Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ποιος είναι ο Σάντσες που θέλει ο Θρύλος;


Ο Κάρλος Σάντσες είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος στόχος του Ολυμπιακού, ο οποίος εντείνει τις προσπάθειες του για την απόκτηση του. Μετά τους Κονστάνσο και Μαρκάνο, το ενδιαφέρων των ερυθρόλευκων έχει στραφεί αποκλειστικά στην απόκτηση του αμυντικού χαφ, με τον 25χρονο Κολομβιανό μέσο της Βαλενσιέν να είναι ο παίκτης που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας άλλα και της προτίμησης του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως με τον παίκτη υπάρχει συμφωνία και στο οικονομικό αλλά και στη διάρκεια του συμβολαίου του, ωστόσο το αγκάθι όπως προκύπτει αυτή τη στιγμή είναι οι απαιτήσεις της ομάδας του. Η Βαλενσιέν για να παραχωρήσει τον Σάντσες στον Ολυμπιακό αξιώνει ένα ποσό της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ από την πλευρά τους οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν δείχνουν διάθεση να δαπανήσουν περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κάρλος Αλμπέρτο Σάντσες Μορένο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1986. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ουρουγουάη, όπου ηλικία 17 ετών αγωνίστηκε στη Ντανούμπιο από το 2003 μέχρι το 2005 και στη συνέχεια πηρέ μεταγραφή στη Ρίβερ Πλέιτ του Μοντεβίδεο.

Το 2006 ο Κάρλος Σάντσες με την απόδοση του τράβηξε πάνω του τα βλέμματα του αρχισκάουτερ της Βαλενσιέν Ερίκ Μαρτέν, ο οποίος παρακολούθησε τον 20χρονο τότε Κολομβιανό μέσο και εισηγήθηκε την απόκτηση του ένα χρόνο αργότερα. Το διάστημα αυτό ο Σάντσες πήρε και το βάπτισμα στην Εθνική ομάδα της Κολομβίας κάνοντας το ντεμπούτο του σε ηλικία 21 ετών, στον θρίαμβο με 4-0 επί του Παναμά, όπου αναδείχθηκε και MVP του αγώνα. Το καλοκαίρι του 2007 η Βαλενσιεν πλήρωσε περίπου 1.2 εκατομμύρια ευρώ στη Ρίβερ Πλειτ του Μοντεβίδεο και έκανε δικό της τον Σάντσες μέχρι το 2012. Την πρώτη του χρονιά στη Γαλλία ο Κολομβιανός αγωνιζόμενος ως αριστερός εσωτερικός μέσος εντυπωσίασε αποτέλεσμα αυτού και οι 34 συμμετοχές του, ενώ ως βασικός έπαιξε με την Κολομβία σε όλα τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Το 2008 ο Σάντσες αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια του Γαλλικού πρωταθλήματος, σκόραρε 1 φορά και βοήθησε στην σωτηρία της Βαλενσιέν, ενώ την επόμενη χρονιά ο Κολομβιανός μέσος είχε 28 συμμετοχές και 5 γκολ, καθώς ένας τραυματισμός του στα τέλη Μαρτίου, όπου υπέστη ρήξη χιαστών, τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι και την λήξη της σεζόν. Ο Σάντσες επέστρεψε στις 17 Οκτωβρίου του 2010, στην εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη Λοριάν και εκτός από 3 ματς που έπαιξε ως αλλαγή σε όλα τα υπόλοιπα όταν βασικός και αναντικατάστατος και σημείωσε και τρία γκολ κόντρα σε Σοσό, Αρλ και Γκρενόμπλ.

Ο Κάρλος Σάντσες μπορεί να μην είναι ο σουπερ σταρ, αλλά είναι ένας πολυσύνθετος μέσος με πολύ καλή φυσική κατάσταση που τρέχει ασταμάτητα, αρκετά δυνατός και γρήγορος, που παίζει απλά χωρίς περιττές ενέργειες, έχει καλή τεχνική κατάρτιση και δυνατό αριστερό σουτ, ενώ το 1 μετρό και 82 εκατοστά ύψος του τον βοηθάει αρκετά και στο ψηλό παιχνίδι. Επίσης δεν είναι επιρρεπείς στις κάρτες κάτι που το φανερώνει το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει δεχθεί μόλις μια κόκκινη και 13 κίτρινες.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου