Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ολυμπιακός, πρωταθλητής και στο Πόλο!


Ο Ολυμπιακός με αυτοκρατορική εμφάνιση κέρδισε μέσα στη Βουλιαγμένη την τοπική ομάδα με 7-3 και με νίκες 3-1 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 ανδρών.
Αυτός ήταν ο 12ος τίτλος του Ολυμπιακός τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά και το πέμπτο συνεχόμενο νταμπλ. Ήταν η ολοκλήρωση μιας χρονιάς κυριαρχίας για τον Ολυμπιακό, που πήρε τα πρωταθλήματα σε όλα τα ομαδικά σπορ με εξαίρεση το πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών.

«Καθάρισε» από το πρώτο τρίλεπτο

Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν την υπόθεση τίτλος και να μη χρειαστεί πέμπτος τελικός, έστω κι αν θα γινόταν στον Περαιά. Αρχίζοντας τον αγώνα με 2/2 στον παίκτη παραπάνω, προηγήθηκαν 3-0 μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.

Αυτό φόρτωσε με περισσότερο άγχος τους γηπεδούχους. Οι «μπέμπηδες» από την αρχή βρέθηκαν να κυνηγούν κι αυτό τους οδήγησε σε πολλά λάθη. Ουσιαστικά παρουσίασαν το ίδιο ακριβώς αγωνιστικό πρόσωπο, όπως και στον προηγούμενο αγώνα, όταν έχασαν με 6-2. Ο Ολυμπιακός με περίσσιο πάθος στην αμυντική λειτουργία τους υποχρέωσε να έχουν 2/10 στον παίκτη παραπάνω (στον 3ο τελικό είχαν 0/10).

Ο Χρήστος Αφρουδάκης έκανε το 3-1 για τον Ολυμπιακό στο τέλος της α΄ περιόδου, ο Γιάννης Φουντούλης με δύο διαδοχικά γκολ έφερε τον Ολυμπιακό στο +4 (6-2) στις αρχές της γ' περιόδου, ο Νίκος Δεληγιάννης ήταν ανίκητος και σε εκτέλεση πέναλτι των γηπεδούχων, με τον Γιώργο Ντόσκα να διαμορφώνει, επίσης με πέναλτι το τελικό 7-3, 1:35 πριν από το τέλος του 3ου οκταλέπτου.
Όπως και στον προηγούμενο τελικό, έτσι και τώρα το τελευταίο οκτάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον αγώνα με 4/7 στον παίκτη παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-1, 1-2, 0-0

Βουλιαγμένη (Λοράντος): Γκακ 1, Βουλγαράκης 1, Βλαχόπουλος 1.
Ολυμπιακός (Πάτερος): Ντόσκας 2, Γιάννης Φουντούλης 2, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Χρήστος Αφρουδάκης 1.

Φώτης Ρουμελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου