Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ποιος είναι ο Φέισα που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό;


Ο Λίουμπομιρ Φέισα θα είναι όπως όλα δείχνουν η επομένη μεταγραφή του Ολυμπιακού, εφ όσων ο παίκτης περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις, αφού ένας σοβαρός τραυματισμός του πέρσι τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για πολλούς μήνες.

Ο Φέισα, γεννήθηκε στην πόλη Βέρμπας στις 14 Αυγούστου του 1988. Ο «δεξιοπόδαρος» Σέρβος μέσος σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Χάιντουκ Κούλα και το 2006 προωθήθηκε στη μεγάλη ομάδα. Την πρώτη του χρονιά έπαιξε σε 22 αναμετρήσεις σημειώνοντας και ένα γκολ, ενώ οι καλές του εμφανίσεις τον έφεραν και στην εθνική ελπίδων της Σερβίας.

Η επόμενη του χρόνια στη Χάιντουκ Κούλα ήταν εντυπωσιακή. Έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια σημείωσε ένα τέρμα και με την παρουσία του ανάγκασε τον Χαβιέ Κλεμέντε που τότε ήταν προπονητής της Εθνικής Σερβίας να τον κάλεσε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, με το όποιο έκανε το ντεμπούτο του στις 24 Νοεμβρίου του 2007 κόντρα στο Καζακστάν για τα προκριματικά του EYRO 2008.

Οι άνθρωποι της Παρτιζάν που παρακολουθούσαν την πορεία του την 1η Ιουλίου του 2008 έβγαλαν από τα ταμεία τους 1.200.000 ευρώ και τον έκαναν δικό τους μέχρι το 2013.
Την πρώτη του χρονιά στην Παρτιζαν μπορεί να ξεκίνησε με αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, ενώ υπέστη και ρήξη στον αχίλλειο τένοντα που τον κράτησε εκτός για περίπου ένα μήνα, όμως η συνέχεια για τον Φέισα ήταν καλύτερη, αφού έπαιξε σε 27 ματς, κατέκτησε το νταμπλ και τ' όνομα του βρισκόταν στην καλύτερη 11άδα στην Σερβία, γεγονός που τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των ανθρώπων της Ρόμα, οι οποίοι πρόσφεραν στην Παρτιζάν 5.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν , ωστόσο οι Σέρβοι απέρριψαν την πρόταση των Ιταλών.

Από το 2008 μέχρι και το 2010 ο Φέισα με την Παρτιζάν είχε συνολικά 47 συμμετοχές και δυο γκολ, όμως το 2011 αποδείχτηκε καταστροφικό για τον 23χρονο Σέρβο μέσο.

Μια ολική ρήξη χιαστών, στις 7 Ιούνιου του 2010 τον κράτησε εκτός γηπέδων έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2011 με αποτέλεσμα την περασμένη σεζόν να αγωνιστεί μόλις δύο φορές και ενώ το πρωτάθλημα είχε καταλήξει ήδη στην ομάδα του. Παράλληλα έπεσε και η ποδοσφαιρική του αξία, αφού από εκεί που η Ρόμα το 2009 έδινε 5 εκατομμύρια με τους Σέρβους να μην το παραχωρούν θεωρώντας πως αξίζει πολλά περισσότερα, πλέον στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κοστολογείται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου