣΕΓΑΣ όφειλε να αναζητήσει στον αγορά τον καινούργιο μεγάλο χορηγό για τα χρόνια που έρχονται. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί βρήκαμε πολύ περισσότερα από έναν μεγάλο χορηγό. Βρήκαμε μια εταιρεία μεγάλη και ισχυρή που πρωτοπορεί σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και που συστηματικά επενδύει στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Βρήκαμε μια εταιρεία που αντιλαμβάνεται την αξία του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας και τη σημασία του για την Ελλάδα. Βρήκαμε θα έλεγα, έναν στρατηγικό σύμμαχο στο πρόσωπο της ΟΠΑΠ ΑΕ, ο οποιος μοιράζεται μαζί μας τους ίδιους στόχους, τις ίδιες φιλοδοξίες και τα ίδια οράματα για το που θέλουμε να φθάσει ο ΚΜΑ».

Επίσης ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ αποκάλυψε πως εκτός από τις δυο μεγάλες χορηγίες που έχουν υπογράφει με τον Κλασσικό Μαραθώνιο και τα Special Olympics θα υπάρξει μια τρίτη συμφωνία... « Εκτός από τις δυο μεγάλες χορηγικές συμφωνίες που έχουμε συνάψει με τον Κλασσικό Μαραθώνιο και τα Special Olympics, αποφασίσαμε να γίνουμε χορηγοί καις την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών που βάσει κριτηρίων θα συμμετέχουν στον Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο».

Μιχαλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου