Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Διαιτητικές...παραφωνίες και την 15η αγωνιστική

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος για την διαιτησία, καθώς σχεδόν σε όλες τις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής έγιναν σοβαρά λάθη. Όλη του την αυστηρότητα εξάντλησε ο Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης στο ΟΑΚΑ στο 50 όταν σε αλληλοτραβήγματα του Ανδράλα με τον Σιμάο, σε μια φάση μάλιστα που γίνεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι, καταλόγισε την εσχάτη των ποινών δίνοντας το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με τον Σισέ να κάνει το 1-0 από την άσπρη βούλα. Το προβάδισμα δυο τερμάτων στους πράσινους το έδωσε ο Κερκυραίος βοηθός Τρύφωνας, ο οποίος αν και ο Σισέ ήταν εκτεθειμένος στο75, δεν σήκωσε την σημαία του αφήνοντας τον Γάλλο επιθετικό των πρασίνων να κάνει το 2-0.
Αρνητική ήταν και η διαιτησία του Βασίλη Παμπορίδη στο παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό. Ο διαιτητής από το Κιλκίς δεν είδε το χέρι του Ντουντού στο 65 μετά από εκτέλεση φάουλ του Νέτο και δεν σφύριξε ως όφειλε την εσχάτη των ποινών. Το λάθος του ο Παμπορίδης το διόρθωσε στο τέλος όταν δεν έδωσε στις καθυστερήσεις πέναλτι στον Ολυμπιακό στο τράβηγμα του Ναφτί στον Ντιόγκο. Επίσης θα μπορούσε να αποβάλει και τον Γκαλιτσιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Λάθη έκαναν και οι δυο βοηθοί του Παμπορίδη με τον Γενναίο να κόβει με οφσάιντ τον Κόκε και τον Τάτση να σηκώνει λανθασμένα την σημαία του σε επίθεση του Ολυμπιακού υποδεικνύοντας οφσάιντ τον Μήτρογλου που καλυπτόταν.
Λάθη έγιναν και στο Παγκρήτιο, με τον Τριτσώνη να μην δίνει πέναλτι σε ανατροπή του Παπάζογλου από τον Ρουμπάκη, ενώ αν το έδινε θα έπρεπε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη και τον αμυντικό του Εργοτέλη, ο οποίος θα μπορούσε να είχε αποβληθεί από το πρώτο μέρος για αγκωνιά στον Βιειρίνια.
Ένα πέναλτι δεν έδωσε και ο Γιαννόπουλος στην Κομοτηνή στις αρχές του δεύτερου μέρους του αγώνα Πανθρακικός-Ατρόμητος όταν δεν είδε την ανατροπή του Περόνε από τον τερματοφύλακα γηπεδούχων, όμως το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι επικρατήσαν 3-0 δεν θα κοστίσει στον Αθηναίο διαιτητή την τιμωρία του. Το ίδιο θα συμβεί και τον βοηθό του Μάλαμα που στο πρώτο μέρος έκοψε χωρίς λόγο με οφσάιντ τους Αναστασάκο και Περόνε.
Σωρεία λαθών είχαμε και στο ματς του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ. Ο Παπασταμάτης δεν είδε πέναλτι του Τσέζαρεκ στον Ζεράλδο στην αρχή του αγώνα, όπως επίσης και του Αραούχο στον Ουντόζι, ενώ ο βοηθός του Αθηναίου διαιτητή Μπιτσίδης ακύρωσε κανονικό τέρμα του Μπλάνκο στο 62 και ενώ το σκορ ήταν 2-0 υποδεικνύοντας λανθασμένα τον Αργεντινό επιθετικό του δικέφαλου σε θέση οφσάιντ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Σιδηρόπουλου στο Πανιώνιος-Καβάλα, ενώ το αντίθετο συνέβη με τον βοηθό του Κότσιρο, ο οποίος στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων στο 92 δεν είδε ότι ο Ονουάτσι, ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει.
Για ακόμα μια αγωνιστική ο Κάκος δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και έκανε μια καλή διαιτησία στη Λιβαδειά στον αγώνα της τοπικής ομάδας με την Λάρισα. Θετική ήταν και η διαιτησία του Παππά στην συναρπαστική αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ηρακλή.


Μιχάλης Μουσελίμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου