Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο Κονστάντσο θέλει Θρύλο...Ο Ολυμπιακός;


Η αναζήτηση για τον τερματοφύλακα που θα υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά, μετά την απόφαση του Αντώνη Νικοπολίδη να κρεμάσει τα γάντια του, συνεχίζεται στους ερυθρόλευκους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν εξετάσει αρκετές περιπτώσεις και όπως όλα δείχνουν αυτή που κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ημέρες είναι αυτή του Φράνκο Κονστάντσο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Βασιλεία. Σε αυτό συνηγορεί κατά πρώτον το γεγονός ότι οι εντυπώσεις του Αλέκου Ράντου που τον παρακολούθησε στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του με την Λουκέρνη, όπου η Βασιλεία κατέκτησε και το πρωτάθλημα ήταν θετικές, κατά δεύτερον η συνάντηση που είχε ο Εντουάρντο Μαθία λίγες μέρες νωρίτερα με τον μάνατζερ το παίκτη Χόρχε Σιτερσπίλερ και κατά τρίτον οι δηλώσεις του μάνατζερ του 30χρονου Αργεντινού τερματοφύλακα ότι επιθυμία του πελάτη του είναι να αγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ποιος είναι όμως ο Φράνκο Κονστάντσο που φέρεται πως ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Ο Κονσταντσο γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1980 στην πόλη Ριο Κουάρτο στην Αργεντινή και ξεκίνησε την καριέρα του το 2001 στη Ρίβερ Πλέιτ στην οποία αγωνίστηκε για 4 χρόνια. Ένας τραυματισμός όμως τον κράτησε για αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης με αποτέλεσμα να χάσει την θέση του βασικού. Έτσι το 2005 πήρε την απόφαση να αλλάξει πρωτάθλημα και Ήπειρο και να μετακομίσει στην Ισπανία για να φορέσει την φανέλα της Αλαβέζ που τότε έπαιζε στην «Πριμερα Ντιβιζιον». Στη Ισπανία ο Κονσταντσο έμεινε για ένα χρόνο, αφού ο υποβιβασμός της Αλαβεζ τον οδήγησε στο να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Επόμενος σταθμός του η Βασιλεία και το Ελβετικό πρωτάθλημα. Με την Βασιλεία ο Κονστάντσο κατέκτησε στα 5 χρόνια που φόρεσε την φανέλα της 3 κύπελλα και 3 πρωταθλήματα, ενώ τη σεζόν 2006-07 αναδείχθηκε και ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στην Ελβετία.
Επίσης ο Κοσνταντσο έχει υπερασπιστεί και την εστία της Εθνικής Αργεντινής το 2004 σε προκριματική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Βέβαια εκτός από τον Κοσνταντσο όλο αυτό το καιρό έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα όπως του Οτσόα, του Αλμούνια, του Καμενί, του Γιακούποβιτς, του Ελευθερόπουλου και πολλών άλλων, ωστόσο το ποια θα είναι η επιλογή του Ερνέστο Βαλβέρδε για το νούμερο 1 θα το γνωρίζουμε τις επόμενες μέρες.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου