Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ

Ένα νέο φάκελο με πέντε ακόμα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, τα οποία έχει χαρακτηρίσει η ΟΥΕΦΑ ως ύποπτα, έστειλε η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε την Δευτέρα ο Σοφοκλής Πιλάβιος και στην σημερινή συνέντευξη που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, δήλωσε πως και αυτά έχουν προστεθεί στον φάκελο που εξετάζει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Παράλληλα ο κ. Πάνος Μπιταξής χαρακτήρισε αξιόλογη την πρόταση της ΕΠΟ για σύσταση επιτροπής που να ερεύνα ύποπτους αγώνες και να δρα αναλόγως όταν κρίνει πως υπάρχουν φαινόμενα στημένων αγώνων, ενώ δεν έκρυψε πως ακόμα η πολιτεία σε τέτοιου είδους θέματα είναι ανέτοιμη… «Οποιαδήποτε έκθεση, αναφορά η καταγγελία αφορά στημένους αγώνες θα διαβιβάζετε απευθείας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι προτάσεις της ΕΠΟ είναι αξιόλογες. Γενικά είμαι σύμφωνος αλλά δεν είναι εύκολη η ανεξαρτητοποίηση. Υπάρχει ανετοιμότητα της ελληνικής πολιτείας και σε αυτό το ζήτημα, γι αυτό αγωνιζόμαστε να μπει τάξη σε αυτό το χάος».

Στην δεύτερη συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού από την ημέρα που ανέλαβε, αναφέρθηκε εκτενεστέρα στο χάρτη αθλητικού σχεδιασμού, τονίζοντας πως ξεκινάμε από το μηδέν, ενώ προανήγγειλε πως πρώτα θα αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές που αυτή την ώρα υπολειτουργούν… «Η ελληνική αθλητική υποδομή δείχνει σημάδια κατάρρευσης. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η αθλητική υποδομή, έτσι ζήτησα από τις υπηρεσίες να συντάξουν χάρτη αθλητικών υποδομών για να μάθουμε ποιες είναι οι αθλητικές υποδομές, ποιες οι δημοτικές και ποιες οι σχολικές. Επίσης ζήτησα από τις ομοσπονδίες έναν πενταετή σχεδιασμό για να δούμε πως θα λειτουργήσουν, ενώ θα οδηγηθούμε και στην αποκέντρωση. Ο γενικός προσανατολισμός είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές, γι αυτό θα γίνει χαρτογράφηση και καταγραφή των έργων και θα αποφασίζουμε κάθε φορά αν πρέπει να γίνονται νέα έργα ή όχι ».

Επίσης, ο κ. Μπιταξής γνωστοποίησε πως «κόβεται» το γήπεδο του γκολφ για τους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ ξεκαθάρισε πως θα γίνουν περικοπές στους προϋπολογισμούς των τριών μεγάλων διοργανώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τις προτάσεις της Σουπερ Λιγκ για την κατάργηση του 10% που παίρνει η αστυνομία από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, την βία και τους συνδέσμους ή αλλιώς τις λέσχες φιλάθλων, ο Γενικός γραμματέας αθλητισμού έκανε σαφές πως τα θέματα βρίσκονται προς συζήτηση και θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις.

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ, κάλεσε τις δύο πλευρές, ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ, να καθίσουν και να τα βρουν, ενώ για την κόντρα της ΟΔΠΕ με την ΕΠΟ τόνισε… «Άκουσα την ΟΔΠΕ , αλλά πρέπει να ακούσω και την ΕΠΟ πάνω στο θέμα της διαιτησίας. Θα σεβαστούμε το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, χωρίς να απεμπολούμε καμία αρμοδιότητα όταν κάποιο ζήτημα απαιτείται του δημοσίου συμφέροντος».


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου