Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Μαρκάνο στο Θρύλο


Το δεύτερο μεταγραφικό χτύπημα του Ολυμπιακού είναι γεγονός. Ο Ιβάν Μαρκάνο για τον επόμενο χρόνο θα φοράει την ερυθρόλευκη φανέλα, αφού η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας ήρθε σε συμφωνία με την Βιγιαρεάλ για δανεισμό του παίκτη, κάτι που επιβεβαίωσε και η διοίκηση της Ισπανικής ομάδας στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο Ολυμπιακός για ακόμα μια φορά έδειξε πως αν θέλει έναν παίκτη μπορεί να τον αποκτήσει ακόμα και αν στο παιχνίδι έχει μπει ομάδα της «Πριμέρα Ντιβιζιόν», αφού πληροφορίες ανέφεραν πως τον 23χρονο αριστεροπόδαρο αμυντικό επιθυμούσε να εντάξει στο δυναμικό της και η Οσασούνα, η οποία τον ήθελε όχι δανεικό αλλά με μεταγραφή. Παρόλα αυτά η διοίκηση των Πειραιωτών βγήκε νικήτρια στις διαπραγματεύσεις και έκανε δικό της για τον επόμενο χρόνο τον Μαρκάνο.

Σημαντικό ρόλο στην θετική έκβαση της υπόθεσης έπαιξε το γεγονός ότι ο παίκτης ήθελε Ολυμπιακό λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να πει το «ναι» και η Βιγιαρεάλ. Βοήθησε βέβαια και η εξαιρετική σχέση του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ιβάν Μαρκάνο έχει γεννηθεί στις 23 Ιουνίου του 1987 στην Σανταντέρ της Ισπανίας. Έχει ύψος 1,89 και αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια και ως κεντρικός αμυντικός αλλά και ως αριστερό μπακ. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ρασίνγκ. Από το 2006 αγωνίστηκε στην δεύτερη ομάδα της Ρασίνγκ Σανταντέρ με 41 συμμετοχές μέχρι το 2008. Από το 2007 αγωνιζόταν και στην πρώτη ομάδα, όπου μέχρι το 2009 είχε 36 συμμετοχές και 2 γκολ. Τον Σεπτέμβριο όμως του 2007 ένας τραυματισμός τον οδήγησε σε εγχείρηση και σε απουσία 3 μηνών από την αγωνιστική δράση.

Τον Μάρτιο του 2008 και στον αγώνα Χετάφε-Σανταντέρ ο Μαρκάνο έδειξε πως κατέχει και την θέση του τερματοφύλακα, όταν λόγο της αποβολής του Τόνο στο 79ο λεπτό της συνάντησης αναγκάστηκε να φορέσει γάντια και να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιώντας μάλιστα και δυο σωτήριες επεμβάσεις.

Το 2009 ο Μαρκάνο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Βιγιαρεάλ για 6 χρόνια. Με το «κίτρινο υποβρύχιο» ο 23χρονος Ισπανός αμυντικός είχε 16 συμμετοχές και το 2010 παραχωρήθηκε δανεικός για ένα χρόνο στην Χετάφε την φανέλα της οποίας φόρεσε σε 29 παιχνίδια σημειώνοντας και 1 τέρμα, ενώ αγωνίστηκε και σε 4 ματς στο Europaleague.

Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου