Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ολυμπιακός - Περιστέρι 78 - 70

Έντονα προβληματισμένοι αποχώρησαν από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι περίπου τρεις χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν εκεί για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 στο μπάσκετ. Ο λόγος ; Μπορεί η ομάδα του Πειραιά να πήρε την νίκη με 78 – 70, αλλά το γεγονός ότι το Περιστέρι κατάφερε να μειώσει από τους 21 πόντιους στους 6, χάνοντας τρεις ευκαιρίες να ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο την διαφορά, και τον Παναγιώτη Γιαννάκη να παίρνει δύο ταμ άουτ στα τελευταία τρία λεπτά για να διασφαλίσει την νίκη, καθόλου δεν άρεσε στους θεατές, που άλλα περίμεναν.
Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα πάντως η εικόνα του αγώνα ήταν διαφορετική. Οι Πειραιώτες χωρίς τον Παπαλουκά στη διάθεση τους – παρακολούθησε την αναμέτρηση με πολιτικά από τον πάγκο-παίζοντας αρκετά καλά, με σοβαρότητα και εκμεταλλευόμενοι το βάθος του πάγκου τους , πήραν νωρίς μια διαφορά ασφαλείας , κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 22-16.
Η υπεροχή του Ολυμπιακού φάνηκε ακόμη πιο πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με εξαιρετική άμυνα, και τους Τσίλντρες, Χαλπερίν και Σχορτσιανίτη να σηκώνουν το βάρος στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 43 – 31 στο ημίχρονο, χάρις σε ένα φόλοου κάρφωμα και ένα τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου στην εκπνοή.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, και σε συνδυασμό με τα αρκετά λάθη, αλλά και τις επιπόλαιες επιλογές των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου, εκτόξευσαν την διαφορά στους 21 πόντους. Το 58-37 με το οποίο προηγήθηκαν , βασίστηκε πάλι στην πολύ καλή άμυνα των ερυθρολεύκων που έβγαλε εντελώς εκτός ρυθμού το Περιστέρι, αλλά στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου, ορισμένα λάθη, κάποιες ολιγωρίες στην άμυνα και οι προσωπικές ενέργειες από πλευράς φιλοξενουμένων ροκάνισαν τη διαφορά , βάζοντας το Περιστέρι και πάλι στο παιχνίδι. Το δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 61-48.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη χαλάρωσαν ανεξήγητα, παράτησαν την άμυνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Περιστέρι. Με τρίποντο του Χάμοντς έκανε το σκορ 73 - 65, ενώ στη συνέχεια η διαφορά έπεσε και στους έξι πόντους, αλλά ο Παπανικολόπουλος και μετά ο Χάμοντς "πούλησαν" την μπάλα σε ισάριθμες επιθέσεις με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορέσουν να μειώσουν πιο πολύ και οι γηπεδούχοι να πάρουν την νίκη με 78 – 70, κάτι που τους επιτρέπει να κάνουν ήσυχες γιορτές .


Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-31, 61-48, 78-70

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπανικολάου 5 (1), Μπέβερλι 2, Τσίλντρες 13 (1), Βούισιτς 4, Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 14, Χαλπερίν 8 (1), Κλέιζα 8, Μαυροκεφαλίδης 7 (1), Βασιλόπουλος, Σλούκας 3 (1), Σχορτσανίτης 11.

Περιστέρι (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 15 (2), Φεζόν 6, Παπανικολόπουλος 5, Μάντζαρης Β. 2, Μπράμος 7 (1), Νέλσον 4, Μάντζαρης Α., Ουίλκινσον 6, Τσιάκος 12 (1), Άρνολντ 13.


Για ιερό…σκοπό

Τα έσοδα από τον αγώνα , μαζί με χρήματα που αποφάσισαν να συγκεντρώσουν παίκτες, προπονητές και διοίκηση της ΚΑΕ Oλυμπιακός θα δοθούν στον μικρό Βαγγέλη. Έναν μικρό φίλαθλο της ομάδας και του Γιάννη Μπουρούση που πρέπει να υποβληθεί σε μια λεπτή χειρουργική επέμβαση. Μάλιστα ο μικρός Βαγγέλης που βρέθηκε στο Σ.Ε.Φ, εισήλθε πριν την αναμέτρηση στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας μια φανέλα του Γιάννη Μπουρούση και φωτογραφήθηκε με τους παίκτες των δυο ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου