Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στα χέρια της ΟΥΕΦΑ οι φάκελοι ΟΦΗ, Ηρακλή και Τρικάλων


Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αποφασίσει όπως όλα δείχνουν για την τύχη των ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηρακλή και Τρίκαλα αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις τους, τις οποίες δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν οι τρεις ομάδες σε πρώτο και δεύτερο βαθμό από τις επιτροπές της ΕΠΟ. Το μεσημέρι της Τρίτης σε μια άτυπη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ομοσπονδίας στο Γουδί το παρών έδωσαν και τρεις αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ, οι οποίοι ειδικεύονται στα θέματα αδειοδότησης. Η τριμελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βρέθηκε στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Σοφοκλή Πιλάβιου, με σκοπό να γνωμοδοτήσει αν οι τρεις ΠΑΕ ορθώς δεν έλαβαν την άδεια συμμετοχής στην Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου, ή πληρούσαν τελικά τις προϋποθέσεις όπως οι ίδιες οι ομάδες ισχυρίζονται και έπρεπε να αδειοδοτηθούν. Οι φάκελοι του ΟΦΗ, του Ηρακλή και των Τρικάλων βρίσκονται πλέον στα χέρια των αξιωματούχων της ΟΥΕΦΑ, οι οποίοι θα τους ελέγξουν διεξοδικά και τις επόμενες μέρες θα βγάλουν το πόρισμα τους. Ο έλεγχος των φακέλων, θα λειτουργήσει ουσιαστικά σαν τρίτος βαθμός, που θα είναι και τελεσίδικος.

Άλλο ένα θέμα που απασχόλησε το άτυπο συμβούλιο στης ΕΠΟ ήταν και η προσφυγή του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια που είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν και τα playoff της Football League. Η ομοσπονδία μπορεί μετά από την κίνηση των Κρητικών να έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, ωστόσο και εκεί όπως όλα δείχνουν η λύση θα δοθεί από το εξωτερικό, αφού σε περίπτωση που ο ΟΦΗ επιμείνει στην προσφυγή του θα επέμβει η ΦΙΦΑ, αναγκάζοντας την ΕΠΟ να αποβάλει απ όλες τις διοργανώσεις τους Κρητικούς, αλλιώς θα αποβάλει η Παγκόσμια ομοσπονδία την Ελληνική από τις δικές της διοργανώσεις. Έτσι ή θα αποσύρει ο ΟΦΗ την προσφυγή του στα Πολιτικά δικαστήρια και αν δεν πάρει και την αδειοδότηση θα μείνει στην Football league και του χρόνου, ή θα επιμείνει η Κρητική ΠΑΕ και θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό ή αν επιμείνει και δεν τιμωρηθεί από την ΕΠΟ τότε η Εθνική ομάδα θα αποκλειστεί από το ΕΥΡΟ 2012 και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου δεν θα βγουν στην Ευρώπη. Την Παρασκευή πάντως θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό συμβούλιο στην ΕΠΟ με σκοπό να δοθεί λύση σε όλα τα θέματα και βέβαια να παρθεί απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η αναστολή λειτουργιάς της ή θα διακοπεί.

Στο μεταξύ, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, το πρωί της Τρίτης παρέδωσε στον Σοφοκλή Πιλάβιο, τα υπόλοιπα των φακέλων με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες των ΠΑΕ όλων των κατηγοριών. Οι φάκελοι διαβιβάστηκαν στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών η οποία θα προχωρήσει αρχικά σε αναστολή δελτίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται 21 ομάδες, οι οποίες είτε κατέθεσαν πλαστά έγγραφα, είτε δεν κατέθεσαν καθόλου, είτε κατέθεσαν γνήσια αλλά καθυστερημένα. Οι ομάδες ενδέχεται να ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα, ενώ ακόμα το ποιες θα είναι οι ποινές που θα επιβληθούν στις ομάδες, αν δηλαδή θα είναι πρόστιμο ή υποβιβασμός όπως στην περίπτωση του Ηρακλή, θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου